Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy ha botrányo...

Miért van az, hogy ha botrányos ügy kerül a felszínre, akkor mindkét oldal médiája mélyen kussol a dologról? (pl. pedofilügyek)

Figyelt kérdés

A kegyelmi ügy kapcsán napokig mély hallgatás lett úrrá a kormánymédián, az Origó olvasói pl. csak úgy értesülhettek egyszercsak Novák lemondásáról, hogy annak semmilyen részleteiről, hátteréről nem számoltak be.


Az ellenzéki "független-objektív" sajtó viszont már a Szikrás pedofilbotránynál is mélyen hallgatott (mikor már nagyon égett a dolog, lehoztak Jámborral egy interjút, de se hír, se semmi), most pedig az Osváth körül kialakult ügyet olyan módon próbálják leplezni, hogy ajnározó cikkeket hoznak le Zsoltiról, hogy szegény hogyan élte meg az intézetet stb., miközben egy szót nem írnak az ellene szóló vádakról.

Én nem gondolom, hogy egy 17 éves gyerekkel való online intim képcsere olyan égbekiáltó bűn lenne, főleg nem pedofília, de a kussolás itt is szembeszökő.


Miért van ez?márc. 11. 14:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Progpramozói szakérettségim van, majd programozói OKJ-t végeztem ugyanabban a középiskolában. Nem programozással foglalkozom, de IT-s vagyok és IT-s végzettségem van.

És, ha ilyen, amikor én bagatelizálok el valamit, akkor azt hiszem, hogy a magyar igazságszolgáltatás is velem együtt bagatelizálja el, hiszen ők is bagatel módon zárták le az ügyet.

márc. 11. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/35 anonim ***** válasza:
37%

"komolyan nem érted, hogy mi a különbség elítélt és el nem ítélt között"


A világ nem kétbites, mint te.

Ne kezdd el a terelést, nagyon gyenge.


"Ami normális embernek nem számít."


Hát persze, egy normális ember leszarja, hogy nem határolódtak el.

Csak a hülyék várnak el ilyet egy ilyen ügyben 😂


Én is az a fajta hülye vagyok, aki elvárta volna, hogy odabüfögjön valamit, ha normális lennék, nem kérdeznék semmit.

márc. 11. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/35 anonim ***** válasza:

22, én ezt a beszélgetést átküldöm Jámbiéknak, hátha akarnak még 1-2 rágalmazási pert nyerni.

Tudtommal, volt precedens hasonló kommentelési ügyben.

márc. 11. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/35 anonim ***** válasza:
51%

Nyugodtan küldd át 😂

Biztos sokra mentek 😂😂😂

márc. 11. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/35 anonim ***** válasza:

#22

"A világ nem kétbites, mint te."

De, ha az a két opció a valamilyen halmaz és annak a halmaznak a komplementere, mivel ez definíció szerint lefedi az egészet.


"Ne kezdd el a terelést, nagyon gyenge."

Akkor miért kezdtél el terelni arról, hogy kétbites-e a világ vagy sem? Ez elég gyenge.


Amúgy onnan is látszik, hogy ostoba vagy, hogy eddig nem is velem beszélgettél, csak olyan hihetetlen volt, hogy valaki nem képes felfogni két kifejezetten eltérő fogalmat, ezért kérdeztem rá.


"Hát persze, egy normális ember leszarja, hogy nem határolódtak el.

Csak a hülyék várnak el ilyet egy ilyen ügyben 😂"

Alapvetően igen, mert az a normális, hogy embertársad felé egy minimális tiszteletet megadsz és így alap dolgokat nem is feltételezel róla.

Pl. a logikád szerint levezethető, hogy neked minden magyar bűnözőtől el kell határolódnod, mert ők is magyarok és te is az vagy, így feltételezhetjük a genetikai kapcsolatot a bűnelkövetők között és közted.


Vagyis a logikád azt diktálná, hogy te minimum támogatod ezek a bűnelkövetőket, akár tömeggyilkosról, akár pedofilról, akár egy 14 éves gyerekről van szó, aki egy csokit lopott.


"Én is az a fajta hülye vagyok, aki elvárta volna, hogy odabüfögjön valamit, ha normális lennék, nem kérdeznék semmit."

Nem, te inkább az a hülye vagy, aki nem tudja, hogy mi a különbség az elítéltek és el nem ítéltek között, illetve akinek fogalma sincs a komplementer szó jelentéséről.

márc. 11. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/35 anonim ***** válasza:

Hiába vagy nem elítélve, ha emberileg egy gerinctelen patkány vagy.

