Meddig kell jelenteni a vízóra plomba levételét?

válasza:Már eleve a vízügy felé kellett volna jelezni.
Plomba előtt övék a terep.

válasza:Elvben a szolgáltató kimegy leveszi, aztán szólsz és visszaplombálják.
Nem esett le, hogy a plomba minek van ott, és vannak kötelezettségeid?

válasza:Szerintem egyetlen, csöppnyi aggyal rendelkező vízvezeték szerelő se merné levenni a plombát, ha erre nem jogosult. Készített jegyzőkönyvet, vagyis nem amatőr a szaki, szinte 100%, hogy egy, a szolgáltatónál regisztrált szerelőről van szó. Ilyenkor neki kell lejelenteni a szolgáltatóhoz a plombalevételt, ő rendeli meg a vissza plombázást is.
Szerintem első körben hívd fel a vizvezetékszerelőt, érdeklődjél nála mi a szitu. Ha valami nem stimmel, akkor pedig azonnal jelentsd be a dolgot a szolgáltatónál.
Kapcsolódó kérdések:
Egyik rokonunknak van egy hétvégi háza. Házvásárláskor számlák rendezve lettek. "Papíron" 2 havonta van vízóra leolvasás, gyakorlatban pedig amikor épp odaérnek. Az elmúlt 1 évben 2-szer kapott nullás számlát, azon kívül semmit. (nem tartózkodott ott az elmúlt évben,...
Elég drága és különleges csempét vettem a fürdőbe, ezért szeretnék most egy füst alatt mindent újra cserélni, hogy ne kelljen pár év múlva levésni a csempét. Gondolom a villanyhoz hasonlóan ez is egy mérőhely szabványosítás, amit nem csinálhat akárki. Víznél egy...
Jelenleg el van törve az egyik ujjam, tehát még most nem tudok hozzáfogni, de viszont nem szeretném meghagyni jövőre, mert már így is félek attól hogy eldurran a cső. Tehát a kérdésem a következő, ha esetleg leesik 0 fok környékére, vagy kicsivel mínuszba a...
Sziasztok! Nem tudom hol szivárog a víz, viszont pörög a kis szivárgás jelző minden benti víz elzárása esetén is. Mennyiért vállalják most vízszerelok a hiba megkeresését és javítását (nyilván ez attól függ mi a hiba, de tapasztalatokat várok).
Nincs külön víz órám és ahol kéne hogy elzárjam, ott a fal mögött befalazva van az elzáró csap (kedves tulajdonos nagy ötleteinek egyike).
Szerintetek ha ezzel kifújom, az megoldja egy időre?United Sealants Akna Purhab 750MLA United Sealants Akna purhab egy 1 komponensű B3-as önexpanzionáló, használatra kész, ózon kímélő hajtógázzal ellátott poliuretán hab, mely aknák és kútgyűrűk tömítésére,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!