Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Melyik a legjobb, kemény...

Melyik a legjobb, kemény matrac max. 150- 200 ezer ft-ig?

Figyelt kérdés
Szeretnénk a párommal matracot cserélni, de sajnos amiket eddig vásároltunk nagyon hamar besüllyedtek. Hol lehet minőséget találni ebben az árkategóriában? Én leginkább hason/oldalt fekvő vagyok, a párom minden pozícióban szeret aludni. Habszivacs/táskarugós stb a jobb?

2025. szept. 27. 07:18
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Az a jobb ami neked szinpatikusabb. A terhelhetőséget nézd, és a szivacs sűrűségét. Ez utóbi adja a tartósságot. Minél sürúbb, annàl tartósabb. A 28-30 az az alsó kategória, vagy ifjuságinak való. A 32-35már jó. Viszont minél sürübb annál nehezebben szellőzik. Egy memóriahab réteg, nyáron meleg lehet
2025. szept. 27. 07:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Hol lehet jó minőségű matracokat vásárolni?
2025. szept. 27. 07:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Vegyél rugósat. Most vettem egyet, meguntam, hogy 4-6 év alatt tönkre megy a szivacs, kipróbálom.

Stria a neve, extra kemény, eddig tetszik. És csak 55rugó volt.

2025. szept. 27. 07:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Matrac szaküzletekben, csakis kipróbàlàs után. És minfig ketesd a parsmétereket, adatokat. Marketing szöveget felejtsed, mint ortopéd, ergonómikus stb mert mindegyik az.

Matrackuckó, matrackirály stb. A rugósnàl is számít a rugó feletti szivacsok minősége vastagsága. Nekem a szivacs régóta bírja, jó.

2025. szept. 27. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:

#2 Ki kell próbálni a matracot, nem elég az amit leírnak róla. Minden embernek más az ami kényelmes vagy amit szeretne magának.

Vannak jó márkák, de ugyanígy az ismeretlen gyártók matraca is lehet nagyon jó.

Menj el bútorboltokba és amelyik árban a megfelelő kategóriában van azt próbáld ki azzal, hogy ráülsz, ráfekszel! A drágábbat felesleges, azokat nézd amik a te árkategóriádban vannak!

Vettem már nagyon jó matracot egyszerű kisvárosi bútorboltban, a Yisk-ben, az Ikea-ban is, de mindenhol úgy hogy kipróbáltuk - a gyerekeim, akiknek kellett, és nem bánták meg a döntésüket, csak persze idővel elhasználódtak a matracok.

Mi a párommal a régi kárpitos franciaágyon alszunk ma is, az valóban erős, kemény felület. Ez jó a hátamnak, ugyanakkor kellemetlen önmagában az ilyen kemény felület - így vettünk rá fekvőbetétet. Az 5cm vastag memóriahab elég ahhoz hogy kényelmes legyen, az ágy kárpitos, sima erős szivacsa meg adja azt a keménységet ami az elmúlt évtizedekben se változott, nem ment tönkre.

Az is nagy kérdés, hogy szivacs (hab) vagy rúgós legyen a matrac. Nekem a rugós nem jön be még hotelben sem, de van aki meg azt szereti. Ezért kell kipróbálni, mert lehet az hozza meg a megoldást nektek.

2025. szept. 27. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég kemény, jó adatokkal. De a hason oldalt alváshoz inkább a félkemény. De mindig a próba dönt. Sok helyen van 30 napos próba garancia, de egyedi feltételekkel. Mindig kérdezd. [link]
2025. szept. 27. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Azért javasoltam a striát, mert 13centi a rugó, plusz van 6 centi szivacs. Kényelmes.
2025. szept. 27. 10:02
 8/9 anonim ***** válasza:

2016 van vettem dreamzone márkájú(a típus már elkopott) matracot.

Kb 60% kókusz+2 oldalon 20% szivacs.

4 évig 150 kg-al használtam majd lefogytam és 105 kg 3 év után nincs semmi nyom rajta.

Ősszel tavasszal forgalom(téli/nyári oldal)

2025. szept. 30. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy fa deszka csak elég kemény?
2025. okt. 31. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!