Elsőáldozásnál ti ostyát és bort kaptatok vagy ostyát? Hány évesen?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:21
2/10 anonim 

válasza:

11 éves lehettem mikor elsőáldozó voltam (most vagyok 39). Bort biztos nem itatott velem a pap, de nekem az ostya se rémlik, de lehet azt kaptunk, nem emlékszem. Régen volt már😁😁😁😁😁
3/10 anonim 

válasza:

Csak ostyát.
De pl görögkatolikus áldozás csak mindkét szín alatt van. Így ott biztosan van bor is.
4/10 anonim 

válasza:

Természetesen csak ostyát, 10 éves voltam.
5/10 anonim 

válasza:

Borba mártott ostyát láttam legutóbb, amikor véletlenül az elsőáldozók miséjére mentem. Ez néhány éve volt.
Én csak ostyát kaptam, "néhány" 10 éve.
6/10 IstenGyermeke1 

válasza:

A latin egyház gyakorlata szerint a misét bemutató kléruson kívül mindenki egy szín (a Szent Test) alatt áldozik.
Kivétel ez alól: keresztelkedő/bérmálkozó felnőttek (meg még sok más dolog is), tehát aki felnőttként tér meg, az igen.
7/10 anonim 

válasza:

Ahogy látom, most már nagyon gyakori a két szín alatti áldoztatás elsőáldozáskor, régen szinte csak egy szín alatti volt.
8/10 IstenGyermeke1 

válasza:

Gyakorinak nem mondanám… Utolsó vacsora emlékmiséjén és a krizmaszentelési misén lehet (hagyományosan) mindenkinek. Egyébként meg laikusoknak csak különleges alkalmakkor.
9/10 IstenGyermeke1 

válasza:

Ja, az kimaradt, hogy 10 évesen voltam elsőáldozó.
10/10 anonim 

válasza:

Teljesen mindegy, hogy te minek mondanád, amikor egyre jellemzőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!