Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem ismeri...

A kormány miért nem ismeri el, hogy igazából nincsenek eszközei a népességfogyás megállítására?

Figyelt kérdés

A kormánypropaganda gőzerővel hirdeti, hogy a családtámogatások mennyire sikeresek és az egész világ idejön tanulmányozni őket. Ezzel szemben meg az igazság az, hogy a népességfogyás mértéke nem lassul és a termékenység is csökkenésnek indult tavaly.

Az ellenzékiek azt mondják leginkább, hogy azért nem vállalnak az emberek több gyereket, mert nem elég magasak a bérek, nincsen jó oktatás és a szociális ellátórendszerek nem elég fejlettek. Viszont itt az van, hogy nálunk sokkal fejlettebb országok is hasonló helyzetben vannak, vagyis érdemben nem jobb ott sem a termékenység, hiába minden ilyesmi rendelkezésre áll.

Azt kéne végre elismerni, hogy az alacsony termékenységnek elsősorban kulturális okai vannak és ezeket a politika érdemben nem tudja befolyásolni, mert ennél mélyebb dolgok. Igazából a legfőbb ok, amiért nem vállalnak sokan a gyereket, az a párkapcsolati instabilitás. Ha átnézünk a párkapcsolatok topikba rengeteg kérdés van ekörül. Persze vannak nagy hülyeségek is, amik így kezdődnek, hogy "nettó mekkora fizetés kell ilyen kaliberű nőkhöz" és társaik, de ez az incel jelenség azért nem a semmiből jön, van sok frusztráció mögötte.

Másik oldalról meg a házasság mint intézmény sem annyira stabil, mint korábban volt és sok embernek nincs is jó családi mintája, mert az ő szülei is elváltak, feladták a házassággal járó küzdelmeket. Mondjuk ezeknek a jelenségeknek az okairól reggelig lehetne írni, mert elég bonyolultak és összefüggnek gazdasági, társadalmi szempontokkal, viszont csak arra akartam kilyukadni, hogy a politikán túlmutatnak. Most ha valaki el akar válni mondjuk egy harmadik személy miatt, akkor hiába mondja azt a politikum, hogy ne tedd, mert a család fontosabb, ez nem fogja őt befolyásolni. Ezért vagyok elég szkeptikus, hogy az ilyen családpolitikák mennyire is számítanak egyáltalán, valamennyit biztosan, de kőzel sem olyan sokat, mint szeretik hangoztatni.jan. 7. 22:52
1 2 3
 1/21 konteós ***** válasza:
23%

orbán rajta van az ügyön ezerrel


[link]

jan. 7. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
A lényeg hogy mind az 5 unokát Orbán szülte.
jan. 7. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
jan. 7. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
83%
A kormány ilyet elvből sem ismerhet el.
jan. 8. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
22%

"Ezzel szemben meg az igazság az, hogy a népességfogyás mértéke nem lassul és a termékenység is csökkenésnek indult tavaly."

Miért hazudsz?

A termékeny korban levő népesség száma folyamatosan csökken, ezzel szemben a született gyerekek száma stagnál - vagyis a kevesebb szülőképes nő több gyereket kell világra hozzon. A termékenységi arányszám 10 év alatt 1,23-ról 1,59-re emelkedett.

megy a hülyeségvonat és te is felültél rá kérdező.

Az egyik portál kitalált egy abromságot, arra rálicitáltak a többiek, te meg elhitted anélkül hogy utána néztél volna.

Akkor a valóság:

[link]

[link]

2012-ig folyamatosan csökkent a születésszám s és a termékenységi arányszám is. A mélypont 2013-ban volt amikor 88689 gyerek született csak. Onnan minden évben több gyerek született annak dacára, hogy egyre kevesebb nő van aki képes szülni. Pont amiatt nőtt a születések száma, mert a családtámogatások ezt elősegítették.

Tavaly 93 039 gyermek született. A 2022-es évben EBBŐL volt visszaesés. "Az elmúlt 12 hónapban, 2021. december és 2022. november között a születések száma 5,2, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 7,6%-kal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest."

