Hol lehet bejelenteni ha valaki engedély nélkül építkezik,vagy házat bővít?

válasza:

válasza:Erre meglehet az oka: pl. az építkezés után a saját lakása tök sötét lesz, mert az új épület leárnyékolja, vagy egyéb okból okoz neki problémát (és feltehetöen ezért nincs engedélyeztetve)
Kérdezö: az önkormányzatnál tudsz bejelentést tenni.
Szerintem az egész épület nincs bejegyezve évek óta
És most toldva lett, amit saját maga csináltatott a barátjával és szerintem nem valami biztonságos kinézetre...

válasza:

válasza:

válasza:Nem is igazi a karácsony, egy jó magyaros feljelentés nélkül.
Igaz?!
Kapcsolódó kérdések:
És kb mennyibe fájna egyáltalán elinditani?
A főépület önálló helyrajzi számon van, a telek egy másikon, van rajta már 3 melléképület. (A korábbi felállás szerint osztatlan közös tulajdonban volt, 3 db kb 800 m2-es területre felosztva, régebben hétvégi telkek voltak kis pince-présház szerű épületekkel, míg meg...
Feleségemmel úgy döntöttünk, hogy a lakásunkban a nappali és a hálószoba közti ajtót kivennénk (egyszerűen nem szeretjük, nem néz ki jól) és ha már befednénk a helyét, azt üvegtéglával tennénk meg. Mivel azért van annak súlya, meg mégiscsak valamiféle építkezés,...
Valóban semmi nem lenne ott, még később sem, inkább az üresség. Lehet inkább csak kaviccsal (és/vagy földdel? vagy van jobb, olcsóbb ötletetek?) kellene feltölteni az egészet és kizárólag a teherviselő (homlokzati) külső falak lennének meg, még ablak sem. Erre menne...
Tudom, hogy hivatalosan már nem ez a neve, de itt most nem ez a lényeg. Hivatalos forrásból honnan láthatnám, hogy minek kell megfelelni. Hallottam már olyat, hogy van, ahol a nemesvakolatot is kérik, van ahol nem. Nincs erre egy fix szabályozás? Ami pl. érdekel:...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!