Nem lenne jobb elébe menni a további válságoknak és visszabontani az Európai Uniót arra a szintre ahol nem fenyegetne a totális szétesés réme?
Például a Közös Piaccal szinte minden tagállam elégedett volt, persze ott is voltak gondok főleg a mezőgazdasági támogatásokkal, de az szinte semmiség a mai problémákhoz mérve. A Lisszaboni Szerződéssel az EU-nak meg kellett volna erősödnie és a bővített uniónak müködőképességet biztosítania, ehhez képest elég nagy döntéshozási káosz van és most még a brexit is gyengíti az EU-t.
A közös valutát és a schengeni övezetet meg kellene tartani, de az "Európai Egyesült Államok" nem kell már senkinek, csak a valóságtól elszakadt álmodozóknak.
#10:
Ha meg szerinted is a közös gazdasági érdekek a legfontosabbak, akkor mi a gond azzal hogy azok mentén fejlődjön az európai integráció és ne az EU jelenleg favorizált idealista utópiáin, melyek nem állták ki az idő próbáját?
#13:
Oké ez is egy nézőpont, de szerintem a biztonsági kérdésekben a NATO tagság felülír minden egyebet, az EU ilyen téren szerintem csak közvetett formában jelent biztonságot. Magában az EU-ban viszont olyan destruktiv folyamatok indultak el az utóbbi években, amelyek rámutatnak a leggyengébb pontjainkra. A további déli-keleti bővítés, az ellenőrizetlen fejlesztésipénz felhasználás, a schengeni övezet hátulütői, a menekültkérdések mind arra mutatnak hogy nem szabad tovább mélyíteni az integrációt olyan irányba amely még több problémát hozna csak.
"Azon kívül semmi,hogy szerintem mi ezen csak veszíthetünk. Ha az EU "visszaépül" Közös Piaccá,abba aligha fogunk beleférni."
Dehogynem.
A nyugat összecsuklana az óccsó keleteurópai melós meg mindentfelvevő piac nélkül.
Végülis EZÉRT találták ki a bővítésnek álcázott gyarmatosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!