Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem lenne jobb elébe menni a...

Nem lenne jobb elébe menni a további válságoknak és visszabontani az Európai Uniót arra a szintre ahol nem fenyegetne a totális szétesés réme?

Figyelt kérdés

Például a Közös Piaccal szinte minden tagállam elégedett volt, persze ott is voltak gondok főleg a mezőgazdasági támogatásokkal, de az szinte semmiség a mai problémákhoz mérve. A Lisszaboni Szerződéssel az EU-nak meg kellett volna erősödnie és a bővített uniónak müködőképességet biztosítania, ehhez képest elég nagy döntéshozási káosz van és most még a brexit is gyengíti az EU-t.

A közös valutát és a schengeni övezetet meg kellene tartani, de az "Európai Egyesült Államok" nem kell már senkinek, csak a valóságtól elszakadt álmodozóknak.

2016. jún. 26. 10:02
1 2
 11/18 Vazul1972 ***** válasza:
Illetve,dehogy lennék rá kíváncsi...
2016. jún. 26. 15:53
 12/18 A kérdező kommentje:

#10:

Ha meg szerinted is a közös gazdasági érdekek a legfontosabbak, akkor mi a gond azzal hogy azok mentén fejlődjön az európai integráció és ne az EU jelenleg favorizált idealista utópiáin, melyek nem állták ki az idő próbáját?

2016. jún. 26. 16:14
 13/18 Vazul1972 ***** válasza:
Azon kívül semmi,hogy szerintem mi ezen csak veszíthetünk. Ha az EU "visszaépül" Közös Piaccá,abba aligha fogunk beleférni.Viszont Kelet-Európában,jó eséllyel meg fog erősödni az orosz befolyás,aminek szintén nem örülnék. Az EU szerintem,minden hibája ellenére,a volt "keleti blokk" országainak,sok szempontból biztonságérzetet ad.Sokmindenben változnia kellene,de én nem örülnék a széthullásának. Mindössze erről van szó.
2016. jún. 26. 16:44
 14/18 A kérdező kommentje:

#13:

Oké ez is egy nézőpont, de szerintem a biztonsági kérdésekben a NATO tagság felülír minden egyebet, az EU ilyen téren szerintem csak közvetett formában jelent biztonságot. Magában az EU-ban viszont olyan destruktiv folyamatok indultak el az utóbbi években, amelyek rámutatnak a leggyengébb pontjainkra. A további déli-keleti bővítés, az ellenőrizetlen fejlesztésipénz felhasználás, a schengeni övezet hátulütői, a menekültkérdések mind arra mutatnak hogy nem szabad tovább mélyíteni az integrációt olyan irányba amely még több problémát hozna csak.

2016. jún. 26. 17:33
 15/18 Vazul1972 ***** válasza:
A biztonságot nem csak katonai,hanem gazdasági értelemben is írtam.Sokak szerint,csak idő kérdése,hogy mikor jön egy újabb válság.Az más kérdés,hogy lenne min változtatni. És szerintem lesz is változás,ha nem akarják az EU széthullását,vagy "visszabontását".Mondjuk, szerintem számunkra a kettő ugyanazt jelentené.
2016. jún. 26. 20:29
 16/18 anonim ***** válasza:

"Azon kívül semmi,hogy szerintem mi ezen csak veszíthetünk. Ha az EU "visszaépül" Közös Piaccá,abba aligha fogunk beleférni."

Dehogynem.

A nyugat összecsuklana az óccsó keleteurópai melós meg mindentfelvevő piac nélkül.

Végülis EZÉRT találták ki a bővítésnek álcázott gyarmatosítást.

2016. jún. 27. 10:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik megtalálták egymást, szépen elvannak. Hogy Európával mi lesz, az végülis érdektelen. Azt fölösleges megbeszélni, hisz oly nehéz téma. És annyira mást gondol mindenki...
2016. jún. 27. 14:16
 18/18 Vazul1972 ***** válasza:
#16:Ahhoz nem feltétlenül kell bevenniük ebbe az új "Közös Piacba".Amúgy meg,amiről beszélsz,az az EU:ahol bent van a nyugat is,meg az olcsó munkaerőt biztosító kelet is.De ha széthullik,egy újjáalakuló "Közös Piacban", nem hiszem,hogy helyünk lesz.Az olcsó munkarő enélkül is özönleni fog nyugatra.
2016. jún. 29. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!