Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jámbor-féle Szikrás pedofilb...

A Jámbor-féle Szikrás pedofilbotrányról miért mondják egyesek azt, hogy "nincs"?

Figyelt kérdés

Néha belefutok fórumokon abba, hogy amikor valaki felemlegeti Jámbor szennyesét, mindig beírja valaki ezt így egy az egyben, hogy "nincs Szikrás pedofilbotrány".

Honnan jött ez a mém?

Nekem eléggé úgy tűnik, hogy van, főleg, hogy a nyomozás még mindig tart.

Röviden a sztori: egy Szikrás aktivista, Dobos Krisztina lakásán találtak egy laptopot teli pedofil anyagokkal, ami az élettársáé volt. Ez a Dobos Krisztina Jámbor közeli munkatársa és vélhetően az antifa támadások szervezésében is részt vett, legalábbis emiatt foglalták le a laptopot. Amikor az élettársat berendelték a rendőrségre az öngyilkos lett, előtte pedig valami nagyon beteg szeánszot tartott, ahol műanyag babákat égetett. Volt valami hír arról is, hogy egyes videókat a csaj lakásán vehettek fel, de ez már jó eséllyel fideszes kacsa.

Persze oké, senki nem tehet arról, hogy egy munkatársáról kiderülnek dolgok.

Akkor viszont miért nem határolódik el Jámbor legalább addig, amíg ki nem derül biztosan, hogy a csaj ártatlan, nem tudott a csávója dolgairól? Rendőrségi, hivatalos papír és bizonyíték van arról, hogy az élettárs miket művelt. Ehhez képest Jámbor elhatárolódás helyett már azt is tagadta, hogy a csaj munkatársa lett volna, holott még a Parlamentbe is bevitte a nőt mutogatni Kocsisnak. Lehet tehát játszani a szavakkal, hogy munkatárs, nem munkatárs, de az tény, hogy közelről ismerte és egy meghatározó Szikrás volt (bár jelen állás szerint még mindig az).


Szóval értem, hogy nem fekete-fehér a sztori, de miért kell azt hazudni, hogy nincs is ilyen ügy?


(terelőknek: igen, bezzegafidesznél van kegyelmi ügy, bicske meg kaleta, de a kérdés most a Szikráról szól)márc. 12. 11:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%
Ezeket a kommunista fejeket is állami repülőkkel menekitik haza Dél-Amerikából valóság módra?
márc. 12. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de jellemző rájuk a saját bűneik, pedofíliájuk állandó hárítása a másik oldalra.
márc. 12. 12:51
 13/30 anonim ***** válasza:
94%

10.) Nem-nem, kérdező, félreértetted a dolgokat. Kaletával nem az volt a társadalom baja, hogy ki nevezte ki vagy ki nem nevezte ki. Nyilván, aki kinevezte, még nem tudta, hogy pedofil.


A botrány az volt, hogy a fidesz titokban menekítette ki, itthon eltitkolták az ügyét, majd megúszta egy felfüggesztettel és egy havi diplomatafizetésével büntetésként.


A pedofilmosdató ügyben sem az volt a baj, hogy addig barátkoztak vele, amíg nem tudták, hogy bűnös. A botrány az volt, hogy azután, hogy jogerősen el lett ítélve, a fideszesek lobbiztak érte, kegyelmet adtak neki, majd eltitkolták az ügyet, és még amikor ki is derült, elsőre lehazudták!


Így már érted, mi a gond, kérdező? Vagy hogy magyarázzam érthetőbben?


Nem az a baj, hogy valakivel jóban vagy, míg nem tudod róla, hogy pedofil. A bibike ott kezdődik, mikor már tudod, hogy pedofil, sőt, akár jogerősen el is van már ítélve, te pedig mentegeted, kegyelmet kérsz neki, vagy kegyelmet adsz neki és az egész ügyet lehazudod, ahogyan a pedofidesz tette.


Így már érthetőbb?

márc. 12. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/30 anonim ***** válasza:
92%

10.) "Meg pedofilmosdató ügy sincs, hiszen a köztársasági elnök adta a kegyelmet, mi köze ehhez a Fidesznek?"


Nyilván nem értesültél még róla, de szomorúan közlöm veled: a köztársasági elnök, aki a kegyelmet adta az Orbán-kormány CSALÁDÜGYI MINISZTERE volt korábban, Fidesz-tag és államfővé is a Fidesz-frakció szavazta meg.


