Milyen lehetséges forgatókönyvek vannak azEgyesült Királyságra nézve?
1) Kilép az Egyesült királyság viszik magukkal erőszakkal a Skótokat és az Íreket (nem hinném)
2) Anglia lép ki, Skótok, Írek maradnak, felbomlik az egyesült királyság. (szerintem ezt el akarják kerülni, káosz lenne ettől évekig)
3) Kilépnek és kötnek egy olyan megállapodást az Eu-val mint a Norvégok. Elvileg fájdalommentesen járható út, de akkor fizetniük kéne a közös kasszába és a bevándorlás sem állna meg, ami a két fő ígéret volt kilépés esetére, de talán meg tudják tartani a Skótokat.
4) Nem hajlandóak Norvégia-szerű megállapodást kötni az EU-val, tehát rájuk sóznak minden létező vámot és a Skótok/Írek elszakadnak tőlük, jól megszívják, garantált a recesszió.
5) Visszatáncolnak. Hivatalosan még nem jelentették be, hogy kilépnek, most éppen időt húz a Brit kormány. Mindenki nagyon biztosra veszi, hogy kilépnek, de máris bekerült a köznyelvbe a Bregret (regret jelentése megbánás), mert sokan most fogták fel, hogy mekkora súlya volt a döntésnek.
#7: "... kötnek egy olyan megállapodást az Eu-val mint a Norvégok. Elvileg fájdalommentesen járható út, de akkor fizetniük kéne a közös kasszába és a bevándorlás sem állna meg, ami a két fő ígéret volt kilépés esetére..."
Járható út, az üzleti szféra ünnepelné, de vannak ellenzői a "fájdalommentes" válásnak, pld Juncker, Hollande és szerintem Merkel is, nehogy precedensként szolgáljon másoknak is a kilépésre. Olyat meg a bohóc Farage-on kívűl senki nem ígért hogy a kilépés után nem kell befizetni az EU-s kasszába, a komolyan vehető brexit-párti politikusok végig a norvég-svájci mintával kampányoltak, vagyis hogy megmaradna a Közös Piachoz való hozzáférés cserébe a további befizetésekért. Ami a bevándorlást illeti, nem a teljes EU-s munkavállalói stop a cél, hanem az hogy ne legyen teljesen kontrollálatlan ez a folyamat, ez azért szerintem méltányolható igény a britek részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!