Nyugdíjasnak lehet munkaviszonya a vidéki otthonfelújítási támogatás igénylésekor?
Áprilisban betöltöttem a nyugdíjkorhatárt, megkaptam a határozatot is, azonban a munkaviszonyom nem szűnt meg.
Szeretném igénybe venni a vidéki otthonfelújítási támogatást, nem gond, ha még nem szűnt meg a munkaviszonyom?

válasza:Mindenbe belekötnek. Elvileg lehet, sőt, nem kötelező a tb jogviszonyt igazolni.
Gyakorlatilag meg anyukám azért nem kapta meg,mert egy éve nyugdíjas volt, de még dolgozott, amire azt mondták semmi gond, amígbki nem derült,hogy ez külföldön van, így a tb jogviszony nem megfelelő. Az, amit nem kérnek egyébként...
Kapcsolódó kérdések:
Akik ezzel a modszerrel oldottak meg a hazfelujitast vagy tudnak rola tobbet azok segitseget kernem, hogy ez mennyire bonyolult. Elore is koszonom.
Aki igènyelte megkapta màr? Mi ügyfèlkapunk keresztül igényeltük de híre sincs . Igenyles datuma februar 15.
Azt tudom milyen formanyomtatványt kell kitölteni ,viszont kell csatolni vállakozóis szerződèst,és számlák másolatát. Ezt nem igazán értem ,H akk előtte kell megcsinálni és utána igènyelni?
2023-ban telepítettünk egy napelemes rendszert, 10 kW-os inverterrel, de csak 7,5 kWp panellel. Most, hogy ismét van otthonfelújítása támogatás, elgondolkodtunk a rendszer bővítésén, amit anno önerőből finanszíroztunk (a korábbi otthonfelújítási támogatást kazáncserére...
Nekünk csak 1 millánk van, nem tudunk előfinanszírozni, ezért érdekelne ez, hogy megy a pénzügyi rész. Előre köszönöm a választ!
Érdekelne pl valami minta, vagy videó, blog ahol részletesen elmondják hogy a dokumentumokat hogyan kell kitölteni. És benyújtani. A lehető legtöbb részlettel. Szeretnék biztosra menni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!