Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mai kozmopolita ifjúság...

A mai kozmopolita ifjúság miért nem tud azonosulni a konzervatív jobboldali értékrenddel?

Figyelt kérdés

márc. 12. 01:07
1 2 3 4
 31/39 D-Mano ***** válasza:
96%

A konzervativizmus elvileg a régi értékek tiszteletét, fontosnak tartását jelentené, ennek alapja jó esetben az, hogy az ember ismeri a régi értékeket és érti is, hogy azokban mi az értékes.


De a mai (most maradjunk Magyarországnál) konzervatívok nagy része már nem ezalapján konzervatív, hanem az újtól és a másmilyentől való félelem vagy az ezek iránti gyűlölet alapján; sokszor jól meg sem tudja indokolni ódzkodásának, ellenkezésének vagy gyűlölködésének okát.


Na ezeknek a konzervatív embereknek a feladata lenne átadni a régi értékek ismeretét, tiszteletét az újabb generációknak, miközben, mint mondtam, már maguk sem ismerik, értik azt igazán, és a meddő ellenkezés és gyűlölködés, amit sokan konzervativizmus címszó alatt művelnek sem egy túl meggyőző érv a konzervativizmus mellett.


És hasonlóan működik a nemzettudat, a nemzeti érzelműség és a hazaszeretet kérdése is.


Mindeközben: A médiát és a közösségi médiát olyan emberek, közszereplők és alkotások (filmek, sorozatok, egyéb pl. beszélgetős vagy ismeretterjesztő műsorok stb.) árasztják el, amelyek túlnyomó részt a globalista/progresszív/liberális szellemi forrásból származik. És a média ezen szereplői, műsorai, egyéb jelenségei úgy vannak összerakva, hogy szépnek, jónak tűnjenek és nagyon megnyerőnek tűnjenek. És ez a szemlélet uralkodik a tudományos életben és az egyetemeken is.


Ezutóbbi szellemiség a tudás gyarapításáról (tudományos fejlődés), az emberi értelem fejlődéséről, egymás szeretetéről, elfogadásról és a "szabadságról": egy tündi-bündi utópiáról szól.


A mai fiatalok a képernyő előtt nőttek fel (tv, számítógép, okostelefon), ahol ez a dollármilliárdokból "cukormázba mártott" globalista, progresszív liberális kultúra öntötte el őket, és teremtett egy alternatív valóságot, világképet az elméjükben. Ezt, hogy a fiataloknak képernyőn kívüli valóság már másodlagos, azt a képernyőn keresztül kapott (ideológiailag, világképileg) torzító szemüvegen keresztül látják, szóval ezt tedd össze azzal, hogy a másik oldalon ott vannak a konzervatívok, akik saját maguk által sem igazán értett értékeket hangoztatva ellenségeskednek és gyűlölködnek sokszor.

Melyik lesz szimpatikusabb??


Miközben valójában:

-a régi értékek valójában nagyon fontosak lennének a mai világban, nyilván a mai kornak megfelelő formában képviselve őket, ha igazán értenénk őket. Csak az a baj, hogy alig akad, aki igazán értené vagy hitelesen képviselni tudná őket embertársai és az újabb generációk számára.

-az új, progresszív, "kozmopolita" szellemiség viszont teli van hazug ámításokkal, s a megnyerő cukormáza mélyén nagyon veszélyes és sötét jelenségeket és tendenciákat rejt magában: nagyon sok negatív kritika, ami konzervatív oldalról érkezik a progresszív irányról, az teljesen jogos.


Tehát: A konzervativizmus azért veszít teret az újabb generációknál, mert egyrészt nincs aki azt hitelesen és megnyerően képviselje számukra, másrészt a progresszív ideológiát meg dollármilliárdos népszerűsítő gépezet tolja abban az alternatív valóságban, amiben az idejük nagy részét töltik, ahonnan a leginkább tájékozódnak a világról: a különböző képernyőfelületekben.


