Hány vallás van összesen? Illetve hány isten van összesen?
Figyelt kérdés
Vagy legalább kbma 20:51
1/2 anonim 

válasza:

válasza:Attól függően, hogyan definiálod a vallás (illetve a külön vallás) és isten fogalmát, sok száztól sok ezerig terjedhet a lista.
További kérdések:
Hol lehet utánanézni, hogy melyik vallás követői között van a legtöbb diplomás, vagy a diplomások hogyan oszlanak meg vallásilag?
Népszámlálási adatok alapján kérdem. tudom, hogy a vallásra vonatkozóan nem volt kötelező válaszolni, tehát az adatok csak hozzávetőlegesek. Csak hobbi szinten érdekel.
A protestáns bibliafordítások melyik szöveg alapján készülnek?
Azt hittem hogy a héber Maszoréta szöveg alapján, de olvasgatom a Károlyi féle szöveget és a 22. Zsoltárban azt írja a szöveg "Átlyukasztották kezeimet és lábaimat". Azonban a a maszoretikus szövegben nem ez szerepel, hanem az hogy "Oroszlánok vannak a lábaimnál"....
A vallások misztikus formái miért ennyire ellenségesek az egóval? Miért van ekkora hangsúly az "én" kioltásán? Honnan ered?
Akár a misztikus kereszténység, akár a szúfi vagy iszamili iszlám, akár a zsidó misztika, akár a buddhizmus, akár a hinduizmus misztikusabb formái (pl. advaita védanáta). A pontos motiváció persze valamennyire eltér, bár ebben is vannak hasonlóságok. A...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!