Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek nem látják...

A fideszesek nem látják mekkora a szakadék a kormánypropaganda családképe és a valóság közt?

Figyelt kérdés

A jobboldali, konzervatív körökben sokszor elhangzik, hogy a család a legfontosabb és ez a kép eléggé jól körülhatárolt módon jelenik meg a plakátokon. Az is meg van határozva, hogy csak a hagyományos értelemben vett családot szabad legitimnek tekinteni, ahol mindkét szülő jelen van és házasságban élnek, a családtámogatási rendszer is egyértelműen őket részesíti előnyben ilyen szempontból.

Tulajdonképppen ezzel nincs semmi gond, mert a család valóban alapszövete a társadalomnak, de az hogy ez a fogalom nagyon megváltozott az elmúlt 50 évben, az teljesen bizonyos. Ha megnézzük ez a családkép, amit a kormánypropaganda mutat egyszerűen nem találkozik a legtöbb ember hétköznapi életben megélt valóságával vagy azért mert ő is elvált, vagy azért mert a szülei elvált, vagy mert házasságon kívül vállalt gyereket. Szóval itt van egy óriási szakadék a propaganda és valóság közt, mert nagyon kevés az olyan család, ahol mindenki a hagyományos keretek közt élne és ne lenne semmilyen mozaikrésze. Persze biztos vannak ilyenek is főleg vallásos körökben, de általánosságban nem ez a jellemző.

És valahogy azt sem igazán merik kimondani, hogy ezt, hogy milyen a családmodell és az emberek hogyan élnek egymással házasságban, párkapcsolatban igazából a politika nem tudja érdemben befolyásolni. Ezek valahogy mélyebb dolgok és bizonyára összefüggnek gazdasági, kulturális szempontokkal is, mert nyilván ma már egyedül is megtud élni valaki és a házassággal szembeni elvárások is sokkal magasabbak, mint régen. Erre persze jönne a válasz, hogy keresztény értékek, stb, de a valóság tudjuk, hogy nem ez.

Hogy nem látszik ez a különbség vagy egyszerűen csak nem gondolják ezt végig az emberek, végülis a képmutatás nem mai találmány, az már az ókorban is megvolt?#FIDESZ #család #házasság #konzervatív #kormánpropaganda #gyervállalás
szept. 18. 11:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ennek nem az a célja, hogy hamis képet fessünk a magyar családokról, hanem az, hogy törekedjünk feljavítani azt a siralmas helyzetet, amit felvázoltál. Egyfajta buzdítás, ösztönzés.
szept. 18. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
58%
Nekik ez elég. Csak hogy lehessen mondani, hogy keressztényi Mo. vagyunk.
szept. 18. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, mi ez a hülyeségözön?

"Az is meg van határozva, hogy csak a hagyományos értelemben vett családot szabad legitimnek tekinteni, ahol mindkét szülő jelen van és házasságban élnek, "

Hol van ilyen meghatározva?

"Az Alaptörvény a család intézményét mint a nemzet fennmaradásának alapját rendeli védeni.

A családvédelem alapja – az egyéni alapjogok mellett, illetve azon túl is – az egyén közösségi beágyazottságát hangsúlyozza – e megközelítésnek a jogalkotásban, illetve a jogok és kötelezettségek rögzítésekor is jogkövetkezménnyel kell bírnia, a társadalmi szinten jelentkező kötelezettségek társadalmi szintű elosztásában;

A „nemzet fennmaradásának alapja” fordulat értelme az, hogy az állam a házasság intézménye mellett a család intézményét is a közös gyermekkel is rendelkező családalapítás elősegítése érdekében köteles védeni (reprodukciós funkció);

Az Alaptörvény nem köti a család fogalmát a házassághoz;

Az alaptörvényi védelem kiterjed a gyermeket saját háztatásban nevelő jog, illetve szociológiai családra is;

Az alaptörvény L) cikk (2)Fogalom magyarázata:L) cikk(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját.(2) Magyarország támogatja a gyermekvállalást.(3) A családok védelmét sarkalatos törvény szabályozza. bekezdése önállóan is kifejezi a gyermekvállalás támogatásának állami kötelezettségét, de azt nem köti sem a házasság, sem pedig a családi jogviszony alapját adó, védendő fogalmakhoz."

