Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire drága csak klímával...

Herczeg Krisztina kérdése:

Mennyire drága csak klímával fűteni?

Figyelt kérdés

Adott egy 99 nm-es családi ház, amit vétel céljából néztünk meg. 4 db hűtő-fűtő klíma van telepítve fűtésre. Szigetelés: 12 cm aljzat, 15 cm homlokzat, 20 cm födém. Belmagasság kb. 290 cm.

Új szigetelt nyílászárók.

Tapasztalatok érdekelnének, horror lenne-e a fűtés? Elektromos paneles rásegítésről se hallottam túl jókat ár tekintetében. Gáz nincs bevezetve a házba. Köszi.

2024. febr. 24. 17:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
11%
4x olcsóbb mint bármilyen más elektromos fűtés, úgyhogy rásegítésről ne is álmodj, különben a gatyád is rámegy. Inkább tűrd, hogy -20 fokban 18-nál nem lesz több bent. Amúgy H tarifán, ha kizárólag október 15 és április 15 között üzemelteted, amikor kedvezményes, úgy 1000 Ft/napra jön ki az üzemeltetése. A hűtés nyáron hatékonyabb, bár nem kedvezményes, de csak 4-8 fokos különbséget kell csinálni, nem 20+ fokost, meg nem kell leolvasztani ami veszteség.
2024. febr. 24. 17:46
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

Mit értesz hűtő fűtő klíma alatt?

Nem mindegy, tehát sima klíma vagy téliesített esetleg fűtésre optimalizált?

Milyen az elosztás?

Egyébként nem ördögtől való a klímával fűtés, tényleg lehet olcsó, de nem mindegy.

2024. febr. 24. 17:56
 3/15 A kérdező kommentje:

1-es , köszi, most nézem a H-tarifa vagy GEO tarifa kérdéskört.

2-es, a klíma pontos típusát nem néztem, bekértük az eladótól, az elosztás: van egy hosszabb folyosó, aztán balra 1 szoba , abból jobbra és balra nyílik 1-1, ezekben van 1-1 klíma, folyosó végén fürdő, mellette konyha, ott van a 4. klíma. Konyha mellett háztartási helyiség, és egy előtér, ahonnan a teraszra jutsz ki.

2024. febr. 24. 18:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálam sincs gáz, 20 éven át fával fűtöttem. A házat pár éve felújítottam, kapott rendes hőszigetelést, nagyjából olyat, mint amit leírtál (nálam 30 cm van a födémen, 14 cm a falon, 3 rétegű ablakok)

A lényeg: 4 modern klímát vettem, kiválóan működnek. Semmi értelme fával bohóckodnom, mert egy árban van vele.

Az elektromos fűtőpanelt viszont felejtsd el. 4-5x drágább mint klímával fűteni.

Nálunk a -20°C reggelen lehetett érezni, hogy folyamatosan tölt a klímakompresszor, a házban így is meleg volt. Ja és az elmúlt 5 évben 1 ilyen reggelről beszélünk. -10°C meg se kottyan a klímának (midea)

2024. febr. 24. 18:52
 5/15 anonim ***** válasza:

[link]

több energia árat aktualizákni kell és megis kapod a választ.

2024. febr. 24. 18:56
 6/15 anonim ***** válasza:
9%

A klíma olcsó, csak rettenetesen rossz. Amelyik légtérben vagy, az elmegy, de ahol nincs, ott szó szerint 15 fok lesz. Akkor is, ha nyitva hagyod az ajtót a fűtött és fűtetlen között.

Klímával csak rásegíteni szabad, de kell a rendes, gázos vagy fa, esetleg elektromos kazános rendszer, ami radiátorokkal vagy padlófűtéssel eljut mindenhova.

Persze lehet bohóckodni mindenféle plusz olajradiátorral meg fűtő panelokkal, de akkor meg a gatyád rámegy a számlákra, azok ugyanis 4-5x annyiért állítják elő a hőt.

2024. febr. 24. 19:27
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

"Szigetelés: 12 cm aljzat, 15 cm homlokzat, 20 cm födém."

Egy ilyen házban alig fúj a klíma, mert annyira kicsi a hőveszteség. Én a 4 klímából igazából 2-vel fűtök. A nappaliban most 24 fok van, a nem fűtött hálószobában 21, ami nekem pont tökéletes alváshoz.

2024. febr. 24. 19:33
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
Én is 4 db klímával fűtöm a házam. Simán kifűti a házat. Az elektromos panel ráfűtést felejtsd el. Brutál drága, és nem lesz rá szükség.
2024. febr. 25. 07:33
 9/15 A kérdező kommentje:

2-es , a klímák: Polar SIEH0035SDX / SO1H0035SDX oldalfali inverteres klíma

H-tarifához megfelel.

2024. febr. 25. 14:53
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly vettünk egy klímát a nappaliba, szerelő rábeszélt minket a drágább fűtő klímára. Észre se vettük, hogy valamikor a télen kialudt a gázkonvektor a klíma olyan jól befűtött. Most tavasszal meg fogjuk venni a két hálószobába is. Kértünk árat tavaly radiátorra és központi fűtésre. 2,5 millió. Klímával fele ennyiből megússzuk.

Megjegyzem, nálunk is ki vannak cserélve az ablakok és letettünk 20 centis szigetelést a padlásra.

2024. febr. 25. 15:23
1 2

További kérdések:

Vásárolt már itt valaki otthon start hitellel heves megyei ingatlant?

Érdekelne hogy hol a megyén belül és mekkora önerőt kértek tőle.

Debrecenben Fényes udvar mennyire biztonságos környék?

Sziasztok! Lakást szeretnénk vásárolni Debrecenben és találtunk egy jó árban lévő ingatlant Fényes udvaron, a probléma csak az, hogy akit eddig kérdeztem, nem volt túl jó véleménnyel a környékről... Van esetleg valakinek személyes tapasztalata, lakott már ott...

Mennyibe lehetne kiadni egy 30 M2 lakást a Városliget mellett a Dózsa György úton?

A lakás rendben van, nem ezer éves bútorok vannak benne.

Ennyire nincs pénzük az embereknek, hogy az olcsón kínált családi házamat sem tudják megvenni Zala megyében?

Zala megyében Nagykanizsátóp 15 km-re van az ingatlanunk. Facebookon hírdettem és vagy 100-an írtak rám. Ideiglenesen le is tiltott a facebook. 24-en tekintették meg és 12-en akarták komolyabban megvenni. Azt hazudták h van kézpénzben stb. Kiderült h kölcsönöket,...

Kb. 6-8 hónapja egy panelt nem vettem meg. Nagyon hezitáltam rajta.pedig sikerült is alkudni deazt is sokaltam érte.Utólag már meg kellett volna...

Nyilván így bukok az árfolyam végett kb 2milliot am mostani árfolyamon(mintha a 390es árfolyamon vettem volna meg...) Volt nem is olyan rég 410is az euro, akkor meg apám mondta hogy hát volt 410is az euró és várjak....Vagyis ő várna. Nagyszerű! Mindig ez van. Azthiszem...

Én vagyok a hibás, hogy nem kértem plusz pénzt a vevőktől?

Kíváncsi lennék mások véleményére, mert nem tudom hogy én látom-e rosszul a dolgot. Van egy eladó házam. Egy ismerősöm korábban egy ingatlanirodában dolgozott, ő készített róla fotókat és ott hirdette. Később kirúgták az irodából, az én szerződésem pedig időközben...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!