Maurice Ravel Boléro. Van története? És ha igen, miről szól?

válasza:Ravel egy súlyos lefolyású agyi betegségben szenvedett, amely a Boléróra és más kései műveire is rányomta a bélyegét. Egy kutatás szerint a károsodott bal agyféltekéje helyett a jobb oldali erősebb működése figyelhető meg ezekben az alkotásokban.
1928. november 22-én mutatták be a párizsi Operában. A darab megrendelője a vagyonos, művészetpártoló táncosnő, Ida Rubinstein táncolta a főszerepet. A zseniális zeneszerzői ötletnek köszönhetően kiemelkedik Ravel alkotásai közül. Ennek ellenére (vagy épp ezért) Ravel önironikusan azt mondta Honeggernek: "Csupán egyetlen mesterművet alkottam, a Bolerót; sajnos ebben nincs zene."
Kapcsolódó kérdések:
Nem túl sok könyvet olvastam eddigi életemben, de amiket igen (és tetszettek) azokat olyanok írták a drogokról - akiknek sikerült lejönniük a cuccról. Viszont azon gondolkodom hogy én is megpróbálnák könyvet írni. Ezzel csak az a bökkenő hogy nekem Nem sikerült...
A könyvben is ilyen hosszú a történet?
Egy 4 x 4 soros versre gondolok, az lenne minden versszak utólsó szava, hogy"Johannáéknál",/ vagy "Johannánál" .Egy régés régi beteljesületlen szerelemről kellene szólnia.Lehet vidám, beletörődő, vagy akár szomorú, nyomasztó.Lehet benne utalás arra, hogy még mindíg nem...
Elkezdtem írni egy Harry Potter fanfictiont de fogalmam sincsen hogyan is fognak erre ratalani emberek( természetesen megadtam kulcsszavakat). Mielőtt meg felreertenetek nem azért írom a sztorimat hogy minél többen elolvassák, de ha már megírom akkor nagyon örülnek...
Gondolok itt könyvekre, filmekre, sorozatokra is. Mik azok a klisék amik már nagyon idegesítenek? Jobb ha egy történetben nagy a romantikus szál? Jobb a könnyebben megérthető, átlátható karakter vagy inkább a bonyolult, sok oldalú, karakter jobb? Jó ha sok benne a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!