Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az embernek nincs lelke?

Az embernek nincs lelke?

Figyelt kérdés

A mindenható fog feltámasztani, így fognak a jók üdvözölni. Isten végül is, akinek végezni kell bűneinek miatt velünk, ideiglenesen mendenki megsemmisül: De ezzel az Úr jót tesz, testi halálkor a lelkünk megsemmisül. A jók viszont újra lesznek teremtve új életre, örökké tartóra: nem így logikus? A rosszakat örökre megsemmisíti a Jó Isten.

Vagy szerintetek van kárhozat és tényleg van lelkünk?nov. 23. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom elkèpzelni hogy a rosszak is megsemisülnek! Isten nekik is adott magàbòl valamit az fèny bennük is èl ami a jòkban. Az hogy mièrt vàlt rosszà az hozhatta èletkörülmèny bàrmi! Nem ìgy születtek ők sem! Ahogy a jòkon a rosszakon is segìteni fog! Az en fejemben Isten nem tesz külömbsèget jò ès rossz között! Logikàt ebben nem èrdemes keresni szerintem, de jò pont hogy gondolkodsz rajta!
nov. 23. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
a jehovások zagyva tanítását olvashattuk, "köszönjük"
nov. 23. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
2-es sehova sem tartozom, ès mèg hìvő sem vagyok! De megèrzèseim lehetnek! Tartsd tiszteletbe mindenki vèlemènyèt!
nov. 23. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem létezik rossz nélkül jó!

Az egységbe minden beletartozik, s a teremtés így volt tökéletes!

nov. 23. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
43%
Az embernek van teste, személyisége és lelke. Ha nincs lélek, akkor, amikor bele nézünk egy csecsemő szemébe, akinek még nincs személyisége, ki az aki vissza néz ránk a szemei mögül, ha nem a lelke?
nov. 24. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Az embernek van lelke. Viszont elég nagy a valószínűsége annak, hogy a lélek anyagfüggő. Tehát biokémiai reakciók és elektromos impulzusok összessége, de emiatt nem éli túl a testet. Természetesen nem zárható ki más lehetőség sem, de ez a legvalószínűbb. Agnosztikus vagyok.
nov. 24. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
2-es Ez nem jehovás kérdés vagy válasz ahogy gondolod!
nov. 24. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
7: egyértelműen az
nov. 24. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 KZitus ***** válasza:

Szia

A lélekről az 1Mózes 2:7 ezt írja: "És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké"

Mikor lett, a vers szerint, az embernek lelke? Amikor az Isten elindította az életet a föld porából formált emberbe. Mivé vált az ember? Élő lélekké. Tehát ameddig élünk, élő lélek vagyunk. Amikor meghalunk, megszűnünk élő lélek lenni. Ezékiel ezt konkrétan le is írta: „Amely lélek vétkezik, az hal meg.” Ezékiel 18:2

vagy

Zsolt 146:4: „Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe, azon a napon elvesznek gondolatai.”

vagy

Prédikátor 3:19–21: „az emberek fiainak vége hasonló az állatoknak végéhez, egyenlő végük van. Amint meghal az egyik, úgy meghal a másik is; egy szellemük van mindegyiküknek, úgyhogy nem áll felette az ember az állatnak, hisz minden hiábavalóság. Mindegyik egy helyre megy; mindegyik a porból lett, és mindegyik a porba tér vissza. 21. Ki ismeri az emberek fiainak szellemét, hogy fölmegy-e, és az állatok szellemét, hogy a földbe megy-e?”

Az Ádámtól örökölt bűn és halál miatt az állatokhoz hasonlóan minden ember meghal, és visszatér a porba. Van-e azonban embernek olyan szelleme, amely befejezve a testben való működését intelligens személyiségként tovább él? Nincs. A 19. vers azt mondja, hogy az embereknek és az állatoknak „egy szellemük” van. Ha csupán az emberi megfigyelőképességből indulunk ki, senki sem tudna a 21. versben feltett kérdésre hitelt érdemlően választ adni a szellemmel kapcsolatban. Isten Szava viszont válaszol, amikor azt mondja, hogy az ember semmit sem kap a születésekor, ami különbbé tenné őt a halála után az állatoknál. Ám amiatt, amiről Isten irgalmasan gondoskodott Krisztus által, a hívő emberek előtt megnyílik a lehetőség az örök életre, az állatok előtt azonban nem. Az emberek közül sokak számára ez a feltámadás által válik valóra, amikor az Istentől kiárasztott, tevékeny életerő életre kelti őket.

Van, aki el tudja fogadni amit Isten közöl velünk a lélekről, van olyan ember, aki nem tudja ezt elhinni. De a feltámadás lehetősége miatt érdemes lenne mindenkinek személyesen megvizsgálni azt a lehetőséget, amelyet Isten kínál minden élő embernek.

nov. 24. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Definiáld kérlek a lélek fogalmát!

Mert eddig én még értelmes definíciót a lélekre nem hallottam, így a kérdésre sem lehet válaszolni.

dec. 8. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!