Ha Orbán kiesne a hatalomból akkor csak egy szavába kerül és gazdaságilag megrottyantja Magyarországot a függő NER milliárdos tőkésköre által? Szabad ennyire egy embertől való függésbe kerülnie egy országnak?
Az ország 3/4-ed részén 2 nap alatt leállíthatja a gazdasági tevékenységeket ha akarja, ezzel kikényszerítve a kormányváltást?
Vodafone által mostmár a telekommunikációt is blokkolhatja. De a pénzügyi szektort is leállíthatja, szállodaipart, vendéglátást, nagyipari mezőgazdaságot stb stb stb.
8.
Onnantól meg a szoci jóbarátok lesznek pénzelve. Az átlagemberek számára nem olyan minőségi ugrás ez, legalábbis szerintem olyan mindegy, hogy most Orbán vagy valamelyik szoci haverjánál landolnak a nagyobb pénzek.
"szerintem olyan mindegy, hogy most Orbán vagy valamelyik szoci haverjánál landolnak a nagyobb pénzek"
Nem érted a lényeget: itt nem szimpla korrupcióról, hanem a hatalmi viszonyok visszafordíthatatlan felborulásáról beszélünk. Nem az a téma, hogy a kormánypárt korrupt-e, hanem, hogy Orbánhoz hű emberek ülnek az egyetemek finanszírozását irányító alapítványokban, és nem is lehet őket onnan kiszavazni, a jegybank elnöke Orbán katonája, a köztársasági elnök Orbán katonája, és szép lassan a fő gazdasági ágazatok irányítása is az ő kezükbe kerül.
Ezzel nem az a gond, hogy hová folyik a pénz - az is -, hanem hogy csak úgy lehet érvényesülni majd, ha nekik dolgozol. Kádár rendszer.
12. Jól elmagyaráztad. Ezt próbáltam kifejteni én is.
Általában a fideszesek szoktál így relativizálni a korrupciót ahogy a 11-es csinálja, mondván nem mindegy hogy a fityiszék nyúlják le vagy a szocik.
De ennél sokkal többről van szó, ahogy te is írtad.
5: "A külföldi befolyás csökkentése a stratégiai ágazatokban növeli a nemzeti szuverenitást."
A magyar nemzeti szuverenitás egy kalap szamócát sem ér! Mire önállóskodnál mihazánkos?! A semmire? Mert nincs semmink; amink volt, az a utóbbi 32 év alatt szétlopódott!
Piacnak is nullák vagyunk, mert nincs vásárlóerőnk, és kevesebben vagyunk mint egy Távol-Keleti "kisváros"! Mire és minek szuverenoskodnál, amikor végre bevettek az EU-ba? Talán együtt kéne működni!
Az összefogás erejére az agynélküli hangyák is rájöttek, a mihazánkos orbanisták miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!