Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kommunista gasztronómia...

A kommunista gasztronómia hagyatéka az, hogy a magyarok nem táplálkoznak egészségesen?

Figyelt kérdés
a magyarok dobogós helyen állnak a szív és érrendszeri betegségekben, magasvérnyomás betegségben és elhízásban. Emiatt rengeteg a krónikus beteg már a 40 év alattiak között is.

2020. okt. 14. 19:00
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
49%

A nébih-nek ez nem dolga.

Az, hogy a te ízérzékelésed olyan shit amilyen, arról én nem tehetek.

Ha igazat vakolnál, akkor pl. a tejfölnek az állaga mindenütt egyforma kellene, hogy legyen és a vaj színe is.

De ez nincs így, mert a tej tartalma változáson esik keresztül.


Még annyit, hogy a szövegértésed sem az igazi. Én nem azt állítottam, hogy a mai egészségesebb, ezt csak te képzeled, hanem azt, hogy rosszabb a minősége.


Attól, hogy a parizer szarabb ma, még nem lesz automatikusan egészségesebb is.


Azt már be se mondom, hogy régen a vizezett tejet vették át a termelőtől, és láss csodát, abból is tudtak jó minőségű túrót, tejflt, egyebet csinálni, ma meg a magas zsírtartalmú, minőségi tejből sem jön össze ugyanez.

2020. okt. 15. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/46 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy csak a nébihtől fogadok el linket, hanem azt, hogy pl. nébih, stb. stb=egyéb, más, és a többi. És még az én szövegértésemmel van baj...

Mivel egyetlen bizonyítékot se tudsz mutatni arra, hogy bármit raknának a tejbe vagy elvennének belőle, ezért részemről lezártam, vitatkozni nem fogok. Te azt mondod, hogy a kaja jobb volt 50 évvel ezelőtt, én meg azt, hogy nem.

2020. okt. 15. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/46 anonim ***** válasza:
49%

"Mivel egyetlen bizonyítékot se tudsz mutatni arra, hogy bármit raknának a tejbe vagy elvennének belőle,"


Ami evidencia, azt nem kell bizonyítani.


" ezért részemről lezártam, vitatkozni nem fogok."


" Te azt mondod, hogy a kaja jobb volt 50 évvel ezelőtt, én meg azt, hogy nem."


Én ilyet nem mondtam. Azt mondtam, hogy 30 évvel ezelőtt volt jobb. Te ezt kétled, hát csak edd a szart, elvégre, neked gyártják. Hülyének lenni is jogod van. Élsz is vele rendesen. Semmi gond. Jogállamban élünk.

2020. okt. 15. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/46 anonim ***** válasza:
52%

#32, #33-nak:


Én pedig kezdem az elején:


Rohadt peched van velem, ugyanis "gépi-fejő és tejkezelő" OKJ-st végeztem, és dolgoztam is egy évet a szakmában. :)


A boltba kerülő tejből a tejzsírt szinte teljesen kivonják a többi tejtermékek készítéséhez, majd adalék-anyag hozzáadásával állítják vissza az állagot. Amit a boltban kapsz tej néven, annak az összetétele már legfeljebb csak emlékeztet a tejére!


A tejzsírt egy részét régen is kivonták, de nem ilyen abnormális mértékben mint manapság. Ez maga a tejszín, és ebből készítik a tejfölt, túrót, sajtot, etc ...


Vedd le a polcról a három napos szavatosságú NEM TARTÓS, állítólag 3,6%-os tejet, és próbálj abból aludt-tejet készíteni. Én próbáltam, sok sikert. XD


Fogtam annak idején egy liter 2,8-as tejet, és a telepen lefolytattam kíváncsiságból egy butirométeres vizsgálatot. 1,2%-ot adott ki. No komment.

2020. okt. 16. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/46 anonim ***** válasza:

44

De hát melyik más tejtermékhez kell plusz tejzsír? És akkor nem ahhoz teszik azt az adalékot, amivel a tejből kivont tejzsírt pótolják?

2020. okt. 16. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/46 anonim ***** válasza:
75%

#44, #45-nek:


Más tejtermékekhez nem kell plusz tejzsír, hanem MAGA A TEJZSÍR kell!


Amit aztán a többi tejtermék elkészítésénél is tovább szaporítanak adalék-anyagokkal.


A tejszín, mint maga a neve is mutatja, a tej színére (felszínére) kiülő tiszta tejzsír. Ha a friss tejet állni hagyod kb egy órát, a tejszín lefejthető. A hűtés gyorsítja a folyamatot.


Ha nem fejted le hanem hidegben állni hagyod két-három napot, akkor a kiült tejszín a kevéske víztartalmát is elveszítve besűrűsödik, és kanállal ügyesen leszedhető az alatta lévő folyadékról. Ezt hívják tejfölnek. (tej-föle, azaz felső része)


Ha a tejet meleg helyre rakod egy napra, akkor az besűrűsödik, és ezt hívják aludt-tejnek. Ha az aludt-tejet felforralod akkor az becsomósodik, ami egy zavaros, híg folyadékban úszik. Ezt egy szövetbe rakod, és hagyod egy-két órát csöpögni. Kész is a túró.


Gondolkozz egy picit!


Ha végiggondolod CSAK a magyarországi boltokban található tejtermékek mennyiségét, akkor azok IGAZI előállításához A VILÁG ÖSSZES TEHENE SEM TUDNA ELEGENDŐ TEJET ADNI!

2020. okt. 16. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!