Sajnálom, ha megráz ez a hír téged. :((


Még nehezebb szívvel árulom el, hogy az a Balog Zoltán püspök, aki lobbizott érte, szintén az Orbán-kormány minisztere volt azelőtt, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette.


És most légy erős: az elnöki kegyelmet egy hivatalban levő fideszes miniszter ellenjegyezte, Varga Judit személyében.


Tehát sajnos egyből három fideszes kormánytag, ex-miniszter volt bizonyítottan érintett az ügyben.


Értem én a mindent elsöprő vágyakozást, hogy bárcsak, de bárcsak most le lehetne ezt tagadni vagy találni, Istenkém, valami nagyon hasonló súlyú dolgot az ellenzék oldalán is, de hiába az imalánc, nem igazán sikerül egy valódi ügyet produkálni. És az sem segíti az esélyeit ennek, hogy ugyebár a pedofidesz van 14 éve kétharmaddal hatalmon, tehát ugye a kormányzati, törvényalkotási és alkotmányozási felelősség is őket terheli, ráadásul az Államfőket is ők adják 14 éve.


Nagyon sajnálom a szomorúságodat és empátiával szemlélem a kinlódásod, hatalmas, fáradhatatlan erőfeszítéseidet, hogy valahogy egyenlőségjelet tudj tenni az ellenzék és a 14 éve teljhatalommal regnáló rezsim közé, de ez nem fog sajnos sikerülni. Nagyon-nagyon sajnálom. Vigasztalódást!

márc. 12. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/30 anonim ***** válasza:
94%

"Akkor viszont miért nem határolódik el Jámbor legalább addig, amíg ki nem derül biztosan, hogy a csaj ártatlan, nem tudott a csávója dolgairól?"


Dehát ezt a rendőrség már megállapította, a csaj nem tudott semmiről, a nyomozást pedig lezárták.

A csaj kapcsán egyébként az is kiderült, hogy az antifa támadáshoz SEM volt köze.

Az megintcsak más kérdés, hogyha nekem van egy aktivistám, akkor azt hívhatjuk-e munkatársnak, pláne "közeli" munkatársnak, de ennyit talán elengedhetünk.

Összességében azért nincs ügy kérdező, mert rendőrség által megerősített módon senkinek sem volt felelőssége, vagy TUDOMÁSA az egyén pedofíliájáról. Erről mi a véleményed?

márc. 12. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/30 A kérdező kommentje:

14; látom az iróniát nem sikerült megérteni, de hát elég, ha érted az Internacionálét.


15; nem zárta le a nyomozást, folyamatban van. Ezt is leírtam, meg azt is, hogy lehet persze a munkatárs szót relativizálni, de ettől még a Jámbor és a pedofillal élő csaj közötti szoros kapcsolat nyilvánvaló. Jámbor felelősségét is leírtam, hogy miért nem az a kérdés, hogy tudott róla vagy sem, hanem az, hogy hogyan ragált. De hát szövegértés - nem meglepő módon - neked sem megy.

márc. 12. 15:43
 17/30 A kérdező kommentje:
Az is érdekes, hogy már reggel óta vitatkozunk erről a nem is létező dologról. :D
márc. 12. 15:49
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

"nem zárta le a nyomozást, folyamatban van. Ezt is leírtam"

Sajnálom, én nem így tudom.


"lehet persze a munkatárs szót relativizálni, de ettől még a Jámbor és a pedofillal élő csaj közötti szoros kapcsolat nyilvánvaló"

Mi alapján nevezed "szorosnak"? Mert én inkább ezt relativizáltam, a munkatársi jelzőre én is elmondtam, hogy elengedhető részlet, értsd: érdektelen, hogy annak hívjuk-e.


"Jámbor felelősségét is leírtam, hogy miért nem az a kérdés, hogy tudott róla vagy sem, hanem az, hogy hogyan ragált."

Ez így nem igaz. Annyira nem igaz, hogy be is idézlek téged. Azt mondtad, hogy: "Akkor viszont miért nem határolódik el Jámbor legalább addig, amíg ki nem derül biztosan, hogy a csaj ártatlan, nem tudott a csávója dolgairól? "

Kiderült, hogy a csaj ártatlan, nem tudott a csávója dolgairól, szóval nincs mitől elhatárolódnia. Illetve a legelső perctől fogva elmondta, hogy neki ehhez semmi köze. Mi kell neked ennél több?


