Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A szerető Isten kit, vagy mit...

A szerető Isten kit, vagy mit szeretett, amikor még csak 1 maga volt?

Figyelt kérdés

máj. 17. 12:29
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
25%

Ő a szeretet Istene, tehát biztosan volt oka szeretni mindig. Nem is biztos hogy ez oksági kérdés. Nem tudom, de elgondolkoztam, ha egy lakatlan szigeten kell egy embernek életben maradnia, nem könnyű, mert az ember társas lény, de tud működni. 😉

Viszont a Biblia azt mondja, hogy Isten a saját képére teremtette az embert, vagyis nyilván a szerető társaság kedvelése is az egyik ilyen jellemvonása lehet.

Mindenesetre szerintem az Ő szeretete és boldogsága mélységében és részletében számunkra nem igazán értelmezhető, és nyilván csak töredékes módon átélhető, de még így is fantasztikus ez az élmény az embernek!

máj. 17. 12:47
 2/33 anonim ***** válasza:
61%
Nem volt sose egymaga, a Biblia azt írja, hogy már a kezdetben ott volt vele az Ige, a Fiú.
máj. 17. 15:36
 3/33 A kérdező kommentje:

2

Istennek nincs kezdete, tehát a kezdet a teremtésre utal, ami később volt!

máj. 17. 15:53
 4/33 anonim ***** válasza:
40%
Nem írtam, hogy van kezdete, azt írtam, hogy már kezdetben vele volt a Fiú. Próbáld értelmezni, amit olvasol.
máj. 17. 16:01
 5/33 A kérdező kommentje:
A fiú a teremtés elsőszülöttje. Tehát kezdete van, míg Isten öröktől van, vagyis előbb volt, tehát volt fiú nélküli ideje Istennek!
máj. 17. 16:06
 6/33 anonim ***** válasza:
55%
A Biblia azt írja, hogy a Fiú már kezdetben létezett. Nézd el, ha a Isten szavának jobban hiszek, mint egy random fórumozónak ebben a kérdésben. Sőt azt írja, hogy minden a Fiú által lett. Így az Atyának nem lehet Fiú nélküli ideje. Már csak azért se, mert a kezdet előtt nem létezett idő.
máj. 17. 16:13
 7/33 A kérdező kommentje:

Ezek szerint te 2db istenben hiszel, vagy egyben sem. Hisz ha 2 db öröktől létező van, akkor 2 isten van, ha viszont a kezdet előtt nem volt idő (vagyis bármilyen változás), akkor istennek kezdete van ergo nem isten!

Amúgy Pál írt a fiú kezdetéről, szerinted hazudik?

"Ő a láthatatlan Isten képmása, az elsőszülött minden teremtmény között."

S mivel született, ezért kezdete van!

máj. 17. 16:19
 8/33 anonim ***** válasza:
46%
Nem, én egy háromszemélyű egy Istenben hiszek, Pál pedig nem hazudik, csak a kérdező debil kicsit, hogy megértse Pál szavait a Szentírás teljességében. Krisztus születése is időtlen, ha pedig időtlen, akkor nem lehet kezdete.
máj. 17. 16:24
 9/33 anonim ***** válasza:
18%
Elnézést, ha közbeszólok, de olyan, hogy idő nincs, csak az emberek találták ki. Amúgy az angyalok vele voltak, csak azok szolgálnak, kéréseket végrehajtanak és az nem annyira izgi. Egy emberi lény, aminek szabad akarata van és néha ellenkezik, azért jobb.
máj. 17. 16:25
 10/33 A kérdező kommentje:

Nincs idő???

Gondolom evolúció sem volt!

Értem!

Három személyű isten saját magát szeretgette a teremtés előtt? Azért ez beteg! Bár a laposföldes hited, jobban fájt!

Pál világosan leírta, hogy a fiú az elsőszülött! Egy isten sosem születik, még akkor sem, ha szerinted az időtlen időktől tartott! Az idő meg van nevezve a könyvben. Kezdetben! Vagyis nem öröktől!

máj. 17. 16:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!