[link]

"És valahogy azt sem igazán merik kimondani, hogy ezt, hogy milyen a családmodell és az emberek hogyan élnek egymással házasságban, párkapcsolatban igazából a politika nem tudja érdemben befolyásolni. "

Megint egy hülyeség. a politika sikeresen befolyásolta, ugyanis a házasságkötések száma korábban drasztikusan csökkent pont amiatt mert a politika nem a házasságot, nem a családot támogatta - az utóbbi években a házasságkötések száma viszont emelkedik a fogyó népességszám ellenére is. A házasságkötések száma ezer lakosra nézve közel kétszerese most, mint 2010-ben volt. Miközben a válások aránya is csökkent.

[link]

"Hogy nem látszik ez a különbség vagy egyszerűen csak nem gondolják ezt végig az emberek, végülis a képmutatás nem mai találmány, az már az ókorban is megvolt?"

Itt csak az látszik, hogy a valóság ismerete nélkül van egy elképzelésed amiben hiszel és úgy írtad le ide hogy meg se próbáltad megnézni tényleg ez-e a valóság.

Nem ez a valóság amit a kérdésedben leírtál, hanem pont az ellenkezője.

Legközelebb használd arra az internetet amire való: INFORMÁLÓDJ mielőtt kiírsz valami hazugságot!

szept. 18. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:

#1


Jó, de akkor ez a "keresztény ország" duma hamis, mert nem igazolódik vissza.

szept. 18. 12:25
 5/16 Isti22 ***** válasza:

Még annyit hozzátennék a kérdéshez, hogy a "régenmindenjobbvolt" elv is hamis, nekem pl. már a dédszüleim is elváltak az 1930-as években, amikor pedig még gyakorlatilag nem lehetett válni, akkor egyszerűen félrekrtak az emberek.


Előkelőbb körökben amúgy sem nagyon éltek együtt nők és férfiak, külön hálószobájuk volt, és az alacsonyabb rétegekben sem lelkitársként tekintettek egymásra, hanem kb. munkatársként, szövetségesként.


És akkor arról még nem beszéltünk, hogy tele volt a világ csonka családokkal, mert a férfiak meghaltak háborúban, betegségben harmincasként, a nők szülésben, úgyhogy mindenki mostohaszülő, meg mostohagyerek volt.

szept. 18. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:

#4

Mert ha valaki csonka családban él, az már nem is lehet keresztény? Ezt most komolyan gondolod?

szept. 18. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:

#6

Az lehet, de aki lazán váltogatja a partnereit és nem törekszik a családja egyben tartására az nem keresztény tanok szerint él. És a magukat jobboldalinak valló emberek egy része is ilyen.

szept. 18. 14:50
 8/16 anonim ***** válasza:

#7 Látom lazán átugrottad a 3-as kommentet.

Azt hiszed ha ignorálod akkor majd nem is lesz ott szépen leírva, hogy hülyeség az egész kérdésed?

szept. 18. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

#7

Te honnan tudod, hogy a jobboldali emberek többsége milyen gyakran váltogatja a partnereit? Egyáltalán honnan veszed, hogy a jobboldaliak többsége keresztény?

szept. 18. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:

#8

Mert statisztikailag, ha a családok 60%-a szétesik, akkor azok közt jobboldaliak is kell legyenek. Másrészt a rokonságomban is vannak Fidesz szimpatizánsok, akik szintén elváltak és ilyen össze-vissza párkapcsolataik vannak. Nem mindenki persze, de vannak ilyenek is.

Azt még szintén nem mondom, hogy a jobboldaliak mind keresztények, de hogy nagy az átfedés és szeretik ezt hangoztatni magukról az tény. Nem hiába támogatja úgy a kormány az egyházakat.

szept. 18. 15:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!