Melyik fajta villanybojler melegìti fel leghamarabb a vizet? 100 literesbe gondolkozok.

A bejegyzésed olvasva még épületgépész sem vagy nemhogy mérnök.
#7-nek meg igaza van. 50°C alatt algától kezdve minden sz... megtelepszik, pocsolyaszagú lesz a víz.
A vízkövesedésről meg annyit, hogy aki ezzel akar szórakozni tegye, én beállítok egy normális 70 fok körülit, van melegvizem, elegendő is és ha nagyon zavarna a vízkő 5 évenként ki lehetne takarítani, egyébként 10 éve bele sem néztem, semmi gond vele. Ha lesz időm kicserélem az anódot, -kb lassan elfogy - akkor majd kijön a vízkő.

12# Nekem nem kell bizonygatnom semmit a diplomámról!
55°C-ot írtam, nem 50-et...
Fél évente elegendő felfűteni 65°C-ra a bojlert, és 5 percig mindegyik csapon folyatni a forró vizet. Ezzel a legionella elpusztul. Megjegyezném, ha nem folyatjátok a forróvizet, akkor a csapokban, perlátorokban bizony ott marad a baci! Lehet 70 fok a bojlerben, a ha a csapra csak 40-et engedsz mert lehűtöd a hideggel. Néhány másodperces 50-60 fokos víz nem fog fertőtleníteni!!
A vízkő mennyisége vízhőfoktól és a víz keménységétől múlik.
Érezd 12 magad szerencsésbek az 5 évenkénti vizkőtelenítéssel. Felénk aki 1 évente nem vizkövezi le a bojlert, az 2 év után már csak feszítővassal szedi szét, és legjobb esetben megússza egy új fűtőszállal. Évente 10 literes vödör megtelik vízkővel, 55 fokos melegvíznél.
A bojler energia felhasználása a hőfok függvényében nem lineáris, hanem hiperbolikus.
Anód villanybojlernél nem olyan hatásfokú mint egy gázbojlernél... a fűtőszál mindig ugyan azon a hőfokon dolgozik, a beállított víz hőfok elérésekor kapcsol le!

# 14
Ami nincs (diploma) azt és arról nyílván nem is lehet bizonygatni, márpedig hogy nincs azt folyamatosan igazolod azokkal a butaságokkal és logikai bukfencekkel amiket leírsz.

Lényegtelen, a teljesítményt kell nézni. Ha 2kw-os, mindegy hogy Ariston, Baxi vagy Tesy. Alkatrészt kb mindhez lehet kapni, mert a fűtőszál néhány évente kiég, pláne hogyha kemény a víz.
És amiket írtak hogy 50C°, hát fürödjön a franc hideg vízben, én nem azért vettem a bojlert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!