Az hogy megy ma Magyarországon, amikor egy jól menő céget megszállnak a fideszesek, hogy holnaptól el kell adni a tulajdonosnak a cégét nekik, mert különben nem kap megrendeléseket, és sorozatos adóellenőrzés várható?
Én eddig egy ilyenről hallottam, plusz még a sajtóban párról.
Ezzel nem sértenek valamilyen jogszabályt? Vagy erre nem terjed ki a legfőbb ügyész érdeklődése?

válasza:

válasza:De sértenek jogszabályt, de a legfőbb ügyész fideszes, szóval igazából azt csinálnak, amit akarnak.
Amúgy ilyenről én is hallottam ismerőstől.

válasza:

válasza:3-as. Az adóhivatal akkor is talál hibát, ha rendben van az adózásod!
Nem ez az első jogszabály, amit megsértenek Polt Péter pedig melléjük áll.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mire kell számítani adóellenőrzéskor? Kijönnek-e személyesen és ha igen milyen esetekben?
Pl. Egy cég ellenőrzésekor, a nyújtott szolgáltatásokért csak a számlát ellenőrzik, vagy kérhetik a munkabeosztást is-mikor mennyit dolgozott az adott ember?
Akinek volt már benne része, vagy ismerőseit ellenőrizték. Hogy zajlik az ellenőrzés? Személyesen jönnek, vagy írásban keresnek? Mi történik, ha bejelentés nélkül jönnek, de nem vagyok otthon/nem engedem be őket? Megkeresik a megbízóimat is? (pl. az 1 millió...
Hello A feleségem és én KATÁsak vagyunk. Én egy külföldi cégnek dolgozom mert rengeteg begbízást kapok tőle. Szerződéssel (megbízási szerződéssel. Fix összegre viszont a munka hol több (jóval) hol kevesebb). Havonta a bevételem meghaladja az 1M Ft értéket, viszont...
Gyakran nyerek sportfogadáson, külföldi fogadóirodákban, azokból utaltam kb évente 10 alkalommal alkalmanként kb 10-50000 Ft-ot magamnak számlára. Hogyan ellenőrzi ezt visszamenőleg, mire számíthatok. Nem trükköznék/trükköztem volna, de iszonyat munka ezeket...
Gondolok itt például egy étteremre vagy különböző boltokra.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!