Vallásos szemszögből tartható az a nézet, hogy a magyar kormánynak természetfeletti küldtetése van?
Szinte az egész Európa támogatja már az LMBTQ-t, amely ellentmondásban van a Bibliával.
Ezzel szemben a magyar kormányfő hívő kereszténynek vallja magát:
A magyar kormányfő kijelentette: ők azok, akik azt gondolják, Európa utolsó reménye a kereszténység:
-------------
És, most ezt vesd össze ezzel a bibliai idézettekkel:
"Te, akit a föld határairól hoztalak elő, és a világ végéről hívtalak meg; te, akihez így szóltam: Szolgám vagy, kiválasztottalak, ezért nem vetlek el: Ne félj, mert veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok a te Istened! Megerősítelek, megsegítelek, és felkarol győzedelmes jobbom." (Iz 41,9-10)
"mert választott edényem ő, hogy nevemet..." (Ap.Csel 9,15)
Másként fogalmazva:
A magyar kormány amolyan prófétai feladatot lát el, hogy a keresztényellenes világot figyelmeztesse, hogy amit hirdetnek a liberálisok, az nem jó?
És, hát ahogyan a prófétákat megvetik, úgy a kormányt sem látják szívesen.
Vallásos szemszögből kérdezem.
Amúgy a próféták sem voltak tökéletesek, szóval némely jellembeli hiányosságok nem feltétlenül érv ellene.

Nem és rendkívül károsnak tartom ezt a fajta teológiai gondolkodást.
USA-ban tudok erre párhuzamot, mikor pl egyes neoprotestáns gyülekezetek a Szentlélek "jelét" látták abban, hogy Trump nem halt meg, mikor rálőttek. Isten megóvta őt, tehát "küldetése" van. Az Úr ezzel igazolta, hogy amit tesz, az helyes.
Én ezt elég nagy ostobaságnak vélem.
A magyar kormánynak annyi a küldetése (illetve az lenne), hogy itthon a közjót szolgálja és az emberi méltóságot megvédje politikai eszközökkel, külpolitikában pedig segítse a nemzetek közötti békés együttélést.

Vallásos szemszögből kérdezed, tehát vallásos szemszögből válaszolok: igen, de nem úgy és nem azért, ahogy gondolod. Ugyanis amit a magyar kormány kereszténység címszó alatt csinál, annak több köze van a gnoszticizmushoz és az ezotériához, mint a kereszténységhez. Ez nagyon jól megmutatkozik már abba a videóban is, amit linkeltél, Orbán Viktor 2005-ös ún. ádventi bizonyságtételében, csak tudni kell a sorok között olvasni. Továbbá ne feledjük, hogy ez a 2006-os választási kampány része volt, akkor még győzelemre készült, ebben az interjúban fogalmazta meg a következő miniszterelnöki ciklusának fő tételeit. Ez nem egy megtért hívő ember bizonyságtétele. Már az elején ahogy Mihály arkangyallal összefüggésbe hozza magát, ez elég árulkodó. Azóta is nyomja a Mihály-kultuszt, és itt utalnék pl. a Tellér Gyula temetésén elmondott imádságára. Ez a fajta Mihály-tisztelet a gnoszticizmusból ered, nem a Bibliából. Továbbá ebben az interjúban alapozta meg a "gyűlöletállamot", amit azóta kiépített, aminek alapja, hogy mindig kell egy közös ellenség, aki ellen össze lehet fogni és uszítani a tömeget (Gyurcsány, Soros, Brüsszel, migránsok, melegek...). Az interjúban előjön az ún. testelhagyás jelensége is, aminek végképp semmi köze nincs a kereszténységhez.
Az utóbbi pár évből gnosztikus utalásként értelmezhetők pl. az olyan típusú kijelentései, mint "a Birodalom inkvizíciót folytat ellenünk".
A Makovecz Imre temetésén (2011) elmondott beszéde is eléggé ellentétben áll a kereszténységgel. Meg általában a templomokban elmondott beszédei abszolút nem biblikusak. De az összes nagyobb egyházat felvásárolta és a zsebében tartja, ezért senki nem mer szólni. Illetve az egyházi pozíciókba is olyan emberek kerülnek, akiket ez nem zavar.
Én is teszek egy linket, sajnos fizetős, de a lényeg épp a második felében van és érdemes elgondolkodni rajta:
Ha van a magyar kormánynak természetfeletti küldetése, akkor az az, hogy a magyar kereszténységet tévútra vigye. :(

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!