A 2021-es évhez képest született 5,2%-kal kevesebb gyerek, ez most oda tér vissza mennyiségben ami 2013-ban volt születésszám. A sokkal kevesebb nőnél.

Ha nem lett volna sikeres a kormány családpolitikája, akkor az elmúlt években folyamatosan egyre kevesebb gyermek született volna évről évre és bőven 80 ezer alatt lenne a született gyerekek száma végig.

jan. 8. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
60%

#5

Nem azért nem sikeres, mert ne született volna több gyerek... A probléma itt azon vagy, hogy bármit is tesznek, NEM tudják megállítani a fogyást és értelmetlen az ingatlanpiacot szétb*szni azért, hogy kicsit jobb adataink legyenek.


A legnagyobb probléma az elvándorlás nálunk. Ezzel persze borzasztóan nehéz küzdeni, mert mellettünk van pl ausztria, ahol konkrétan minden is jobb. Mondjuk most sokat segített a helyzetünkön anglia, mert már """csak""" a magasan képzett munkaerő tud tőlünk könnyen kijutni.

Most ez ellen azért nehéz tenni ez valóban igaz és NEM a fidesz hibája az elvándorlás akkora részben, mint ahogy az ellenzék ezt szereti mondogatni. De könyörgöm fideszesek, 12(!!) éve van az Orbánotok TEJHATALMON és valószínüleg lesz is még egy jódarabig. Rohadtul nem bocsátható meg nekik az, hogy SEMMIT nem tesznek az elvándorlás megállításában. Az meg külön szomorú, hogy a magasan képzetteket konkrétan elüldözik.

De persze ha szerinted tettek valamit ez ellen azt szívesen meghallgatom, én nem igen értesültem ezekről. Meg kíváncsi lennék arra is, hogy a fidesz mit nyújt a fiataloknak? Szóval leteszi valaki a diplomát vagy szerez egy jó szakmát, annak mit segít a fidesz?

De talán a legnagyobb hibája a fidesznek az, hogy összeszerelő országot csinál belőlünk... Persze ez most így ideiglenesen jó, de hosszabb távon nem vezet sehova. Egy tény a 21. században már, hogy tudás alapú társadalom = jólét. Nyílván nem lehetne Magyarországból Írországot csinálni, de pl lehetnénk egy szellemi összeszerelő ország, ahol jó áron lehet nem csak robot munkát elvégeztetni. Ez lehetne a cél mondjuk középtávon, de nyílván a kormány SEMMIT nem tesz ilyesmi érdekében.

De ha annyira kanyarban előzgetünk, akkor miért nem leszünk IT nagyhatalom? Megreformálnánk az oktatást, az IT-s cégeknek és startupoknak brutális támogatásokat adnánk, aztán lehet jól is járnánk vele. Nyílván nem kell mindenkinek programozónak lennie, az üzemeltetés is nagyon jól fizet és a legtöbb embernek megtanítható. Meg biztosíthatnánk szerverparkokat is pl nevetségesen olcsón és ilyesmi. De nyílván erről elfogultan beszélek, viszont érted mit szeretnék mondani, KELLENE EGY KIB*SZOTT JÖVŐKÉP!!

jan. 8. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
56%

#6 "Nem azért nem sikeres, mert ne született volna több gyerek... A probléma itt azon vagy, hogy bármit is tesznek, NEM tudják megállítani a fogyást és értelmetlen az ingatlanpiacot szétb*szni azért, hogy kicsit jobb adataink legyenek."

A siker maga az hogy több gyerek született, hiszen ez volt a cél, hogy több gyerek szülessen. Ezzel jönni, hogy "Nem azért nem sikeres, mert ne született volna több gyerek" marhaság.

Az ingatlanokat a hajadra kenheted ha nem lesz aki dolgozzon és megvegye, akkor éppen olyan értéktelen lesz, mint minden más.

Egy rakás baromságot zagyválsz össze.

