Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Legyetek szivesek meggy...

Legyetek szivesek meggy lekvár receptet ajánlani?

Figyelt kérdés
régi hagyományos egyszerüre gondoltam amit még nagyanyáink készitettek.Nem szeretem a mai mindenféle francot összefözünk kreáciot.
2009. máj. 23. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Meggydzsem, meggylekvár


Hozzávalók:Boszorkánykonyha! Befőzés. Meggydzse, meggylekvár.

1 kg magozott meggy

30 dkg méz, cukor, vagy édesítő

1 ek rum (elhagyható

1 citrom (elhagyható)

szalicil


Elkészítése: Felfőzzük a meggyet, és rotyogtatjuk még 20 percig. Közben sűrűn kavarjuk, le ne égjen. Ha igazán finom meggydzsemet akarunk csinálni, a magját kalapáccsal összetörjük, és sűrű szövésű zsákocskában együtt tesszük oda a meggyel főni. A főzés végén kinyomkodjuk a létől, és a tartalmát kidobjuk. Most jön, hogy beleöntjük az édesítőt, újra felforraljuk vele. Ha mézzel csináljuk, már nem forraljuk újra. Ha van otthon főzőrum, vagy konyak, literenként 1 ek-al most, az újrafőzés után tegyünk bele. Kifőzött, még forró üvegekbe szedjük, befedjük az ismert szaliciles-celofános trükkel, és jól betakarva, lassan hűtjük ki.


Ha van otthon citromod, csakis a sárga héjából egy negyednyit reszelj bele meggykilónként, és egy negyed citrom levét utolsó felfőzéskor csavarj bele. Finomabb lesz tőle. Én rumot már mindig teszek bele. Azóta még véletlenül se buggyan meg se a dzsemem, se a befőttem. És felejtsd el a fémeket befőzéskor. A lábasod zománcos legyen, a kanalad fa.A meggyed lehetőleg vegyesen Cigány, és Pándy. A kettő együtt hihetetlenül igazi ízű dzsemet ad!.

2009. máj. 23. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Meggylekvár

Meggylekvár recept, receptek


* meggy

* zöldbors

* zselécukor

* citromhéj

* lekvárok


Meggylekvár



Hozzávalók:


1 kg magozott meggy, egy citrom reszelt héja, 1 tk szétnyomott zöldbors, 1 kg zselécukor.



Elkészítés:


A

meggy felét turmixolom, a másik felét összekeverem a citromhéjjal és a

zöldborssal (ez el is hagyható). Belekeverem a zselécukrot, felfõzöm és

állandó keverés mellett mintegy 4 percig fõzöm. Forrón csavaros

üvegekbe töltöm és azonnal lezárom.

2009. máj. 23. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget
2009. máj. 23. 20:04
 4/4 anonim ***** válasza:
www.nosalty.hu itt mindent megtalálsz, szuper oldal!
2009. júl. 25. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!