Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért kell a főzőlap és a...

Miért kell a főzőlap és a mosogatótálca között legalább 40 cm távolságról gondoskodni?

Figyelt kérdés

Olvastam pár helyen, hogy nem praktikus, ha egymás mellé kerül a (gáz) főzőlap és a mosogató tálca. A főzőlap másik oldalán lenne hely 40-50 cm simán. A páraelszívó helyzete miatt jobb lenne, ha a tűzhely középre, a mosogató tálca mellé kerülhetne. Nagyon rossz helyen lenne? Ha igen, miért?


Köszönöm a válaszokat és a segítséget.



2020. jan. 21. 22:56
 1/6 anonim ***** válasza:
a mosogató egyik felén csöpögtető lesz. ha a másik oldalon rögtön a tűzhely, akkor nincs szabad munkafelület. Amíg csak teát meg virslit főzöl addig ok, de ha hússal és zöldséggel dolgozol, akkor nagyon nem praktikus.
2020. jan. 21. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.

Igen, sejtettem, hogy a munkafelület miatt lehet. De munkafelület a tűzhely másik oldalán lenne, 40-50 cm.

Akkor is van jelentősége?

2020. jan. 21. 23:11
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Pedig nagyon egyszerű, az az alapanyag útja, hogy előbb megmosod a mosogatóban, utána a mellette levő munka felületen előkészíted, aztán a mellette levő főzőlapon megfőzöd. Egy irányba halad az alapanyag szépen sorban lépésről lépésre egymás után. Ha a mosogató mellett rögtön a tűzhely van akkor a vizes alapanyagot mindig át kell hurcolni a főzőlap fölött a másik oldalra előkészíteni. Nagyon nem praktikus...
2020. jan. 21. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk albérletben alapból úgy van a sorrend, hogy munkalap - csöpögtető (az a sima fémlap izé, nem két medencés a mosogató) - mosogató - tűzhely.

Hústisztításnál és hasonlóknál rossz, hogy mosogatóból a tiszta edények mellett/felett emelek át mindent a munkafelületre. Főzésnél meg nem esik kézre semmi, mindenért messzebbre kell nyúlni, bár már megszoktam, szóval ritkán zavar. Csak mindig tök kupi a konyha, ha főzök. :D Macerásabb kajánál, pl palacsintatésztában sütött hús vagy hasonló, amit előkészítésből (pl szmötyibe mártott hús) rögtön sütni kell, ott kellemetlen, hogy nincs felület a tűzhely mellett.

Viszont pl tészta/krumpli/stb főzésnél a leszűrés tök praktikus, hogy egymás mellett vannak :D


Ha a másik oldalon lenne hely, ahogy te írod (nekünk ott lezárja a konyhaszekrény), akkor arra érdemes figyelni, hogy melyik oldalon - már ha ez opció, nyilván víztől is függ, hogy hova helyezhető a mosogató. Szóval ha mosogató-tűzhely-munkalap a sorrend, az nekem jobbkezesként pl kevésbé lenne praktikus, mert mindig balra kéne nyúlni a tűzhelyhez. De gondolom, ez is szokható.

2020. jan. 22. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
58%

Balesetvèdelem.

Olajban sütsz, ráfröcsög a víz, azonnal pukkan az olaj. Vagy mosogatsz ès megütöd/levered a lábast, kellemetlen tud lenni. Vagy tele a mosogató ès lángra kap a műanyag tál.

2020. jan. 22. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem fura lenne. A többiek már írták a munkafelületet, plusz nekem például van, hogy főzés után berakok a mosogatóba egy fazekat, és tele van. Ha még van 2 db tányér, akkor azt a mosogató mellé tudom tenni.
2020. jan. 23. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!