A családtámogatási rendszert azért csinálták, hogy több gyerek szülessen. Több születik, tehát sikeres. A mondás szerint is ugyanannyi időbe telik kiérni az erdőből, mint amennyibe telt belemenni, tehát ha az utóbbi 30 évben jutottunk el ide akkor 30 év kell ahhoz is hogy innen kijussunk. Nem attól jön helyre a társadalom ha most több gyerek tud megszületni, hanem ha ez a több gyerek felnőtt és nekik is több gyerekük fog születni. A most megszületett 3. és 4. gyerekeknek meg testvéreiknek is nem 1-2 gyereke lesz 30 év múlva, hanem 2-3-4 akkor lesz majd újra növekvő létszámú az ország. nem most. De ha most nem tesszük meg amit kell akkor 30 év múlva nem lesz akinek több gyereke születhetne.

"Rohadtul nem bocsátható meg nekik az, hogy SEMMIT nem tesznek az elvándorlás megállításában. "

Az elvándorlást nem kell megakadályozni, mert pont amiatt léptünk be az unióba, hogy aki akar az nyugodtan mehessen az unión belül akárhová élni, tanulni. Nagyon sokat tettek azért, hogy ne legyenek kénytelenek akaratuk ellenére elmenni az emberek és hogy legyen miért visszajönni is. Nekem testvérem jött haza hogy itthon alapítsanak családot, közeli baráti család költözött haza, távolabbi rokon talált már itthon állást és nem kellett már kényszerből a németeknél dolgoznia. A növekvő bérek, a családok támogatása és az 1 millióval több munkahely nem a véletlen műve, azt a kormány gazdaságpolitikája tette lehetővé. Most, ebben az évben romlottak a bérek reálértékben, de előtte 10 éven át javulás volt évről évre.

"Meg kíváncsi lennék arra is, hogy a fidesz mit nyújt a fiataloknak? Szóval leteszi valaki a diplomát vagy szerez egy jó szakmát, annak mit segít a fidesz?"

Eleve lehetősége volt megszerezni a diplomát. Ehhez pont a fidesz hozta létre a diákhitel rendszert amit bővítettek is. Létrehozták a duális képzést, még jobban segítve azokat akiknek a szülei nem tudják egyedül az egyetemi idő alatt a megélhetésüket finanszírozni. Az, hogy alacsony a munkanélküliség, az pont a pályakezdőknek kedvez. 2010-ben a fiatal korosztály (20-24) munkanélkülisége 24% körül volt, ma ez már csak 12%, pont mivel találnak maguknak munkát. 25 éves korig SZJA mentesek a fiatalok az előző évtől, idén meg már a 30 év alatti gyermekes nők is azok lehettek. Ott van a babaváró hitel lehetősége amit szabadon használhatnak fel. nem tudom mit vársz, mit kellene tennie a kormánynak? Adjon mindenkinek pénzt csak mert pályakezdő?

"De talán a legnagyobb hibája a fidesznek az, hogy összeszerelő országot csinál belőlünk..."

Ez megint hazugság.

Pont ennek a kormánynak köszönhetően kezd átrendeződni a munkaerő piac és az állami támogatásokkal létrehozott infrastruktúrának köszönhetően a magasabb hozzáadott értéket termelő munkahelyek száma bővül jobban. nem csak az összeszerelés folyik itt hanem ide költöznek a fejlesztő részlegek, a kutató-fejlesztő csoportok is. Ezért lett kiépítve az 5G hálózat, ezért lett itt tesztpálya az elektromos önvezérlő járműveknek és ezért vesz részt az ország az űrkutatással kapcsolatos programokban is egyre jobban. Nektek minden összeszerelő üzem, de mond már meg mitől más az autógyár Németországban vagy Szlovákiában, mint itt? Mitől jobb egy autógumi gyár Koreában, mint itt? 1 millióval többen dolgoznak mint 10 éve. Ennek az 1 millió embernek van legálisan munkabére és a bérek az elmúlt években folyamatosan nőttek. Mi az amit szeretnél helyettük? Mi az ami jó más országokban de valami fura módon itt hirtelen rosszá válik és csak "összeszerelőüzemként" valami negatívként kell kezelni?