Magyarországon az sem segít a konzervatív eszmék népszerűségén, hogy a visszataszító mocskos Fidesz képével is beszennyeződik a konzervativizmus fogalma, mert az a vállalhatatlan politikai propagandáját konzervatív, keresztény és nemzeti címszavak alatt működteti.

márc. 12. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/39 anonim ***** válasza:
36%
A vidékieknek hiteles a pedofilbarát, korrupt, tolvaj, gyülölködő, elszigetelődő magatartás amit a fidesz képvisel. A fiataloknak több esze van.
márc. 12. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/39 anonim ***** válasza:
90%

27 - "...csakhogy a kultúránk alapvető építőkövei nem a szabadság és a demokrácia, hanem a házasság, a család, a nemzet, a kereszténység."


Szerintem te nem tudod miről beszélsz, vagy miről hazudozol!

márc. 12. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/39 anonim válasza:
100%

#22


Hogy legyek hűéges ahhoz a szülőhazámhoz, ami ellehetetleníti hogy benne éljek?

Ahhoz legyek hűséges, hogy 32 éves egyedülállóként nem tudok normális lakhatáshoz jutni? Mert az albérlet elviszi a fizetésem több mint felét, saját házról meg ne is álmodjak, mert az ingyenpénzek, azoknak akik sorba szülnek, úgy feltornázták az ingatlanárakat, hogy még hitellel se tudok venni?

Ahhoz legyek hűséges, hogy az elmúlt 3 évben megháromszorozódtak az alapvető élelmiszer árak? Amit még a külföldiek is megjegyeznek, hogy sokkal drágább mint, ahogy odahaza vásárolnák?

Ahhoz legyek hűséges, hogy romokban az egészségügy? Hogy egy nap 30-szor kell hívnom az osztályt azért, hogy 3 óra múlva kapjak időpontot 6 hónappal későbbre? A magán része meg aranyárban van?

Ahhoz legyek hűséges, hogy ha szórakozni akarok, valami hobbim van, akkor azt kell mérlegelnem, hogy vagy arra költök, vagy félreteszek egy kicsit, arra az esetre ha kell valami extra kiadáshoz?

(Meg olyan apróságot, mint például hogy nincs tanár alig említek meg, mert ahhoz nincs jelenlegi tapasztalatom)


Hát kösz, de ha lehet választani, ehhez inkább nem leszek hűséges.

márc. 19. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/39 anonim ***** válasza:
57%
Sajnos én a konzervatívokat az agyhalottakkal tudom azonosítani.
márc. 19. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

Hát én konzervatív vagyok, és elég jól élek belőle. 2 diploma, 2 nyelvvizsga,,,


Agyhalott lennék...


4 gyerkőc 3 kertes ingatlan és egy pesti társasházi lakás


plusz még öröklök majd.


plusz szakmai sikerek...


publikációim is vannak, plusz egy szakmai kiadványom a szabadpolcos Szabó Ervin részlegen megtalálható, a többi (3 db) majd reméljük később igen.


Ilyen egy agyhalott. Majd leszek az is a koporsóban, de egyelőre ennyi egy konzervatív (helyett magyar nemzeti, antihazaáruló) agyhalott.


Te ÉLŐ AGYÚ BALLIB. Mivel vagy több. Neked mid van mit értél el. Imádkoztzál Horn Gyulához... Bőnyállal

márc. 19. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/39 anonim ***** válasza:
35%

36 - neked a diplomához adtak egy gémeskutat, amelyik nagyon kilóg a szádból! Nekem nem adtak gémeskutat a diploma mellé...

A konzervatívok sok hasznosat nem csináltak ennek az országnak - Orbán is akkor hülyült meg, amikor már nem volt a Liberális Internacionálé alelnöke!

Szívből gratulálok a 4 gyerekhez! (bár Kalányos Rikardónak 6 van...)

Nekem szabadalmaim vannak.

És még ballib sem vagyok!

(Igaz, már nem Magyarországon élek - hála Istennek!)

márc. 20. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
36# Akkor most halljuk azt, amit magadtól értél el és nem megörökölted. Nem lennék nagyra azzal, hogy beleszülettem a jóba.
márc. 20. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/39 anonim ***** válasza:
45%

"36 - neked a diplomához adtak egy gémeskutat, amelyik nagyon kilóg a szádból!"


Ja, tavaly vettem egy falusi portát. Egy gémes kút jól jönne.

márc. 20. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!