Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Kicserélik garanciában a...

Kicserélik garanciában a gáztűzhelyemet, az új bekötését (ami nem olcsó kb 13000 ft) kifogja nekem megfizetni?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem látok rá nagy esélyt, hogy a bekötést kifizetik... Azt neked kell állni csak cserélik max. De az is csak akkor ha nem bírják Rád/Rátok bizonyítani azt, hogy a kárt te/ti okoztátok hanem gyári hibás
2013. nov. 27. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Ha kicserélik a tűzhelyedet, ott a garancia valószínűleg csak a tűzhelyre szól, a járulékos költségekre nem. Ergo te fizetsz!
2013. nov. 27. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
bizakodom!!!
2013. nov. 27. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:
13%

Ha jól értem a kérdésedet akkor azt szeretnéd, hogy a bolt állja garanciával az új tűzhelyed bekötését.

Nos ha ezzel bemész a boltba ahol vetted, kifognak röhögni.


Azt hogy bekössék az új tűzhelyt az a te saját költséged, ezt se a biztosító, se a tűzhelyt eladó bolt nem fogja állni.

2013. nov. 27. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Jó, ha tudod, egy gáztűzhely bekötése kb 3-5 perces munka. Azzal együtt hogy egy habbal ellenőrzik a szivárgást. Ha 13000.-Ft-ot kérnek érte, alaposan átvernek. Ha a szomszédom lennél, egy sörért bekötném Neked. Még a garanciapapír lebélyegzésével együtt is.
2013. dec. 2. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:

5,PERC,GONDOSAN 2DB. JÓ MINŐSÉGŰ TÖMÍTŐALÁTÉT=2x25ft


Fix acélbordás flexibilis gáz bekötőcső BB 1/2"-1/2" 4mm / 50 cm ... 1.180 Ft.

összesen=1.230ft jaaa, és egy jó ezermester, mert az megbízhatóbb, mivel az én ismerősömnél, mivel a gázszerelő nem tudott beszerezni a gáztűzhely javításához a csapokba tömítést, hát így mek-mester módjára ezelőtt 15-éve bezsírozta, majd el sem ment, csak a sok pénzt átvette, és már tovább szivárgott a pb-gáz. Majd ezek után én kb 2-hétre rá szereztem bele db-ját 50ft-és, a sütő csapjával együtt 5db=250ft-és a mai napig működik problémamentesen. DE MANAPSÁG NEM A TUDÁS A LÉNYEG(ÉS NEM A BECSÜLETESSÉG) hanem a papír!

Vagyis, ha egy gázszerelő valamit rosszul csinál meg, és baj van, akkor szinte ráfogják a nyuszira!(anyaghiba stb.)

De ha nem gázszerelő csinálja meg, és a szomszéd faluban -városban baj történik, még akkor is, azt is ha soha nem járt ott,arra fogják, hogy ő a felelős, ez ma a jogilag előírt ............... törvény.TEHÁT, HA ROSSZUL IS CSINÁLJA MEG, VAGY FELELŐTLENÜL VALAKI, LÉNYEG AZ, HOGY PAPÍRJA LEGYEN.(ÉN IGAZ HA APRÓ MUNKÁRÓL VAN SZÓ, NEM FORDULOK ILYEN,VAGY HASONLÓ ESETEKBEN HOZZÁJUK, MERT AHOL NEM TUDNAK KASZÁLNI, ABBAN KÖSZÖNET, ÚGY SINCSEN.

2013. dec. 3. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem a munka a lényeg hanem fizessél,mert csak /sajnos/ így van rá garancia. Nekem is évekkel ezelőtt be sem kötötte /csak a párom végezte el munkát/ még akkor nyolcezer forintot kért a papír aláírásáért. Szerencse,hogy a gáztűzhellyel sosem volt gond,se a bekötéssel. Ellenben a szomszédomban hivatalosan kötötték be a tűzhelyet,elromlott a sütője még ki sem jöttek.Mindig csak biztatták míg meg nem unta és saját pénzén megcsináltatta.Azóta is tökéletesen működik!
2013. dec. 3. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
42%
A tűzhelyre garancia csak akkor van, ha szakszervíz (ki van jelölve, hogy melyik településen melyik szervíz) köti be, számlával együtt. Amennyiben valamelyik ezermester szomszéd köti be a garanciára szóló jog elvész. Én két éve jártam úgy, hogy az új tűzhelyemet egymás után többször javították, végül kicserélték (fogyasztóvédelem segítségével). A kiválasztott tűzhelyre ráfizettem, de a bekötés díját nem akarták visszaadni. De igenis, hogy ilyen esetben a bekötés díját vissza kell adni, hiszen te egy tűzhelyet vettél, nem kettőt, hogy kettőt köttess be. Az üzletben végül is az áruház igazgatója adta engedélyét arra, hogy megkapjam a 14.000 Ft-os bekötési díjat, igaz hogy vásárlási utalványban adták, de úgy voltam vele, hogy az már részletkérdés. Tehát a végeredmény 1 tűzhely 1 bekötési díjjal. Ne hagyd magad! Ha szükséges,kérd a fogyasztóvédők segítségét. Mindent be kell írni a Vásárlók könyvébe, mert arra kötelesek válaszolni, míg a szó elszáll. Sok sikert!
2013. dec. 4. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,pontosan erre voltam kíváncsi.Ha minden kötél szakad megyek a vezetőig.
2013. dec. 7. 16:25

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!