Te milyen ÚJ pártot látnál Magyarországon?
Én egy olyat, ami ilyen tudományos párt. Nem ideológiához tartozna, hanem szakemberek alkotnák, így tagjai nem beszédben-színészkedésben-hazudozásban lennének jók, hanem TETTEKBEN. Egy-egy fontosabb kérdést pedig minden oldalról megvizsgálnának, tájékoztatnák az embereket, és döntést a nép kezébe adnák. Jelenleg ez már lehetséges lenne, pl online felületen szavazni, akár otthonról.
A kisebb döntéseket pedig a kormány hozná meg, azt az irányt alapulvéve, ami a népszavazásokon születtek.
Tehát a demokráciát teljesen levinném az emberek szintjére, amennyire csak lehet, és a marketinget kiiktatnám, csak puszta tényeket közölnék egy döntés meghozatalához, hogy minden ember befolyástalanul dönthessen.
Aki azt szeretné, ha minden a leghatékonyabb lenne az állami működésben, pl minden elektronikus lenne. Fizikai pénz sem lenne, teljes nyomonkövethetőség, korrupció kizárt. Nyilván a biztonság az első, így meg kell oldani azt, hogy csak illetékes személy tekinthesse meg valaki személyes -pl egészségügyi- adatait. Észtországban van erre jó példa azt hiszem, de az is csak kezdő lépés, ahhoz, amit én szeretnék és szívesen látnék.
Tehát egy olyan pártot szeretnék látni, amelyik mindent megad azért, hogy állampolgárai teljes mértékben átláthassák az ország működését, részt vehessenek az irányításban, és az állami szolgáltatásokat a leghatékonyabban, legfejlettebben működteti.
Kb... de biztosan van benne dolog, amit nem sikerült jól megfogalmaznom, hiányos.
Semmilyen párt nem szükséges.
Élni és élni hagyni.
Ennyi kellene.
Egy nagy közöséggé kellene kovácsolódni, nem kettő, három, ezer felé... Egy NAGGYÁ.
Ahol az álságosságnak esélye sincs...
Észre kellene már venni végre, hogy szétesünk teljesen.
Értéket az teremthet, ha EMBEREK vennék kézbe a gyeplőt, és a NAGY közősség javára fordítaná a tehetségét és lehetőségeit.
Tegye vissza szépen mindenki a közösbe azt, amiért nem dolgozott meg, csak elvette.
Ehhez nem párt kell, csupán csak EMBER.
... és már fel is ébredtem.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!