"De ha annyira kanyarban előzgetünk, akkor miért nem leszünk IT nagyhatalom? Megreformálnánk az oktatást, az IT-s cégeknek és startupoknak brutális támogatásokat adnánk, aztán lehet jól is járnánk vele."

Megtörtént. Az egyetemeken többszörösét képezik az informatika szakokon a hallgatóknak, mint korábban. Pont amiatt nyúlt bele a kormányzat a kutatások támogatási rendszerébe is hogy az ne legyen egyedül az Akadémia privilégiuma és olyan területeket is lehessen belőle támogatni amire korábban nem jutott tőlük pénz. megint ott vagyunk hogy fogalmad sincsen a valóságról.

"2022.03.04.

2021-ben Budapest az elsők között végzett a feltörekvő városok között induló vállalkozások tekintetében. A magyar startupok jelentős sikereket érnek el nemzetközileg is, a mesterséges intelligencia és a pénzügyi szektorokban kifejezetten erősnek számítanak. A magyar gazdaság újraindításában is jelentős szerepük van a startupoknak, így számos támogatást, programot kínálnak nekik. Jelenleg több mint 1000 magyar startup vállalkozást tartanak számon, akik több mint 25.000 embernek biztosítanak munkát.

Amint említettük, az elmúlt évek sikerességéhez hozzájárult az állami szerepvállalás, hiszen számos támogatást nyújtottak a startup vállalkozásoknak. Ilyen volt a tavalyi évben a Széchenyi Alapon keresztül az a 10 milliárd forintos program, amit nem közvetlenül a startup cégek kaptak meg, hanem az őket segítő befektetők, inkubátorházak, akcelerátorok. Így az általuk tett befektetéseken keresztül nem csak anyagi, hanem szakmai támogatásban is részesültek az induló startup cégek. 2021. októberében szintén a Széchenyi Alapon keresztül indult támogatás, ami a növekedési szakaszban lévő startup cégeket célozza meg ugyancsak befektetésen keresztül.

... 2022. januárjában alkalma nyílt 12 magyar startupnak a NPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében megmutatkozni a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban. ... 021. decemberében indult el egy izgalmas együttműködés a visegrádi országok, illetve India és Sri Lanka között. A program célja az egészségügyben érdekelt startup cégek és az indiai és Sri Lanka-i egészségügyi központok, kórházak, kereskedők partnerségre lépése. ... A tavalyi évben a Klímainnovációs Közösség által szervezett 4 hónapos Startup Plastic Surgery programot lezáró versenyen két műanyagot újrahasznosító vállalkozás került ki nyertesként, akik cégenként 15-15 millió befektetést kaptak. A Klímainnovációs Közösség nagy hangsúlyt fektet a startupok támogatására, az előző években mentorálással, illetve vissza nem térítendő támogatásokkal (összegben ez eléri az 1 millió eurót) segítette őket."

[link]

jan. 8. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
52%

"Az ellenzékiek azt mondják leginkább, hogy azért nem vállalnak az emberek több gyereket, mert nem elég magasak a bérek, nincsen jó oktatás és a szociális ellátórendszerek nem elég fejlettek."

Ezt nem csak az ellenzékiek mondják, hanem mindenki akinek van egy cseppnyi agya. Akinek esze van, az nem fog bevállalni 3 gyereket a semmire.

jan. 8. 05:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
79%
Mert a kudarc bevállalása nem az ő asztaluk: gondolom ebből is a Sorosistamigránsemútnyócévet hoznák ki, mint bajt okozkat.
jan. 8. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
19%
Szerencse, hogy a magyar népnek nincs ezek szerint semmi agya, mert egyre több gyerek születik. De úgy látom a svájciak okosak és a semmire nem szülnek gyereket, biztos nagy arra a mélyszegénység.
jan. 8. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!