Az országfásítási programmal ki nyer?
Ezt úgy értem, hogy a településem minden évben pályázik, és szokott nyerni 20-30 db fát. Utoljára nyírfákat nyert a település. Amit meg kell pályázni, a pályázatot beadni, majd leszállítják, ha nyert. Mindenhol plakátok, hogy ennyi lett idén elültetve. Ez eddig jó.
A Bakonyban élek, a mellettünk lévő erdő sűrűjéből 1000 tő facsemetét biztos ki tudnék ásni, amik vadon nőnek a gazosban. Egy nyírfás részről pl. pár éve kiástam egy csemetét, ami gyönyörű fa az udvarunkon azóta is.
Minek kell 30 db facsemetére pályázni, meg plakátolni, meg az országban hurcolászni őket? Ki jár ezzel jól? Egy NER-közeli faiskola tulajdonosa?

Látod ezt hívják bürokráciának.
A tök egyszerű dolgot annyira megbonyolíttani hogy követhetetlen legyen és egy csomó léhűtőnek ezzel munkát adjanak.
1 verzió:
Kimentek az edőre 10-en és mindenki kiás 3db facsemetét majd a kijelölt helyen elültetitek és ennyi.
2.verzió:
-Pályázatot írnak ki a jogszabályoknak megfelelően az erre hivatott hatóságok. Ha nem tudják ezt önerőből akkor kérnek be árajánlatot és megíratják a pályázatot valakikkel (tudjuk kikkel).
-Az önkormányzatok pályáznak erre vagy saját kútfőből vagy ha a jegyzőnek van egy jó ügyvéd haverja akkor a haver ügyvédi irodálya jó pénzért vagy sikerdíjért megírja a pályázatot.
-Egy szakavatott bizotság elbírálja a pályázatokat (itt a nagy kasza).
-Megpályáztatják a faiskolákat is hogy kitől vásároljanak.
-Megpályáztatják de legalább is árajánlatokat kérnek be a szállíttásra és láss csodát a napocskás ifás fogja vinni :)
-Kötelezik a nyertes pályázókat hogy a jól ismert táblákat tegyék ki hogy milyen pélyázaton elnyert pénzből valósult meg a harminc fácskából álló esőerdő megvalósíttása.
-Az ültetést már nem pályáztatják mert az a község társadalmi munkában elvégzi.
Egyik esetben kell max 10 ember, pár ásó és 10 sör.
Másik esetben én nem tudjám összeszámolni mennyi kézen megy keresztül, mennyien kapnak ezért bért vagy jutalékot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!