Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül egy tető...

Mennyibe kerül egy tető felújítása 2023-ban?

Figyelt kérdés
Debrecen agglomerációjában akarok egy tetőt felújítani. Nagyjából 120 négyzetméter. Lemeztetőn gondolkozom, mert az könnyebb és az a heppem, hogy nem akarom terhelni a falakat ha nem muszáj. A tetőszerkezet jó állapotban van, a léceket szerintem cserélni kell. Mielőtt árajánlatok kérnék kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy tudjam mi a drága vagy mi a gyanúsan olcsó.

2023. nov. 6. 11:42
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
6 millió
2023. nov. 6. 11:56
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

Nemrég 80 m2 tetőt javítottak hasonlóan, mint nálatok: szarufákhoz nem kellett nyúlni, de a tetőléceket és a cserepeket cserélték. Nálunk kerámia tetőcserép maradt.

Az egész kb. 600e Ft anyag + 200e Ft munkadíj volt, de a munkadíj nagyon méltányos összeg volt, számla nélkül, nem szakitól.

Mindenesetre a 6 millió, amit 1-es írt, brutális túlzás.

2023. nov. 6. 12:03
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Valahol a két válasz között lesz pénzben a kutya elásva.
2023. nov. 6. 12:25
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Nálam 180 négyzetméterre ajánlottak 10.5 milliót, másik csapat meg 13 milliót.

Magamnak fogom megcsinálni, anyagár max 3 millió.

2023. nov. 6. 13:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Te jóisten! Ilyen árak is lehetnek?!! 2019-ben néztem utána utoljára, akkor egy teljes új tető mindenestül nem érte el a 3 milliót. Én most abban reménykedtem, hogy infláció ide, infláció oda kijövök 3 millió alatt. Anyagárra max 1.5 milliót becsültem, de ez felső becslés (bár megjegyzem nem vagyok szaki)
2023. nov. 6. 14:48
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Csak akkor cseréld ha már beázik és nagyon muszáj. Most nagyon felpörgött az építőipar, mindenki most akar meggazdagodni. Egyébiránt az anyagárra 1,5-2Millió a reális összesen, ha cserepeslemezt teszel föl. (A rendes cserép drágább, az önmagában kiteszi a 2-3milliót minőségtől függően, ugye a Creaton a legjobb).

Munkadíj meg kb. ugyanannyi mint az anyagár, tehát összesen 3-4millióval számolhatsz lemez esetén.

A lemez se olcsó egyébként, a vas kilója kb. 1000Ft körül van, aztán egy tetőre kell belőle 6-10 mázsa, ugye ez meg attól függ, milyen a lemezvastagság. Meg szokták adni egy négyzetméter súlyát és árát, ebből ha kiszámolod, kijön az ezres kg ár kb.

2023. nov. 6. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

Meg a fa se olcsó, 150ezer köbméterje, és ebben még nincs benne a felületkezelés. Ha csak a tetőléceket cseréled is, kell 3-5 köbméter fa!

És akkor még a bádoglemezek, ereszcsatorna rendszer, ugye ez is vas. Fóliák, ilyen-olyan szigetelések, stb. ha ezeket összeadod, kijön könnyen az a másfél-2millió anyagár

2023. nov. 6. 19:25
 8/9 anonim ***** válasza:
90%
De a régi ökölszabály hogy a munkadíj kb. annyi mint az anyagár. Tehát ha azt mondják hogy 2millió az anyag és 4millió a munkadíj, akkor meg akarnak kopasztani.
2023. nov. 6. 19:28
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2023. nov. 6. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Mennyibe kerül egy tetőfelújítás?

Kb 140 m2 tetőfelület, 1 kémény, gerendákat erősíteni kell, cserélve nem minegyik lesz, összesen 24 db gerenda, körbe szelementartó. Munkafolyamat: fóliázás, ellenléc, lécezés, cserépfelrakás. Helyileg Nyugat-Magyarország

Mennyibe kerülne egy régi cseréptető felújitása cserepeslemezre?

Észak kelet magyarországon ,mumkadijjal eggyütt egy 10x10 kádárkockára,nyeregtetős

Mennyibe kerülhet ekkor tető felújítása?

Egy kis 30 nm ház teteje, nyeregtető, kocka pala van rajta, a tető mérete 60 nm. A gerendák jók 12x12 cm-esek

Mennyibe kerül egy tető felújítás?

90 nm2-es területet kellene felújítani. Pala tetőnk van és lecserélnénk. Körül belül mennyibe kerül?

Mennyibe kerül a teljes tetőcsere?

Kádár-kocka házról van szó, sátortetős, jelenleg pala van rajta, ezt szeretnénk Bramac Aeroluxra cserélni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!