Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Melyik fajta villanybojler...

Melyik fajta villanybojler melegìti fel leghamarabb a vizet? 100 literesbe gondolkozok.

Figyelt kérdés
2022. jan. 3. 00:43
1 2
 11/19 ErniE76 ***** válasza:
60%
Esetleg egy átfolyós vízmelegítő?
2022. jan. 5. 08:01
 12/19 kokomfitty ***** válasza:
72%

A bejegyzésed olvasva még épületgépész sem vagy nemhogy mérnök.

#7-nek meg igaza van. 50°C alatt algától kezdve minden sz... megtelepszik, pocsolyaszagú lesz a víz.

A vízkövesedésről meg annyit, hogy aki ezzel akar szórakozni tegye, én beállítok egy normális 70 fok körülit, van melegvizem, elegendő is és ha nagyon zavarna a vízkő 5 évenként ki lehetne takarítani, egyébként 10 éve bele sem néztem, semmi gond vele. Ha lesz időm kicserélem az anódot, -kb lassan elfogy - akkor majd kijön a vízkő.

2022. jan. 5. 12:46
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Én sem értem, hogy miért kell folyton lovagolni a vízkövön, mintha valami ödrögtől való dolog lenne, miközben ez a melegvízkészítéssel jár. Sokminden másra is fel lehetne hozni hasonlót! Pl akkor ne autózzunk, mert koszos lesz, meg kopik a gumi stb. Egy időben folyton beirogatott valaki, hogy 40 fokra kell állítani, mert neki amúgy se kell melegebb víz. Na az-az igazi pazarlás, amikor telibe használjuk a melegvizet, gondolom sokáig nem is elég neki.
2022. jan. 5. 13:07
 14/19 anonim ***** válasza:

12# Nekem nem kell bizonygatnom semmit a diplomámról!

55°C-ot írtam, nem 50-et...

Fél évente elegendő felfűteni 65°C-ra a bojlert, és 5 percig mindegyik csapon folyatni a forró vizet. Ezzel a legionella elpusztul. Megjegyezném, ha nem folyatjátok a forróvizet, akkor a csapokban, perlátorokban bizony ott marad a baci! Lehet 70 fok a bojlerben, a ha a csapra csak 40-et engedsz mert lehűtöd a hideggel. Néhány másodperces 50-60 fokos víz nem fog fertőtleníteni!!

A vízkő mennyisége vízhőfoktól és a víz keménységétől múlik.

Érezd 12 magad szerencsésbek az 5 évenkénti vizkőtelenítéssel. Felénk aki 1 évente nem vizkövezi le a bojlert, az 2 év után már csak feszítővassal szedi szét, és legjobb esetben megússza egy új fűtőszállal. Évente 10 literes vödör megtelik vízkővel, 55 fokos melegvíznél.

A bojler energia felhasználása a hőfok függvényében nem lineáris, hanem hiperbolikus.

Anód villanybojlernél nem olyan hatásfokú mint egy gázbojlernél... a fűtőszál mindig ugyan azon a hőfokon dolgozik, a beállított víz hőfok elérésekor kapcsol le!

2022. jan. 5. 16:31
 15/19 anonim ***** válasza:
inverterest keress, kondenzációsat.
2022. jan. 5. 18:08
 16/19 kokomfitty ***** válasza:
0%

# 14

Ami nincs (diploma) azt és arról nyílván nem is lehet bizonygatni, márpedig hogy nincs azt folyamatosan igazolod azokkal a butaságokkal és logikai bukfencekkel amiket leírsz.

2022. jan. 6. 17:00
 17/19 anonim ***** válasza:
16! Mivel biztosan nagyon jól képzett vagy, gondolom meg is tudod indokolni...
2022. jan. 6. 19:19
 18/19 attila_72 válasza:

Lényegtelen, a teljesítményt kell nézni. Ha 2kw-os, mindegy hogy Ariston, Baxi vagy Tesy. Alkatrészt kb mindhez lehet kapni, mert a fűtőszál néhány évente kiég, pláne hogyha kemény a víz.

És amiket írtak hogy 50C°, hát fürödjön a franc hideg vízben, én nem azért vettem a bojlert.

2022. jan. 9. 11:10
 19/19 attila_72 válasza:
#11, az átfolyós is vízkövesedik. Az gázosban jó, villanyosban nem. Legalábbis monofázisú hálózattal biztos nem.
2022. jan. 9. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!