Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mobilházat ha vesz valaki, mi...

Mobilházat ha vesz valaki, mi alapján lesz a nevén?

Figyelt kérdés

Pl. egy telekre lerakva, ami a szülők nevén van, a mobilház mi alapján azonosítható be, hogy annak ki a tulajdonosa?


Nyilván van vételi szerződés, de a mobilházon van valami szám, vagy egyéb dolog, ami alapján az kimondható egyértelműen, hogy ki a tulajdonosa?


febr. 12. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mobilház amennyiben emberi tartózkodásra használják alap nélkül is, akkor épületnek számít és akkor az épület szabályozás jogszabály vonatkozik rá . Volt már olyan hogy öltöző konténereket is komoly bírsággal fenyegette a szak hatóság egy adott építkezésen .
febr. 12. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
#1 Igen? Hát, de mire hivatkozva? Az felvonulási épületnek számít, nem? Ahhoz tudtommal nem kell engedély építési területen.
febr. 12. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
2-es nem mivel tartósan van egy helyen és emberi tartózkodásra is szolgál ezért épületnek számít fenntartási , fen maradási engedély kell rá .
febr. 12. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A mobilház adásvételi szerződése alapján és a fuvarról egy számla, amihez a menetlevelet csatolják (honnan-hová lett szállítva, és azt ki rendelte) már elég egyértelmű lehet, hogy ki, mikor, honnan, hová vitette és hogyan került oda a mobilház.
febr. 12. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg ha van egy ilyen mobilházad be mész a helyi építési hatósághoz és kérsz rá egy fennmaradási engedélyt és már rendben is vagy .
febr. 12. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

2-es Érdemes előre átnézni, hogy hová lehet letelepíteni a mobil házat.

A helyi önkormányzatok kezében van jópár eszköz, amivel szabályozhatják mi lehet a telken belül, pl. a helyi építési szabályzat, a településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet, valamint településrendezési eszközök.

Van olyan önkormányzat, ahol a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletben még azt is megszabják, hogy telken belül hány köbméter lomot tárolhatnak.

febr. 12. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 Igen én ezt értem és igazad is van. Nem akarom elvinni a beszélgetést, mert a kérdés nem ez volt... az 1. válaszoló öltözőkonténerről beszélt építkezéseken. Ilyen nagy volumenű építkezéseken szokott megjelenni, nem családiházas környezetben, azaz nem mobilházról beszélünk ebben az esetben, hanem egy felvonulási épületről. A felvonulási épület az építkezés idejéig tartható fenn. Felvonulási építményhez nem szükséges engedély. Természetesen ez a kérdező szempontjából lényegtelen, hisz ez nála nem felvonulási építmény lesz, azonban a jellemzően nagyobb volumenű építkezéseken felbukkanó öltözők, melegedők, WC blokkok, és irodakonténerek annak számítanak. Azért kérdeztem, hogy mire fel volt a büntetés, mert érdekelt volna az indok, mivel minden is lehetséges ebben az országban, ha pénzt kell beszedni. Családiház építésénél is elhelyezhető lenne felvonulási épület építkezés ideje alatt, csak ott ez nem szokott előfordulni.
febr. 13. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Magyarországon szürke zóna a mobilház. Belterületről hamar kipaterolja az önkormányzat, külterületen nem szólnak érte, de bejelentkezni sem tudsz.
febr. 13. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 ...sem feltétlen tudsz. Így korrekt!
febr. 13. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!