Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Miért bűntette meg a két angyal Mózes19-ben a szodomai férfiakat vaksággal, amikor azok szexuális kapcsolatra hívták Lót vendégeit?


Keress kérdéseket hasonló témában: Szodoma

  máj. 21. 05:07  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Hívták? Nem inkább rájuk akarták törni az ajtót, hogy a két vendéget jól megrakják? Vagy szerinted gyertyafényes vacsival, romantikus énekkel csalogatták ki szép szóval az angyalokat? Vagy mi?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/24Időpont máj. 21. 05:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
lilla64 nevű felhasználó válasza:

Ábrahám három férfi alakban megjelent angyallal Lótnál vendégeskedett,a Szodomai férfiak pedig körülvették a házát és és kérték Lótot,hogy vigye ki a hozzá érkezett férfiakat,hogy szexuálisan közösüljenek velük.

Lót felajánlotta a két lányát,de visszautasitották és megfenyegették Lótot,hogy megátkozzák,és rosszabb dolgot tesznek mint a vendégeivel.Az angyali vendégek ezért megvakitották a férfiakat.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/24Időpont máj. 21. 05:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
dubitus nevű felhasználó válasza:

Még nem történelmi idővel ezelőtt a homoszexuálisokat 'szodómiások'-nak nevezték.

Szodoma történetét olvashatod úgy, hogy Isten a homoszexuálisokat megtűrte a földön, erőszakosságukat büntette meg.

.

Tudományos alapon nem kizárható, hogy Szodoma történetének van igazságalapja, gondolva itt a tűz- és az égből hulló kénesőre.

Régészek és történészek Bab edh-Dhra mostani néven ismert településnek azonosítják.A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/24Időpont máj. 21. 06:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A Biblia világosan leírja, hogy a természetellenes szexuális kapcsolat bűn és bűntetendő. Viszont a dolog nem történt meg, csupán fenyegetés maradt, mégis bekövetkezett a bűntetés.


Nem mellesleg Lót, aki felajánlotta lányait a tömegnek szexuális aktusra. Tehát az ő beleegyezésével bármi belefér, egyáltalán nem bűntetendő!A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/24Időpont máj. 21. 06:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez egy mentális vakság volt. Mert ha szószerinti vakság lett volna, akkor azon siránkoztak volna, hogy elveszítették a látásukat.

Erről a jelenségről William James a következőket írja a Principles of Psychology c. könyvében: „Az agykérgi rendellenesség legérdekesebb hatása a mentális vakság. Ez nem annyira az optikai hatásokra való érzéketlenség, mint inkább az azok értelmezésére való képesség hiánya. Lélektani szempontból úgy értelmezhető, mint az optikai érzékelés és az annak jelentése közötti társítás képességének az elvesztése;A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 19%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/24Időpont máj. 21. 06:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Először is meg kell jegyeznünk, hogy a Biblia egyszerűen beszámol a történtekről, anélkül hogy helyeselné vagy elítélné Lót tetteit. Az sem derül ki a Szentírásból, hogy mit gondolt Lót, illetve mi indította arra, amit tett.

Nézzünk egy lehetőséget.:

Lótnak esetleg az volt a szándéka, hogy megdöbbentse vagy összezavarja a férfiakat. Mivel ismerte a szodomaiak homoszexuális gerjedelmét, arra gondolhatott, hogy a tömegnek nem kellenek majd a lányai

Ezenkívül a lányok helybeli férfiakkal jártak jegyben, így az összegyűltek között lehettek olyanok, akik Lót leendő vejeinek a rokonai, barátai vagy üzlettársai voltak

Lót talán abban reménykedett, hogy lesznek olyanok, akik az effajta kapcsolatokra való tekintettel a lányai védelmére kelnek. Egy megosztott csőcselék már korántsem lett volna olyan veszélyes.

Ne felejtsük el, Jehova sosem büntet ok nélkül, és Lótot igazságosnak nevezte, az életében.

Csak úgy mint Dávidot, akit szíve szerint való Férfinak hívta, pedig helytelenségek sorozatát követte el.