Ez a lényeg.

Részemről befejezve, mindenki látja, hogy egy bohóc vagy.

márc. 11. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/35 anonim ***** válasza:

25-ös, hetet-havat összehordtál, de mindegyik nagy marhaság.


Jámbornak el kellett volna határolódnia. Ha a férfi nem volt a Szikra tagja, akkor őt nem, de a párját ki kellett volna zárnia a Szikrából.

Nevetséges feltételezés, hogy a pár két tagja jelszóval védi egymástól a szgépét, ezért nem tud egyik a másiknak a pedofil cselekményéről. Az én feleségem laptopján is van jelszó, amit természetesen ismerek, hiszen miért titkolná előlem. Ha titkolná, nem az lenne az első gondolatom, hogy bűncselekmény bizonyítékait rejtegeti a gépén, hanem, hogy megcsal valakivel. Ahol a másik gépe, telefonja stb. ennyire tabu, ott rögtön erre gondol az ember. Normális párkapcsolatban már csak ezért sem titkoljuk a jelszavakat egymás elől.

márc. 11. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/35 anonim ***** válasza:

#26

"Hiába vagy nem elítélve, ha emberileg egy gerinctelen patkány vagy."

Akkor kérlek határolódj el K.Endrétől vagy a logikád szerint minimum pedofil kollaboráns vagy.


"Részemről befejezve, mindenki látja, hogy egy bohóc vagy."

Rajtad röhögött mindenki. :DDDD


#27

"hetet-havat összehordtál, de mindegyik nagy marhaság."

Akkor cáfolnál, valamiért inkább terelsz, ki tudja miért? :D


"Jámbornak el kellett volna határolódnia."

Nem kellett volna, ahogy ha a haverodról kiderül, hogy egy tömeggyilkos, akkor senki nem fogja azt feltételezni, hogy te is az vagy, vagy hogy támogatod a tömeggyilkos magatartást.

Pont azért mert vannak erkölcsi alapok, amiket feltételezünk a másikról és csak azért, mert valaki titkolva elkövetett valamit az ismerősi körödben, ez még nem változik.


Ellenkező esetben a fentebbi okok miatt neked is el kell határolódnod K.Endrétől és az összes valaha elítélt magyar pedofil bűnözőtől, vagy te is kollaboráns vagy.


"Nevetséges feltételezés, hogy a pár két tagja jelszóval védi egymástól a szgépét"

Egyébként nem. Én már csak azért is védem a gépem jelszóval (nem csak páromtól, hanem mindenkitől), hogy véletlenül se állítsanak el valamit, mivel tudom, hogy nem értenek a számítógéphez annyira, hogy ezt mindenképp elkerüljék.

Ilyen esetekre ha mégis közös a gép, akkor egy külön, korlátozott hozzáférésű felhasználót csinálok, ami sokkal kevesebbet tud, illetve kevesebb dologhoz fér hozzá, mint a saját felhasználóm.


"hanem, hogy megcsal valakivel"

Akkor ott veled vannak bizalmatlansági gondok.


"Normális párkapcsolatban már csak ezért sem titkoljuk a jelszavakat egymás elől."

Tévedés, normális kapcsolatban teljesen okés a magánszféra, online is, amit a másik tiszteletben tart és nem kezd el azon gondolkodni, hogy megcsalják-e.

Ez a normális viselkedés és nem az a féltékenykedési roham, amit itt leírtál.

márc. 11. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/35 A kérdező kommentje:

"4. Attól az még nem lesz Szikrás pedofil ügy, mivel semmi köze a Szikrához."

Tehát egy szikrás aktivista élettársáról van szó, és a szikrás aktivista lakásán találták meg a laptopot a pedofil anyagokkal, de ez nem szikrás ügy. Ennyi erővel nem fideszes ügy a kegyelmi botrány sem, hiszen Novák adott kegyelmet, nem a Fidesz.

márc. 11. 17:52
 30/35 A kérdező kommentje:

Ja, egyébként jelzem az itt hisztizőnek (sikerült témánál maradni), hogy a szikrás pedofilügy még mindig folyamatban van, tehát semmi nem zárult le. Attól, hogy a pedofil az öngyilkosságba menekült a felelősségre vonás elől, még nem jelenti, hogy bűntelen: a gépén több ezer pedofil képet és anyagot találtak, köztük olyat, amit a nő lakásán forgathattak...

Gondolom, Szikrás vagy te is, ezért véded ilyen őrülten a kommunista mozgalmadat.

márc. 11. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!