Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miről szól a rohamlövész?

Miről szól a rohamlövész?

Figyelt kérdés

Olyanok tapasztalatára lennék kíváncsi akik elvegezték, vagy egy ismerősük legalább,és meselt róla,tehát tud belsős infókat.

Ha van ilyen személy azt is megköszönném ha írna privátban

2024. szept. 18. 19:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Több eszközzel dolgoznak, sokkal keményebb fizikai is mentális terhelésnek vannak alávetve (alvásmegvonás, szimulált veszély és stresszhelyzet), mint az átlag lövész. Amerikai megfelelője a RANGER lenne.

"A lövész és rohamlövész közötti különbségeket említve elmondja: a legfontosabb, hogy a rohamlövész harcképessége tovább fennmarad. Mint fogalmaz, ők az ötödik napon is célt fognak találni, az ötödik napon is ugyanannyian jönnek vissza az erdőből, mint ahányan bementek. A parancsnoki állomány pedig jelentős fizikai és mentális kimerültség ellenére is képes helyes döntéseket meghozni."

Bővebben itt:

[link]

2024. szept. 26. 12:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Privát üzenetet és nagyon belsős infókat, különösen a kiképzésről azért ne várj, mert ezeket illegális megosztani és nagyon komoly büntetéssel jár, ha valaki lebukik.
2024. szept. 26. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Mennyit keres egy KMZ-s egy rohamlővész vagy a MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred és hogy hogy érdemes e a katonaságra vagy a különleges...

Mennyire szar a katonaság pénz szempontjábol? Külföldi katosnaságokat vagy különleges egységeket is meghallgatok. Komoly válaszokat várok.

Nők lehetnek rohamlövészek? Lényegében kik ők?

Itt most a szolnoki Különleges Rendeltetésű Dandár rohamlövészeire gondolok. Miben mások vagy jobbak mint a sima lövészek vagy sima katonák ?

Rohamlövész tanfolyam van még magyarországon?

Régebbi "hirdetéseket" tálaltam csak ezzel kapcsolatban és érdekelne, hogy van e még lehetőség ilyen tanfolyamot elvégezni magyarországon. Illetve ide csak a hivatásos állomány jelentkezhet?

Rohamlövész Tanfolyamot/Kiképzést hol tudok elvégezni?

Vagy hogy kezdjek neki? :) Érettségi után mi lenne a teendőm? :)

Melyik katonai szerv az a MH- nál amelyik katonái 2 órát pihennek és 22 órát dolgoznak?

Az egyik Balatoni nyár műsorban láttam meg őket de az elejéről lemaradtam ahol monták hogy kik ők. (Azt tudom hogy a Rohamlövészeknél 4 órát pihennek és 20 órát dolgoznak.)

A rohamlövész kiképzés elvégzése után vajon lehetőség van-e részt venni az USAF Pararescue kiképzésén?

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a rohamlövész 5 hetes kurzusa sem egy leány álom, de csak ennek elvégzésével adódhat lehetőség kijutni és részt venni Ranger vagy Airborn vagy Inf. kiképzésen. Ha tévedek akkor előre elnézést kérek de ha jól tudom a Pararescue...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!