Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek folytassam teológi...

Szerintetek folytassam teológia reformomat a az általam tovább fejlesztett református hitet?

Figyelt kérdés

az elképzelésem az, hogy lazítani kell ezen a pokol és mennyország témán, miszerint, ha nem hiszel Jézusban akkor pokolra kerulsz. Én nagyon sokat imádkozok az atyához tiszta szívemből és ismerem hogy nem küldené le senkit oda pusztán azokat az embereket akik azonosultak a rosszal és egész életükben a rosszat keresik azok azt is fogják kapni, azt az érzést mert nekik az a életükkel együtt megszokott érzés. Ők elutasítják a szeretetet ezért gyűlöletet fognak kapni és a feltámadás után is hasonlóan fognak érezni, Isten nem kínozza a pokolba az embereket olyan érzéssel amit nem éreztek életükben. Azért mert ateista volt.

A biblia szerint isten előre elrendeli vagy legalábbis számon tartja minden ember napját és tudja és meg is határozza annak kimenetelét. Ez van a bibliában. Atyámtól kértem egy kis segítséget és azt mondta nagyon jó utón indultam el és megsúgta, hogy az ateistáknak is úgy rendelte el a napjait ahogy tehát nekik alapból az van elrendelve, hogy ne higgyenek Istenbe. Megsúgta Isten hogy ezeknek az embereknek akik nem hisznek vagy más vallásban hisznek azért rendelte el így a napjait, hogy majd a jövőben szent tervét a sátán ellen véghezvigye. Tehát ezek az emberek nem tehetnek rola hogy nem hisznek és annyiban kívánok rajta lazítani, hogy minden ateista, tudos orvos vagy más vallásu embernek halála után elvan rendelve az a személyisége vagy ha úgy tetszik az az arca ami Jézushoz és a valláshoz közel vitte volna az illetőt.

Tehát minden embernek ott van a lehetőség mert tudjuk jól hogy a teremtő atya mindenható tehát neki semmiség egy embert hitre juttatni mint ahogy engem is hitre jutatott, és ez a hitre jutott személyiség legyen az hindu, budhhista vagy ateista, mindenkinek ott lesz halála után amit az atya biztosít az emberiség javára


jún. 10. 12:35
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
nem tehet senki rola, hogy ebben a sátán által uralkodott világban nem hisz a vallásokban vagy netán Jézusban. ez pont így van elrendelve hogy ne higyjen ezzel is Isten tervét valosítja meg ezért bunetetést kiosztani pedig nem fer így az atya biztosított a halál után mindenkinek egy olyan személyiséget ami Jézus megváto szerepét tölti majd be halála után az embernek a szívében
jún. 10. 12:40
 2/14 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%
Szerintem ne folytasd.
jún. 10. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 IstenGyermeke1 ***** válasza:
64%

Primo, nincs predesztináció, azaz Isten nem rendel el senkit semmire.

Secundo, nem mi ítélkezünk az emberek fölött. Nem mi szabjuk meg, ki üdvözül, s ki nem.

Ne folytasd, volt már elég embernek agymenése, s meg akarta reformálni a teológiát, de avval nem számolt, hogy a katolikus teológia 2000 éves, s lehet, hogy valaki nem poénból vetette el azt, amit ő nagy hirtelen kitalált.

jún. 10. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 Potyondi Gergely ***** válasza:
85%

Persze nem akarlak megbántani, de én is és még sok keresztény néha tévedhet egy-egy dologban, és ha egy téves tant adunk át a többi kereszténynek, az nem hiszem hogy tetszik Istennek.


Kérni kell Istentől azt, hogy mindig úgy beszéljünk, ahogy Ő akarja.

jún. 10. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Kitalálhatsz új vallást, de akkor valami eltérő nevet adj neki, hogy ne legyen megtévesztő.
jún. 10. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 adenin ***** válasza:
100%

A keresztény univerzalizmus valami hasonlót fejteget, bár az még nálad is jobban szembemegy a mainstream véleménnyel: szerintük mindenki a mennybe fog kerülni végül.


Mit gondolsz arról a bibliai versről, ami szerint az életre vezető ösvény keskeny, és kecesen fognak rajta végigmenni?

jún. 11. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 Jégszív ***** válasza:
33%

A szent tanok. - -

"Ah, épp a szent tan mindig átkotok,

Ha véletlen reá bukkantatok:

Mert addig csűritek, hegyezitek,

Hasogatjátok, élesítitek,

Mig őrültség vagy békó lesz belőle."

/Madách/

jún. 12. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem igazad van. Szerintem csináld, hiszen tettek nélkül a hit halott.
jún. 12. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 Potyondi Gergely ***** válasza:

Annyival még kiegészíteném a válaszomat, hogy ha olyan dolgokat szeretnél tanítani másoknak, amik nem mennek szembe a Biblia tanításával, azzal nincs baj.

Én is gyakran szoktam ilyet csinálni ezen az oldalon.


Az egyházszakadást viszont jó lenne kerülni.

jún. 12. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Inkább gyúrjál rá a helyesírásra. A reformátusok olyan szépen tudnak beszélni. De tényleg. Akkor biztos írni is szépen írnak, ami azt is jelenti, hogy helyesen.
tegnapelőtt 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!