Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kétségtelen tényekre...

Milyen kétségtelen tényekre alapozza a materialista tudomány az élet megjelenésének és 'kifejlődésének' a naturalista magyarázatát?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már sok kérdést tettek fel hasonló témában, de ezt sohasem árt átvenni újra. Annál is inkább, mivel nem olvastam még cáfolhatatlan bizonyítékokról!

Tehát mire alapozza a 'hivatalosan' elfogadott eredettudomány azt az álláspontját, hogy mindenütt egységesen tényként adja elő, tanítsa a felfogását?

2009. jún. 6. 13:55
1 2
 11/14 Salx Narval ***** válasza:
63%
Művelt embernek tartalak, nem is igazán értem mit akarsz a kérdéseddel. Én megadom neked, amit hallani szeretnél. A tudomány sem tudja bizonyítani az állításait. Azért tudomány, hogy feltárja a lehetséges magyarázatokat, és törvényszerűségeket. És amint az első válaszadó nagyon pontosan megfogalmazta, a legnagyobb igazság is, csak egy vélemény a sok közül amíg cáfolni vagy bizonyítani nem lehet. Én is kérdezhetném tőled, hogy mivel magyarázod azt, hogy egy világteremtő elme nem volt tisztában a szaporodás lényegével, és egy embert teremtett csak. És mi van a sorozatos kudarcaival, elárulta a legelső angyala, elárulta az ember. És ezekre az isteni reakciók. Büntetés, kiűzetés, özönvíz, valóban meg kellet ölni sok ezer terhes anyát és ártatlan gyermeket, csupán azért mert nem úgy sült el a dolog ahogy tervezte. Ezekre a dolgokra is keress, elfogadható magyarázatot. A világegyetem óriási, és mi semmit nem tudunk. Ti annyival vagytok könnyebb helyzetben, hogy nem is keresitek a válaszokat, mert megtalálni véltek mindent, isteneitekben. Bocs a többes számért, de más vallások is vannak. Tartsuk tiszteletbe egymás nézeteit, ez a legbölcsebb amit tehetünk.Istennel vagy anélkül.
2009. jún. 7. 06:27
 12/14 Salx Narval ***** válasza:
Természetesen nem létezik bizonyíték, ami kizárná a teremtés lehetőségét. Majdnem elfelejtettem válaszolni.
2009. jún. 7. 07:05
 13/14 anonim ***** válasza:

- tegnapi 16:37 vagyok -

A fejlődés tervezettségét illetően elmondhatjuk, hogy az élőlények mindegyikére jellemző a növekedés, mint a komplexitásra való törekvés egyik legkönnyebben megvalósítható formája. Emellett azt is tudjuk, hogy az élőlények mindig törekszenek a környezetük maximális hatásfokon történő kihasználására. Utána lép a képbe a versengés miatti természetes szelekció.

Pl. megfigyelhetjük egyes emberi kórokozók kifejlődő antibiotikum-rezisztenciáját. Mivel erős szelekciós nyomást gyakorlunk rájuk, és igen rövid a generációs idejük, pár évtizeden belül a ma leggyakrabban használt antibiotikumok többsége hatástalan lesz.

Oké, mondhatod, hogy még mindig nincs válasz arra, hogy ez a fajta komplexitásra törekvő intelligencia honnan ered. Ez a LÉT sajátja. Az anyag valójában tekinthető összesűrűsödött és lelassult fénynek, vagy energiának, amely impulzusa révén egyrészt képes megtartani állapotát, amíg külső erő nem hat rá, másrészt külső hatásra (ami csak a többi anyag impulzusából eredhet, mert a Világegyetem tekinthető egy zárt pontrendszernek, vagyis impulzusának mennyisége állandó, mert ha nem volna állandó, akkor előfordulhatna, hogy csak úgy hirtelen megszűnik valami létezni, ill. belép a létezésbe valami, amit mindeddig nem sikerült tudományosan megfigyelni) megváltozik a viselkedése.

A lét tehát kölcsönhatásokra és egyensúlyokra épül és attól formálódik, ezért mondtam, hogy relatív.

Mindez végül egyetlen egy kérdésre vezet vissza bennünket: honnan származik a Létező Világegyetem impulzusmennyisége? A válasz... negyvenkettő?!!! :D

Béke

2009. jún. 7. 14:13
 14/14 Salx Narval ***** válasza:
69%
A földön lévő élet kialakulásának, rejtélye előbb, utóbb megoldódik, a bizonyítás sem várat, már sokáig magára. De azt hiszem a világegyetem keletkezését, működési elvét, és főleg, létezésének okát, célját, sohasem ismeri meg az emberiség. Én azt gondolom,hogy az élet mindig is létezett, és nem csak az általunk ismert formában. Még azt is kizártnak tartom, hogy mi emberek lennék a földi élet beteljesedése, bár ez talán elképzelhető.
2009. jún. 10. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!