Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az ateisták vallási elemek...

Ha az ateisták vallási elemek nélkül ünnepelnek, akkor milyen alapon mennek templomba ünnepekkor? A hívők miért dobják ki őket? Nem zavarja őket?

Figyelt kérdés

Ne magyarázza nekem senki, hogy vallásos dolog a templomba és zsinagógába járás!!!

www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Én írtam ezeket is. A hívőknek joga van megmondani, hogy kit látnak szívesen egy jogilag az ő tulajdonukban álló épületben.

Miért nem rúgják ki azokat páros lábbal, akik csak a szépség vagy a kultúra miatt mennek oda?

Nem sértő nekik, hogy valaki a busójárás szintjére degradálja le a számukra szent szertartásokat?

ápr. 18. 16:21
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

Miért várják szívesen ezt az ateistát a keresztények a templomban???

[link]

ápr. 18. 16:38
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de most elég konkrétan a keresztény vallásról van szó, aminek alapja a felebaráti szeretet, ami az ateista testvéreinkre is ugyanúgy érvényes. Tehát nem értem ezt az utálkozást?

"A hívőknek joga van megmondani, hogy kit látnak szívesen egy jogilag az ő tulajdonukban álló épületben."

Egyrészt a templomok, imaházak nem állnak a hívők tulajdonában. Azok az épületek valamelyik egyház tulajdonában állnak, ha valaki korlátozhatja a használatukat az az egyház egy vagy több kiemelt személye (püspök, pap, templomgondnok, egyháztanácstag).

Az hogy kit látnak szívesen, megint hitbéli kérdés. Őszintén, inkább látok a padokban egy érdeklődő ateistát, mint egy álszent "hívőt".

De nekem ez új, eddig nem találkoztam olyan ateistával, aki ünnepekkor felkeresi a templomokat.

Az Úr háza mindenki előtt nyitva áll és várja őket.

ápr. 18. 17:13
 3/26 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%
A hívők nem dobják ki őket. Amennyiben nem kezdi el fennhangon hirdetni, hogy „Hülyeséget csináltok! Nincs Isten!”
ápr. 18. 17:31
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Én tegnap pravoszláv templomban voltam szent liturgián pedig protestáns vagyok. Akkor engem is ki kellett volna hajítaniuk a te logikád alapján, kérdező.
ápr. 18. 17:33
 5/26 A kérdező kommentje:

#4.

Nem mert te hiszel, s nem vallod azt, hogy „Hülyeséget csináltok! Nincs Isten!”, mint a vallásgyűlölők.

ápr. 18. 17:38
 6/26 A kérdező kommentje:

#2.

De ha egyik nap kiröhögnek minket és olyan videókat csinálnak, mint Erdélyi Ágoston, akkor másnap minek jönnek a liturgiánkra?

ápr. 18. 17:39
 7/26 anonim ***** válasza:
73%
Erdélyi Ágoston fanok nem járnak templomba. Azért nem minden ateista akkora suttyó ám mint Erdélyi Ágoston.
ápr. 18. 17:40
 8/26 A kérdező kommentje:

#7.

Akkor kik járnak templomba?

Már eleve abszurd a kérdés. Az lenne rá az ösztönös válaszom, hogy a hívők.

ápr. 18. 17:42
 9/26 anonim ***** válasza:
73%

Egyszer már törölték ezt a kérdést, miért írod ki újra?

Másrészt ha tényleg keresztény lennél, nem gyülölködnél!

ápr. 18. 18:08
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Most azt nem tudom, hogy Te ateistaként provokálsz, vagy hívőként ilyen sz*rul telik a húsvétod.
ápr. 18. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!