Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan lehet megtisztítani a...

Hogyan lehet megtisztítani a lekvár főzés során keményen leégett, odakozmált edényt?

Figyelt kérdés

#Odakozmált edény
2021. febr. 14. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Próbálj ecetes vizet forralni benne, az sokmindent lehoz.
2021. febr. 14. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Meleg vizet önts rá (esetleg lúgosat), hogy jól átázzon. Utána fémből készült súrolóval (vagy késsel) könnyen lejön.
2021. febr. 14. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Ha kifejezetten leégett az anyag, akkor áztatás után zománcozott edényről zsilettpengével a nagyját le lehet kaparni, utána az acélgyapotos sikálás. Ha teflonos vagy hasonló bevonat van az edényen, akkor semmiféle éles, érdes vakaró nem használható.
2021. febr. 14. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

#3,

a teflonos bevonatra ráég? Ilyet nem hallottam.

2021. febr. 15. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Zománcos edényben égett le. Nagyon sokat - áztatás, ecetes vízzel való főzés, súrolás - sikerült leszednem, a kevés maradék marad, mert az már a zománccal együtt jön le.

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 16. 08:58

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!