Mindig nézni kell a dolgok mögé, nem egyből ítélkezni.

Jehova mérlegel, és figyelembe veszi, hogy mi az oka valaminek.A válasz 21%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 19%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/24Időpont máj. 21. 06:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nen látom itt a mérlegelést. Lót kimerítette prostitúcióba kényszerítés bűnét. A tömeg nem tette meg a szexuális tettet. Mégis ki lett megbűntetve?. Honnan veszed, hogy homoszexuálisak voltak? Senki sem mondta, hogy érzelmek lesznek a dologban, csupán ismerkedésről volt szó, dominancia kialakítás céljából.


Isten miért bűntetné a homoszexualitást?# 7/24Időpont máj. 21. 07:10 Privát üzenet

Be­ki­ál­tot­tak Lót­nak, és azt mond­ták neki: Hol van­nak azok a fér­fi­ak, akik hoz­zád jöt­tek éj­sza­ká­ra? Hozd ki őket hoz­zánk, hadd is­mer­jük őket.


Lót ki­ment hoz­zá­juk az ajtó elé, de az aj­tót be­zár­ta maga mö­gött,


és ezt mond­ta: Ugyan, ba­rá­ta­im, ne te­gye­tek rosszat!


Van két le­á­nyom, akik­nek még nem volt dol­guk fér­fi­val, ki­ho­zom hoz­zá­tok, és te­gye­tek ve­lük, amit jó­nak lát­tok. De ezek­kel az em­be­rek­kel ne te­gye­tek sem­mit, mi­vel haj­lé­kom ol­tal­ma alatt van­nak!


De azok így fe­lel­tek: Menj in­nen! És azt mond­ták: Ő az egyet­len jö­ve­vény köz­tünk, és ő akar tör­vényt szab­ni? Még job­ban el­bá­nunk ve­led, mint ve­lük! Szo­ron­gat­ni kezd­ték ma­gát Ló­tot, és már majd­nem be­tör­ték az aj­tót. (1Móz 19, 5-10)


Sehol sem látom, hogy szimpla barátkozás lett volna a cél. Te most vagy nem tudsz olvasni, vagy szándékosan vagy provokatívan értetlen. Melyik?A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/24Időpont máj. 21. 07:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Lótot igazságosnak nevezte, az életében."


Nincs ilyen ige. Mivel te az őrtorony tanítását hirdeted a Biblia helyett, ezért nem is csodálkozom azon, hogy utána sem nézel. Csak annyit tudunk, hogy ki lettek kérve, de nem Isten döntött úgy, hogy no akkor Lót lesz a kivétel, hanem közbenjártak érte.A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/24Időpont máj. 21. 07:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

"Te most vagy nem tudsz olvasni, vagy szándékosan vagy provokatívan értetlen. Melyik?"


Úgy érzem provokálni szeretnél, pedig a kérdést sem tudtad végigolvasni. Nem volt szó barátkozásról. Viszont nem történt szexuálus aktus, amiért járhatott volna a jogos büntetés. Magát az aktusra való hajlamot nem tiltja Isten. Lót bűne százszor nagyobb volt, hogy az oltalma alá tartozott lányait dobta volna oda a tömegnek.# 10/24Időpont máj. 21. 08:20 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Volt már olyan gondolatod, hogy bosszút akartál állni Istenen? A mennyországban lehet kérni bizalmi szavazást?
Izsákitól a Moróni angyal által átadott aranylemezeket vetette el Nicolae Ceaușescu, akinek emiatt kellett buknia a hatalmát?
Az alábbi videó bizonyíték lehet arra, hogya föld felett nem laknak angyalok? Mégsem lapos a föld?
Isten miért halandónak teremtette az embert? Ha nem vétkezik mi történt volna vele?
A Jelenések könyvében szereplő, Eufrátesznél megkötözött 4 angyal jó vagy rossz? Isteni vagy sátáni lények?
A Sátánnak miért esik nehezére belátni hogy Isten fia ellen semmi esélye nincsen?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!