Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Magyarázzátok el, mi az a...

Magyarázzátok el, mi az a mosóparfüm? Jobb, mint a "hagyományos" öblítő? Miben különbözik attól? Mi a lényege? Miért használod? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

2022. dec. 29. 05:14
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

A mosóparfüm általában természetes illóolaj, amibe kevernek némi oldódást segítő anyagot, mert ugye az olaj alapvetően nem oldódik a vízben, ruhát hagyhatna a folton.

Abban jobb, hogy mivel természetes alapú és nincs tele minden plusz vegyszerrel, mint az őblítő, környezetbarátabban. Nem is képez bevonatot a ruhán.

De nem mindegyiknek van tartósabb illata, mi csak Ahimsát használunk, annak is főleg a tavaszi szellőjét, azt szeretjük nagyon. Próbáltam többet, pl. a DM-esnek nem nagyon volt illata.

Szerintem olcsóbbra is jön ki, mint a sima öblítő.

2022. dec. 29. 06:43
 2/6 anonim ***** válasza:
40%

A mosóparfüm csak illat, nem lesznek tőle puhán a ruhák.

Bár én is használok öblítőt (mosásonként kb. fél kupakkal) de akkor sem értettem soha, hogy az emberek miért szeretik, ha messziről illatozik a ruhájuk.

2022. dec. 29. 08:16
 3/6 anonim ***** válasza:
21%
Én nem használok öblítőt, mert tönkre teszik a ruhák gumiját, ecettel mosok, 1-2 csepp mosóparfüm mellé és ennyi
2022. dec. 29. 09:20
 4/6 anonim ***** válasza:
92%
A mosóparfüm gyakorlatilag egy illatosító. Az öblítő nem csak illatosító hanem könnyebben vasalhatóvá és puhává teszi a ruhát, de egyben kornyezetkarosito is és allergiát is okozhat.
2022. dec. 29. 11:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2023. jan. 2. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:
24%
Még 1 marhaság, amit el lehet adni. Mondjuk ha ecettel öblítesz drága és felesleges öblítő helyett, akkor lehet realitása, de mi nem használunk és nincs a ruhának sem ecet sem másmilyen kellemetlen szaga. Mosószer szaga (illata) van.
2023. jan. 21. 11:58

További kérdések:

Az uborkát télire borecettel vagy alkoholból erjesztetett ecettel szoktátok eltenni?

Mi nagyon ragaszkodunk a borecethez (9 fokos), de már többször megtörtént, hogy az eltett uborka egy-másfél év múlva megerjedt. A miértre próbálok rájönni. Az üvegek csavaros tetővel vannak lezárva, ami elvileg hermetikusan zár. Minden higiéniai előírást betartunk,...

Asztal és konyhaszekrény tisztítása után miért szükséges egy száraz ronggyal is áttörölni a felüleletet? Miért rosszabb, ha magától szárad meg?

Mosdót és zuhanyzót úgy tudom, lehet megszáradni hagyni, miután valamilyen tisztítószerrel megmostuk és leöblítettük. Konyhaszekrény és asztal (régi asztalterítő) esetén viszont azt olvasom, hogy szárazra kell törölni a végén. Nem azon a pár mozdulaton múlik, de érdekelne, hogy mi ennek az oka?

Lehet valahogy minden meggymagtól megszabadulni dzsem vagy lekvár főzés előtt (után), hogy botmixerrel homogénre lehessen szétzúzni a gyümölcshúst...

A kézi magozó ugyan kétségtelenül meggyorsítja a munkát, de a "kimagozott" anyagban jónéhány mag benne marad. Sütőben szeretnék cukor nélkül sűrű, lekvár szerű anyagot készíteni. Az elmúlt években próbáltam botmixerrel pépesíteni a gyümölcshúst, de sajnos a bennmaradt...

Olajfoltot el lehet tüntetni padlóról?

Pár hete, hogy így van csak most akarok neki látni eltüntetni. Mikor olajoztam a székemet, elfelejtettem alá rakni valamit és persze, hogy sok kilöttyent a szép padlóra. Most van ott pár sötét folt. Mivel száradhatna fel ha magától nem fog? Vagy ilyen marad?A pirossal bekarikázott a folt...

Segítetek tippeket adni takarításhoz, gyakorló profi háziasszonyoktól, uraktól, esetleg cégektől?

Adott egy régi építésű "kocka" ház, ahol több éve nem volt takarítva, csak lakva. Ezáltal a kosz, por, zsír kellőképpen lerakódott mindenhová, amit eddig kínkeserves kaparással, súrolással tudtam felszedni. Tippeket szeretnék kérni, elsősorban zsírlerakódás,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!