Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Akik nagyon vallásosak és önmegtartóztatóak a szex téren, hogy veszik rá magukat, hogy ne maszturbáljanak?

Én is vallásosak tekintem magamat, próbálok így úgy élni,de nem mindig sikerül. Most két hónap önmegtartóztatás után megint maszturbáltam. :( (amúgy 28 éves lány vagyok)

Keress kérdéseket hasonló témákban: maszturbálás, vallás

 2018. dec. 31. 13:13  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Nagyon vallásos koromban sem fordult meg a fejemben, hogy ne csináljam. Sosem tartottam bűnnek, azután sem, hogy megtudtam, hogy van aki szerint az.

Egyébként a legtöbb ilyen embernek van párja, aszexuális, vagy olyan korban van, hogy nem kívánja.


Te hogy tudtad 2 hónapig kibírni? Volt sokszor kísértés és nem bírtad tovább? Vagy egyáltalán nem hiányzott, csak gondoltál egyet?A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont 2018. dec. 31. 13:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagyon egyszerű. Ha hiszel benne, hogy ha ilyen fajta bűnt követsz is el, akkor egy olyan helyre kerülsz, ahol a földi fájdalmaknál végtelenszer nagyobb, végtelen ideig tartó szenvedésben lesz részed, örökkön örökké, minden másodpercben, akkor rettegni fogsz, hogy ilyet tegyél. Én hívő vagyok (férfi), de szoktam maszturbálni. De nem hiszem, hogy emiatt pokolra jutnék. De ha tudnám, hogy oda kerülök, akkor ezek után még a farkamhoz se mernék hozzányúlni!

A válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont 2018. dec. 31. 13:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

nem tudom miért írják azok az emberek folyamatosan, hogy bűn, amikor maga a Biblia nem is említi. A pásztorom szerint sem bűn, ha egy szingli nfiatal önkielégit.

Pornót nem nézek, nem csinálom minden nap, ez nem számít paráználkodásnak, illetve nem tartozom hűséggel senkinek, viszont ez testi kényszer. Nem leszek erkölcstelen ettől. 26fA válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont 2018. dec. 31. 14:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nos, többféleképpen is lehet gondolom. Azt hozzáteszem, hogy szerintem a nem túlzásba vitt maszturbálás nem rossz, de személyes vélemény.


-Arra gondol, hogy akármilyen is jó lenne maszturbálni, elhatározta magát valami mellett, és erre gondol a nehezebb napokban, hogy ezt be akarja tartani.


-Van aki csak házasság után, párjával képzel el minden ilyet, ezért alapból nem is agyal ezen. Legalábbis hallottam már ilyet, nem tudom ez mennyire igaz, hogy tényleg eszébe se jut, nehéz elképzelni.


Aztán leírom, hogy nekem hogy megy, bár nem vagyok vallásos, és férfi vagyok, de szoktam tartani több hónapos önmegtartóztató időszakokat csak úgy magam miatt. Minél tovább nem csinálom, annál kevésbé nehéz, 1-1 órát leszámítva. Olyankor elterelem a figyelmem mással. Főleg sport. Kimegyek futni. Hideg zuhany. Sorozatot nézek, túlórázok, bármi.


Még egy személyes vélemény, szerintem a legfontosabb, hogy magadhoz legyél hű. Ha nagyon fontos a vallás, akkor támaszkodj erre, és a hitedre, és nyerj erőt ebből. Tök jó. De ha nem annyira szigorú, és 1-2 havonta szerinted belefér, akkor meg nyugodj meg, és engedd ezt meg magadnak. Ha egy kicsit benned van, hogy jó, 2 hónap után csináltad, nem a világvége, akkor ne ostorozd magad ezen. Ha pedig úgy érzed hibát követtél el ezzel, akkor szerintem fontos, hogy bocsáss meg magadnak! Próbáld meg újra, és bírd ki tovább, de ha nem megy, akkor ne keseredj el. Próbálkozás szerintem a legfontosabb, meg küzdeni azért amiben hiszel, de mindenki hibázik, emberek vagyunk. :)

Kicsit hosszú lett, de hátha segít.A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont 2018. dec. 31. 19:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az orvosok szerint sem egèszsèges.

Tehát Isten tudja,mièrt nem szabad.A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont jan. 1. 12:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Mivel Isten teremtett minket, ismeri a testi vágyainkat, és szükségleteinket(na és bűnre való hajlamainkat is), éppen ezért adott tanácsot, mit tegyen az ember azzal a helyzettel, amiről kérdeztél.

Pál apostol írta: „Ha azonban nincs önuralmuk, házasodjanak meg, mert jobb megházasodni, mint szenvedélyben égni.” És ismét: „Ha azonban valaki úgy véli, hogy nem képes megőrizni szüzességét . . . házasodjon meg” 1Korinthus 7:9, 36

Érdemes elolvasni az egész 7-es fejezetet. Aztán van aki megtartja ezt(főleg ha "nagyon vallásos"), van aki nem.A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont jan. 1. 12:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ka.ka.o nevű felhasználó válasza:

Én is próbálom kerülni ezt. Hasznosabb lesz számodra, ha kikeresgeted a bibliaverseket is. Próbálok tömör lenni.


1. Nagyon fontos a motiváció. Ha az indíték az, hogy szeretjük Istent, az igazi erőt tud adni a számunkra (Máté 22:36-38; 1János 5:3) Ha elgondolkodok azon, mennyi mindent köszönhetek Jehovának, úgy érzem, nem akarom őt megbántani ezzel, hanem meg akarom örvendeztetni a szívét és kimutatni a hűségem (Példabeszédek 27:11).


