Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Felétek a vállalkozók betartjá...

Felétek a vállalkozók betartják a hétvégi csendrendeletet ?

Figyelt kérdés
Nálunk nincs full tiltás, mint mondjuk egy üdülőövezetben, csak annyi van, hogy hétvégén, 8-18 óra között lehet zajongani (hétköznap már 6-tól). Ezzel szemben már fél 7-kor ütötte a vállalkozó az ikerházunk falát, és tépte le a lemezelést. Tulajdonos, aki amúgy nem lakik itt, hanem kiadta, normálisan állt a dologhoz mikor szóltam, csak azt nem értem, hogy ezt a dolgot a vállalkozónak is tudnia kellene.
máj. 30. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Nálam a felújításkor betartottàk. Hétvégén csak halkan dolgoztak, meg is mondták. Mert anno már volt, hogy feljelentették öket.

Az országos csendrendelet, tudtommal szigorubb mint amit írtál.

máj. 30. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:

"Az országos csendrendelet, tudtommal szigorubb mint amit írtál."

#1 ! Tudtommal ez az önkormányzatok hatásköre, és idén írásban, tavaly pedig videóüzenetben is elmondta a polgármester, hogy hétvégén is lehet pl füvet nyírni, de csak reggel 8 után.

[link]

máj. 30. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:
8 kerttel vagyunk határosak. Nem vállalkozási munka miatt, de mégis gyakran hangos zajt hallgatunk itt falun. Fű nyírás, rotàlás, gépi permetezés, favágó gép, köszörű stb. Van hogy kánonban nyomják este 8 fêl kilencig kora dêlutántól. Itt hivatalosan 7- töl 11- ig, és 13- 20- ig lehet zajongani hétköznspon. Hétvégén is kb így.
máj. 30. 18:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Betartják.
máj. 30. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindenki lexarja mifelénk. De ugye minél hamarább kezdenek vagy később végeznek annál hamarább készen vannak és húznak el, szóval nem igazán problémázunk ezen.
tegnapelőtt 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Miért a legidétlebb időpontokban tudnak harangozni? Tehát pl vasárnap délelőtt többször, este 8-körül.. Vasárnap ráadásul csendrendelet is van a...

Nem kellene a híveknek szólni a templomoknak hogy köszönik de enélkül is tudják mikor kezdődik a mise?

Valakit büntettek már meg a helyi vagy az országos csendrendelet megsértéséért?

Szombaton akartam volna eredetileg a telken füvet nyírni, de mivel pénteken óriási felhőszakadást kaptunk, így csak vasárnap délutánra száradt annyira meg, hogy le tudjam vágni. Az egyik új szomszéd odajött pampogni meg paragrafusokkal dobálózni, én kegyetlen módon...

A mai szombat ugyanolyan szombatnak számít mint a többi?

Úgy értve, hogy lehet füvet nyírni 9-12 óráig, majd 15-18 óráig, mint általában szombatonként az országos csendrendeleti szabályozás szerint?

Meddig tart a csendrendelet az 1. kerületben? Az építkezésekre is vonatkozik?

Sziasztok! Nemrég költöztem egy első kerületi albérletbe. A közelben építenek és bontanak egy épületet, ami sajnos nagyon zajos. Reggel 7 után már kezdik, és például tegnap is egész éjszaka ment a munka. Ehhez hozzászokni sem tudok, mert nincs olyan folyamatos 8 óra...

Lakótelepeken általában létezik csendrendelet, ez vonatkozik a játszótéren hangoskodó gyerekekre is?

Azt tudom, hogy szombaton csak délelőtt, vasárnap egyáltalán (!) nem szabadna háztartási gépeket üzemeltetni, lakásfelújítást végezni, hangosan házibulizni. Ha vasárnap délután a gyerekek hangosan püfölik a labdát a panelek ablakai alatt, vajon az is csendháborításnak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!