Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért kerül egy viszonylag...

Miért kerül egy viszonylag kicsi 60-70 m2 lakófelületű családi ház homlokzati szigetelése 6300000 Ft-ba?

Figyelt kérdés

105m2 homlokzat és 20m2 lábazat.

Előkészületi, javítási munkálatok minimálisak. Katás vállalkozó csinálja otthonfelújítási program keretén belül. 10 cm kőzetgyapot szigetelés megy rá

márc. 12. 13:18
1 2 3
 1/29 jpeacefuler ***** válasza:
100%
6 millió és háromszázezer forint? Csak azért kérdezem, hogy elírtál egy nullát esetleg, vagy hatszázharmincezer?
márc. 12. 13:49
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon soknak tűnik, mindenképpen kérj mástól is ajánlatot!
márc. 12. 14:00
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én építkeztem, 4 ahánlatot kértem, volt ami duplája volt a legolcsóbbnak
márc. 12. 14:01
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

2 éve készült el a házunk homlokzati és lábazati szigetelése, kb. ugyan ilyen m2 terjedelemben. 1.200.000,-Ft volt. Annyi különbséggel, hogy az előkészületi munkákat (vésés körbe a széldeszka alatt, ablak körül) a férjem megcsinálta.

De ha a drágulást is nézzük, ez akkor sem lehetne több most (előkészületi munkákkal együtt), mint 2.500.000,-Ft.

márc. 12. 14:05
 5/29 jpeacefuler ***** válasza:
100%
A jelenlegi referenciaár 9286ft/m². Ez 10cm-es kőzetgyapot-szigetelésre vonatkozik homlokzatra, tapaszolással, dryvit hálóerősítéssel. Nincs benne a dekorvakolat, valamint a felületelőkészítés (ha szükséges). Ja, és ez a lábazatra nem vonatkozik.
márc. 12. 14:22
 6/29 jpeacefuler ***** válasza:
Ez munkadíj. Az építőanyag külön tétel.
márc. 12. 14:23
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérj több helyről, cégtől ajánlatot és akkor abból már látod mik a realitások.

Lehet morgolódni hogy sokba kerül, de ha senki nem csinálja meg olcsóbban akkor az a valós ára. Ha viszont látod hogy nagy a szórás akkor érdemes megnézni miben különböznek, néha ott a bibi hogy valamit nem számolnak bele, külön kell megrendelned, fizetned és együtt már többe kerül mint amit drágábbnak gondoltál.

De ahogy más is írta, néha nagy a különbség az árban, akkor érdemes a kedvezőbbet választani.

Az esetedben lehet az a gond, hogy a pályázat intézését is ők végzik, így emiatt többet is kérnek el a szokásosnál, hiszen más kedvezőbb ajánlatnál neked kell a pályázattal is foglalkozni és akkor lehet nem sikerül megkapnod a pénzt rá. De ez csak tipp, lehet csak vastagon fog a ceruzája.

márc. 12. 14:33
 8/29 A kérdező kommentje:

7# Nem ők intézik a pályázatot.

Mivel két éve már hogy Ausztriában dolgozom, így egy pályázatírót bíztam meg aki 200 ezer Ft-ért vállalta a pályázat előkészítését és lebonyolítását. Nekem az a gyanúm hogy a 200 ezer Ft-on felül a homlokzati szigetelőknek lehivott több mint 4 milliós munkadíjból is kap bőven. Szerintem ez uniós pénzek elsikkkasztása, de nem az én dolgom ezt megítélni hogy odahaza ki mennyire korrupt. Én csak egyszerűen sokallom az összeget

márc. 12. 15:11
 9/29 A kérdező kommentje:
1#Az összeg 7 számjegyű
márc. 12. 15:12
 10/29 anonim ***** válasza:
70%

#8 A pályázat írója nem tud a pályázatból pénzt szerezni.

Hogy ki van megbízva a munkával és mennyiért az még a te döntésed.

Miért most kérdezed az árat? Akkor kell megnézni hogy jó -e amikor még döntés előtt vagy.

márc. 12. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!