Miért olyan nehéz kilépni a Jehovistáktól?

válasza:Mert a szekták nem engednek.
Mint a szcientisták is.

válasza:Mert aki belépett, azt, annak az életét behálózták, befonták, pszichésen befolyásolták, mindenféle “átkokat” helyeztek kilátásba.
Nem tudott szabadulni.
Ez olyan, mint amikor a Stockholm- szindrómás bántalmazott nem tud szabadulni a bántalmazójától.
Igaz volt ez a Hit Gyülekezetre is!
Elszakították az asszonyt a férjétől, gyerekétől, barátaitól, tiltások, büntetések…
Olvasd el Bartus László FESZ van! Című könyvét! A kiugrott aktivista hitgyülis súlyos pszichés nyomás alatt volt, orvosi kezelésre lett szüksége.
Küldök valamit privátban. Olvasd el.
2-es: kösz, hasznos. 1-es: pont azt írtam hogy konkrét példát kérek, mert nem tudom elképzelni mi lehet az. Nem értékeltem a hasznosságát. A szcientistákat se ismerem, vegyétek úgy hogy a kérdés címe ez:
Miért olyan nehéz kilépni a Jehova Tanúitól, a Szcientológiai Egyházból, stb.-ből?
Nem tudom módosítani a címet, tudom hogy a hivatalos neve nem Jehovisták. Én arra gondoltam aki tényleg lélekben is kilép, nem csak gyakorlatilag, más eszembe se jutott. Vagyis arra gondoltam hogy az átkokban se hisz: teljesen kilépett, nem csak félig. Tény hogy kívülállóként nekem könnyű.
Kiegészítés a leíráshoz: ha a főnök is tanú, és nem tudsz rögtön másik munkahelyet találni, az világos hogy gázos. Ha a szomszéd nem csak nem áll veled szóba, hanem más is van, az is gázos, igaz fel is lehet jelenteni. Ha veled együtt lakó is tanú: ha 18 év alatti vagy, bemehetsz bármely rendőrségre, és megmondhatod hogy többet nem mész haza, vegyenek fel az árvaházba. Ha már vagy 18 éves, és van jövedelmed, elköltözöl. Ha nincs, az már gázos, de ekkor is kérheted hogy vegyenek fel például oda ahova a családon belüli erőszak áldozatait: például a Máltai Szeretetszolgálatnak van Családok Átmeneti otthona. Rajtuk kívül a rendőrségen is jelezheted a lelki terrort, gyámhatóságnál is. Lehet hogy ők még további ilyen helyeket is tudnak. Elég ha addig felvesznek amíg elkezded az egyetemet: van diákhitel, egyetemi kollégium, az igazgatótól lehet kérni hogy nyári szünetben is ott lakhass.

válasza:

válasza:

válasza:Biznisz az egész. Minden szekta ilyen.
Ahonnan nem tudsz békésen szabadulni az mind kőkemény szekta, ami a pénzről és a hatalomról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden héten becsöngetnek, és addig nem mennek el amíg ajtót nem nyitok nekik :(
Nem az lenne a logikus, hogy Isten világosan kijelenti az időt, ha ennyire fontos?
ha szerintük nincs örök tűzes tó, akkor az örök alvás nekem jó. Végre egy nagyot pihenni örökre. Az örök boldogság számomra pokoli lenne. Egésznap vigyorodni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!