"Az is érdekes, hogy már reggel óta vitatkozunk erről a nem is létező dologról. :D"

Nyilvánvalóan mindenki magának definiálja meg, hogy mit tekint ügynek, de ahogy ásunk ásunk, kiderül, hogy itt valakinek a valakije csinált valamit, és az egyetlen problémád, hogy Jámbor nem határolódott el elég látványosan (ami megintcsak egy szubjektív mérce). Az, hogy beszélünk róla, merthogy kérdeztől róla és mi jóhiszeműen válaszolunk, az nem sokat jelent. A társadalom többségének továbbra sem lesz ez ügy, vagy ha igen, huszadrangú ügy lesz, mert Kaleta, K.Endre és a többi fideszes ügyről olyan sarokpontok is megtalálhatóak, míg ennél a példádnál nem:

1. Közvetlenül érintettek politikusok, hisz hivatali döntésük megítéléséről van szó.

2. Mindannyian teljes és tagadhatatlan tudatában voltak a pedofília részleteiről.

3. Mindegyiket aktívan próbálták elhallgatni.

4. A bűnelkövetők aránytalanul kevés megrovásban részesültek, vagy ahogy K. Endre esetében láthattuk, teljesen tisztára lett mosva az erkölcsijük is.

5. És mindegyiknek az a pikantériája, hogy elvileg ez a kormánypárt tűzte ki zászlajául a gyermekvédelmet, miközben láthatóan azzal ellentétes döntéseket hozott.

Nem véletlen, hogy a mostani pedofil ügyek a civil szférában is, a mindennapokban közbeszéddé nőtte ki magát, míg a szikrás mozgalmas téma nem igazán maradt meg a közemlékezetben, de szerintem már akkor sem lopta be magát, mikor az még friss volt. Az, hogy a politika rovatban mindig van 1-1 fideszes, aki ebbe csüng bele és ezért itt tudunk róla beszélni, az nem igazán mérvadó (meg úgy egyébként sem lesz a GyK reprezentatív mintája az országban más témákban sem).

márc. 12. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/30 A kérdező kommentje:

"Sajnálom, én nem így tudom."

Akkor konkrét forrást hozzál, ami azt írja, hogy a nyomozás le van zárva. Nem az Antifa, hanem a Szikrás pedofil ügy.


"egyetlen problémád, hogy Jámbor nem határolódott el elég látványosan"

Így van. Nem hogy látványosan, sehogy nem határolódott el. Azért, mert neked ez nem probléma, én még elítélhetem a pedofíliát.


"míg a szikrás mozgalmas téma nem igazán maradt meg a közemlékezetben"

Ehhez képest bárhol felmerül, rögtön jön alá itt is meg máshol is vagy 10 komment meg vertigli tagadás. Lehet ezt tudni bőven, hiába próbálja eltussolni a "függetlenobjektív" média.


Látom, nagyon megy a fideszezés, hiába írtam le sokszor, hogy rohadtul nem a másik oldalról szól a kérdés, ezért ne nézzetek hülyének és ne tereljetek. De hát ez van, ha a tények védhetetlenek.

Nagyon mosdatod a Szikrát, miért? Esetleg érintett vagy?

márc. 12. 16:48
 20/30 anonim ***** válasza:

"Akkor konkrét forrást hozzál, ami azt írja, hogy a nyomozás le van zárva. Nem az Antifa, hanem a Szikrás pedofil ügy."


Erre nem lesz forrás, mert sosem volt Szikrás pedo ügy. Fogadd el a valóságot, jobban fogod érezni magad.


"Lehet ezt tudni bőven, hiába próbálja eltussolni a "függetlenobjektív" média."


Tökéletes tünete ez a mondat annak, hogy 0-24 a fideszmédiát olvasod.


És tény, hogy a jobboldaliak, konzervatívok mindegyike ha nem is pedofil, akkor legalább elnéző a pedofíliával, hiszent mind a nőket, mind a gyermekeket tulajdonnak tekintik. Egyedül akkor van bajuk, ha azonos nemű az áldozat, de akkor sem a pedofília a bajotok, hanem a melegség. És jobb/konzi oldalról minden vád egy önbevallás. Nem csak pedo témakörben.

márc. 12. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!