Sok országot kárpótoltak/kárpótolnak, de akkor Magyarországot miért nem?
NEM provokációnak szánom a kérdést, csak nem értem.
I.Vh. : Ausztria nem fogadta el a békeszerződést, azzal fenyegetőztek hogy Németországhoz csatlakoznak, és nem fogadták el Dél-Tirol elvesztését.
Odaadták nekik Burgenlandot.(a burgenlandi osztrákoknak meg sem fordult a fejükben az Ausztriához való csatlakozás)
Orosz-Grúz háború idején : Abházia és Dél-Oszétia kikiáltotta a függetlenségét, szinte nem is élnek ott grúzok, mégis mindenki: "Nem ismerjük el egyiket sem mert tiszteletben kell tartani Grúzia területi egységét"
Szerbia - Koszovó : Rengeteg helyen olvastam már hogy akár az is megtörténhet hogy a szerbeknek megengedik kárpótlásul hogy egyesüljön Szerbiával a Boszniai Szerb Köztársaság.
Magyarországot sosem kárpótolták, hiába rekedt kint rengeteg magyar.
Most lehet nyersen fogalmazok de akkor sem értem : A Nyugat és stb fel voltak háborodva amikor volt az a nagy hacacáré Szerbiában Koszovó miatt, mert mi az hogy nem engedik a függetlenséget és az elszakadást.
Magyar autonómia törekvés Erdélyben magasról le van tojva, ahogy a többi magyar helyzete pl Szlovákiában. (lásd : nyelvtörvény)
Kárpátalját is a történelem során addig sosem létezett Ukrajna kapta meg.
TÉNYLEG NEM(!!)provokációnak szánom a kérdést, csak egyszerűen nem értem hogy Magyarországgal miért ilyen rosszindulatúak, miért utálják Magyarországot amikor mi semmi olyat nem tettünk?
(bunkó megjegyzésektől kíméljetek köszi!)
"Vagy tényleg már a boszniai szerbek sem akarják ezt?"
A Szerbiához való tartozás ma már nem népszerű gondolat ott sem. Láthattad, még Montenegró is önálló lett.
21:48
"...viszont Koszovo Szerbia, ez igazsagtalansag volt"
Ha a szerbeknek egy csöppnyi eszük lett volna, maguk dobják ki Koszovót Jugoszláviából valamikor 1980 táján, egy csomó későbbi bajt megspórolhattak volna vele maguknak.
,,Ha Magyarország nem támadja meg Szerbiát az 1. Világháborúban"
Rémlik valami Osztrák-Magyar Monarchiáról? NEM a Mi döntésünk volt az, hogy a Szerbeket megkellet támadnunk, Bécsben döntötték el.
"NEM a Mi döntésünk volt az, hogy a Szerbeket megkellet támadnunk, Bécsben döntötték el."
És amikor Ferenc Jóskáék kútba ugrottak, nekünk utánuk kellett ugranunk? Mondhattuk volna, hogy köszönjük, nem, ehhez nem adjuk a nevünket, és vérünket. Sőt, a királyságból sem kérünk. A magyar katonák nem kényszerből, hanem a "Megállj kutya Szerbia, nem lesz tiéd Bosznia" rigmust énekelve mentek a frontra. Nagy trianonozás és nacionalista dumák helyett be kéne látni, hogy buták és mohók voltak az őseink, aztán megszívták.
,,Nagy trianonozás"
Most itt ki trianozot? Megmondod nekem?
Az OMM, a dualizmus korában a hadügy közös volt, közös minisztérium döntött róla, elvben... gyakorlatban az osztrák fél dominált ami nem meglepő. A hadsereget meg Kaiser und König-nek hívták, közös volt, nem volt külön hadserege a magyaroknak. A uralkodó meg jelentős felségjogot birtokolt a sereg felett, ilyen felségjog például az irányítása. Szóval ha Ferenc Jóska azt mondta menni kell hát mentek.
""Megállj kutya Szerbia, nem lesz tiéd Bosznia" rigmust énekelve mentek a frontra."
Ez dalocska meg az akkori háborút éljenző propaganda terméke és Én ezt nem tarom rossznak, legalább nem
demoralizálva mentek a frontra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!