Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Forró kályha vasára ráégett...

Forró kályha vasára ráégett műanyag eltávolítása? Csak foltot hagyott.

Figyelt kérdés

Hozzáért két pénzérményi területen egy-egy műanyag darab a forró kályha vasához. Utólag hideg állapotában is alkalmaztam az ecet+szódabikarbóna kombót, és forró állapotában is. A folt továbbra is ott maradt a vason, amit a korábban ráégett műanyag okozott. Tiszta vizet is öntöttem rá, amikor forró volt a kályha.

Ötlet a műanyag folt eltávolítására?

2023. ápr. 10. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Felejtsük már el az ecet-szódabikarbóna kombót. Semmire se való.

Finom súrolóval próbálkozz.

2023. ápr. 10. 19:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
#1 valójában az ecet-szódabikarbóna kombó csak látványos mert habzik és a megmaradt szódabikarbóna szemcsék viselkednek úgy utána, mint a sima súrolópor szemcséi. Én sem értettem soha hogy miért hiszik hasznosnak ha nincs vízkő a felületen aminek jó lenne az ecet esetleg.
2023. ápr. 10. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Drótkorong, kályhapor
2023. ápr. 11. 08:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Konix jó lehet? Mert az van. Ha jól emlékszem, valahol van a sufniban.
2023. ápr. 11. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan tudnám eltávolítani az elektromos, vadonatúj sütő aljáról a ráolvadt műanyagot?

Egy műanyagba csomagolt, talán kormányküldeményre tettem a tepsit a kelésre várva, aztán együtt be a sütőbe. A papír égett, a borító meg olvadt. Nem boldogulok vele.

Hogyan kell a műanyag alapú ragasztót ruhaanyagról eltávolítani?

A régi típusú villamos ajtajának középső kapaszkodóját valaki bekente (vagy ráöntötte véletlenül) műanyag alapú ragasztóval és a kabátom hátuljára kenődött. Próbáltam a tisztítónál, de nem tudták leszedni. Van valakinek tapasztalata, jó ötlete? Ha felszínét...

Hogyan tudnám eltávolítani a műanyag bevásárló szatyrom (aljá)ról a rágógumit?

Valszeg a vasalós megoldás nem 'játszik'...mert a szatyrot is tönkreteheti (igen- vagy nem). Valahol beleraktam (bevásárlás után) rágógumiba.

Műanyag ajtón mély karc eltávolítása hogyan? Többi lent

Tegnapi nap sajnos a kutyánk szétkaparta az új műanyag bejárati ajtónk, alul mély karcok vannak, csak mikor nagy vihar van és nagyon dörög akkor kapar dolgokat. Mit tudnánk ez ellen tenni, illetve mit tudnánk tenni az ajtó érdekében, hogy megmentsük?

Hogyan lehetséges (csatos) műanyag ételtárolóból romlott szagot eltávolítani Természetes módszerrel?

Nevezetesen ilyenről van szó: Nem vagyok oda a műanyagért, de még nem tudom kiváltani.Kőrözött romlott meg benne és talán 1,5-2 hónapig is benne lehetett romlott állapotban.Szellőztettem, hetekig tűző napon voltak (éjjel és nappal), többször mostam ki őket. Valamivel...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!