Milyen kétségtelen tényekre alapozza a materialista tudomány az élet megjelenésének és 'kifejlődésének' a naturalista magyarázatát?
Tudom, hogy már sok kérdést tettek fel hasonló témában, de ezt sohasem árt átvenni újra. Annál is inkább, mivel nem olvastam még cáfolhatatlan bizonyítékokról!
Tehát mire alapozza a 'hivatalosan' elfogadott eredettudomány azt az álláspontját, hogy mindenütt egységesen tényként adja elő, tanítsa a felfogását?
- tegnapi 16:37 vagyok -
A fejlődés tervezettségét illetően elmondhatjuk, hogy az élőlények mindegyikére jellemző a növekedés, mint a komplexitásra való törekvés egyik legkönnyebben megvalósítható formája. Emellett azt is tudjuk, hogy az élőlények mindig törekszenek a környezetük maximális hatásfokon történő kihasználására. Utána lép a képbe a versengés miatti természetes szelekció.
Pl. megfigyelhetjük egyes emberi kórokozók kifejlődő antibiotikum-rezisztenciáját. Mivel erős szelekciós nyomást gyakorlunk rájuk, és igen rövid a generációs idejük, pár évtizeden belül a ma leggyakrabban használt antibiotikumok többsége hatástalan lesz.
Oké, mondhatod, hogy még mindig nincs válasz arra, hogy ez a fajta komplexitásra törekvő intelligencia honnan ered. Ez a LÉT sajátja. Az anyag valójában tekinthető összesűrűsödött és lelassult fénynek, vagy energiának, amely impulzusa révén egyrészt képes megtartani állapotát, amíg külső erő nem hat rá, másrészt külső hatásra (ami csak a többi anyag impulzusából eredhet, mert a Világegyetem tekinthető egy zárt pontrendszernek, vagyis impulzusának mennyisége állandó, mert ha nem volna állandó, akkor előfordulhatna, hogy csak úgy hirtelen megszűnik valami létezni, ill. belép a létezésbe valami, amit mindeddig nem sikerült tudományosan megfigyelni) megváltozik a viselkedése.
A lét tehát kölcsönhatásokra és egyensúlyokra épül és attól formálódik, ezért mondtam, hogy relatív.
Mindez végül egyetlen egy kérdésre vezet vissza bennünket: honnan származik a Létező Világegyetem impulzusmennyisége? A válasz... negyvenkettő?!!! :D
Béke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!