Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Maurice Ravel Boléro. Van...

Maurice Ravel Boléro. Van története? És ha igen, miről szól?

Figyelt kérdés

2021. szept. 9. 10:57
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ravel egy súlyos lefolyású agyi betegségben szenvedett, amely a Boléróra és más kései műveire is rányomta a bélyegét. Egy kutatás szerint a károsodott bal agyféltekéje helyett a jobb oldali erősebb működése figyelhető meg ezekben az alkotásokban.

[link]

1928. november 22-én mutatták be a párizsi Operában. A darab megrendelője a vagyonos, művészetpártoló táncosnő, Ida Rubinstein táncolta a főszerepet. A zseniális zeneszerzői ötletnek köszönhetően kiemelkedik Ravel alkotásai közül. Ennek ellenére (vagy épp ezért) Ravel önironikusan azt mondta Honeggernek: "Csupán egyetlen mesterművet alkottam, a Bolerót; sajnos ebben nincs zene."

[link]

2021. szept. 9. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Vajon aktív droghasználóként is írhatok sikeres könyvet?

Nem túl sok könyvet olvastam eddigi életemben, de amiket igen (és tetszettek) azokat olyanok írták a drogokról - akiknek sikerült lejönniük a cuccról. Viszont azon gondolkodom hogy én is megpróbálnák könyvet írni. Ezzel csak az a bökkenő hogy nekem Nem sikerült...

Hogy szólna az a vers,aminek az lenne a végszava, hogy "Johannáéknál"?

Egy 4 x 4 soros versre gondolok, az lenne minden versszak utólsó szava, hogy"Johannáéknál",/ vagy "Johannánál" .Egy régés régi beteljesületlen szerelemről kellene szólnia.Lehet vidám, beletörődő, vagy akár szomorú, nyomasztó.Lehet benne utalás arra, hogy még mindíg nem...

Wattpadon hogyan fognak az emberek rátalálni a történetemre?

Elkezdtem írni egy Harry Potter fanfictiont de fogalmam sincsen hogyan is fognak erre ratalani emberek( természetesen megadtam kulcsszavakat). Mielőtt meg felreertenetek nem azért írom a sztorimat hogy minél többen elolvassák, de ha már megírom akkor nagyon örülnek...

Mitől lesz jó egy történet?

Gondolok itt könyvekre, filmekre, sorozatokra is. Mik azok a klisék amik már nagyon idegesítenek? Jobb ha egy történetben nagy a romantikus szál? Jobb a könnyebben megérthető, átlátható karakter vagy inkább a bonyolult, sok oldalú, karakter jobb? Jó ha sok benne a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!