Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vakolatot mivel tudom leverni?

Spangli74 kérdése:

Vakolatot mivel tudom leverni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A házamról szeretném leverni a vakolatot,mert vizes,salétromos, a gond,hogy kb 4-5 cm vastag és betonból van, kőműves kalapáccsal próbáltam,de 2 óra alatt csak egy kis felületen bírtam és a kezem is elfáradt.

2020. ápr. 17. 19:46
 1/10 zebulon66 ***** válasza:
76%
Használtan lehet olcsón vesogepet venni, még az új sem nagyon drága. Aztán vagy megtarod vagy tovább adod.
2020. ápr. 17. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Ha ennyire erős a vakolat, akkor biztos, hogy le kell verni? Nem elég csak ott leverni, ahol tényleg gyenge és csak ott kipótolni új vakolattal?

Ahol egy vakolat tényleg gyenge, ott kalapáccsal könnyen meg lehet bontani, kis területen a tégláig elérni, aztán a szükséges területen egy ásóval alá lehet nyúlni és le lehet feszegetni.

Mondtad, hogy "betonból" van a vakolat. A vakolat tipikusan homok, cement és mész. Csak abban különbözik a betontól, hogy abban nagyobb kavicsok is vannak. Az lehet, hogy sok cementet meg meszet használtak hozzá és kemény. Ekkor viszont lehet, hogy nem is salétromos, hanem csak mészkivirágzás van rajta.

2020. ápr. 17. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

4-5 cm vastag nem lehet egy vakolat.

Valamit benéztél.

2020. ápr. 17. 21:17
 4/10 A kérdező kommentje:

tt a videó, elég vastag.

www.youtube.com/watch?v=xEeNpCfCF9M

2020. ápr. 18. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez nem beton, hanem malter. Lehet, kicsit több benne a cement.

Látható, hogy van vízszigetelés. De el lett rontva a vakolás, mert nem érhet össze az alap és a fal vakolata, mert átvezeti a vizet a szigetelés előtt azon az 1-2 cm-es részen.

Remélem érthető, hogy mi a probléma.

2020. ápr. 20. 09:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem is az a gyanúm,hogy a vakolat vezette fel a vizet,de a lemez is el van rozsdásodva,le kell verni,hogy kiderüljön jó e a szigetelés. Már nézegettem gépeket ,venni fogok.
2020. ápr. 21. 04:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, mi lett a vakolat sorsa, hogyan sikerült leverni?

Az alálemezelés tényleg elrozsdásodott 15 év után?

2024. máj. 30. 00:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Géppel lett leverve,vésőgéppel,mikor kivettem egy közfalat ami lemezzel volt szigetelve az rozsdás volt mindkét oldalon.
2024. máj. 30. 20:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszodat! Akkor ezek szerint mégse olyan jó ez a lemezes szigetelés mint mondják...
2024. máj. 30. 21:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Szerintem elég jó a lemezes megoldás,nekem horganyzott lemezt ütöttek be annak idején, igaz akkor még nem volt enyém a ház,de van nedvesség mérőm és jó lett a szigetelés, van olyan ami drágább pl rozsdamentes lemez, meg van amikor lukakat fúrnak a téglák közé, és valami anyagot nyomnak bele.

Most hogy vissza lett vakolva szárító vakolattal jó lett a fal , nem nedves.

2024. jún. 2. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!