2. Tudnunk kell, hogy amit Isten kér, az csak jó, a javunkat szolgálja (Lukács 11:28). Így én megszerettem az ő tanácsait (Példabeszédek 7:1-4)


Még sok mást is írhatnék, de ezt szeretném kiemelni. Egy egyszerű alapelvről van szó, amit a Jakab 1:14,15 ír le: "Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja.  Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor elkövetik, halált hoz világra."


Vágyunk valamire, gondolkodunk rajta, aztán megfogan, és megtesszük. Egy jó példa erre Dávid király esete.DÁVID

A házasságtörését Betsabével az 1Sámuel 11. fejezete írja le. Az 1Sámuel 11:2-4 szerint (érdemes elolvasni) Dávid felment a tetőre. Meglátott egy gyönyörű nőt, Betsabét, aki éppen fürdött. És mit tett? Elfordította a tekintetét, lement a tetőről, elfoglalta magát mással? Nem. Erkölcstelen vágyak ébredtek benne, és ő nem űzte el őket azonnal, hanem hagyta, hogy 'a kívánság megfoganjon', és ez aztán tettekhez vezetett. Mennyivel jobban járt volna, ha - mint ahogy a 4-es válaszoló írta - vett volna egy hideg zuhanyt :D Vagy ha azonnal imádkozott volna.


Szóval mit tanulhatunk Dávid esetéből?

Ha nem űzzük el az erkölcstelen gondolatokat, az tettekhez fog vezetni. Jobb azonnal cselekedni.


Dávid reakcióját a kísértésre szembe lehet állítani Jézuséval.JÉZUS

(Máté 4:1-4)

Jézus már 40 napja nem evett, szóval nagyon éhes lehetett, mikor Sátán odament hozzá, hogy megkísértse, és azt mondta, változtassa a köveket kenyérre. És mit tett Jézus? Elgondolkodott azon, mennyire jól esne neki most egy kenyér, elképzelte az ízét és hogy milyen puha és finom? Nem. Jézus azonnal elutasította a kísértést, és az írásokból idézett.


Mi a tanulság? Ha ránktör a kísértés, nem szabad elidőzni felette, hanem azonnal el kell utasítani. Hogyan? Imádkozz. Imádkozz Istenhez, hogy adjon erőt ellenállni a vágyaidnak (Máté 26:41)


Illetve Jézus az Írásokból válaszolt Sátánnak. Én is valami hasonlót tettem/szoktam tenni. Van egy füzetem, amibe olyan írásszövegeket írtam, amik ilyen helyzetekben segíthetnek. Mikor rámtör a kísértés, fellapozom ezt a füzetet, és Isten Szava erőt ad.


4. Fontos, hogy higgy benne, hogy ellen tudsz állni a vágyaidnak, és hogy Jehova erőt tud adni (Márk 11:22-24)A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont jan. 1. 14:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha kéred Őt, hogy segítsen lecsillapítja benned ezeket az érzéseket.

A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont jan. 1. 15:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egyedül az a gond a maszturbálással, mint a csokoládénak, az italnak, chipseknek, a kényelmes ágynak és még lehetne sorolni; a rabjukká tesznek.

Atyánk nem azt szeretné, hogy ne érezzük jól magunkat, Ő csak szabadnak akar bennünket látni. Sosem akarná szerettei kezét megkötni valamitől, ami boldogságot hoz. De tudja, hogy ez csak pillanatnyi örömöt okoz és sok rosszat és kellemetlenséget hosszútávra.

Meg ez a testiség.. mintha egy fölösleges lyuk lenne, ami nem hagyja, hogy azzal foglalkozzunk, ami igazán fontos. Emberekben is a lelket lássuk és ne a testet. Hogy lélekként éljünk, ne testként. (Korinthusi leveleket ajánlom)

Van egy számítógépes konzolos játék, ahol te vagy egy figura és ő háttal áll neked, jelezvén ez vagy te. Tudod irányítani. De te nem az vagy, aki abban a virtuális világban élsz. Te még mindig csak a számítógép mögött ülsz. Látsz más szereplőket a játékban. Tudod, hogy ők sem azok, amikkel te találkozol, mert ők is ugyanúgy egy számítógép mögött ülnek.

Legyetek Áldottak, drágáim. Ne féljetek kérdezni az Atyátoktól, de szálljatok ki a játék vonzzásából, és figyeljetek oda az Ő szavaira, mert Életetek lesz nektek az. (Példabeszédek 4:20-22)

"Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok."(Máté 10:8)A válasz 31%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont jan. 2. 00:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha katolikus vagy orthodox keresztény vallású vagy, csak akkor sikerül ha folyamatos szentségi életet élsz (szentgyónás, szentáldozás).

A tisztaságot csak önerőből betartani szerintem lehetetlen ebben a mai világban ahol minden a szex körül forog.

Elfogadod hogy ez a paráznaság bűne és elfogadod azt is hogy az ember nagyon gyenge és Isten segítsége nélkül nem boldogul.

Persze részedről is tegyél meg mindent amit tudsz, kerülni kell lehetőleg erotikus tartalmú filmet, olvasnivalót ilyesmit - először a gondolatokkal kezdődik általában, azokat kell leállítani már az elején! - így nagyobb esélyed lesz!

Még egy, aki nem hívő soha nem fogja megérteni miért szeretnél tiszta életet élni,nem kell a társadalmilag elfogadott "jó tanácsokra" hallgatni hogy pl. ez természetes dolog, meg ilyesmi!


Saját tapasztalatot írtam.A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont jan. 2. 21:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése


Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!