Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan lehet azt tudni, hogy...

Honnan lehet azt tudni, hogy a 444 és a Telex kap-e külföldi támogatást, vagy sem?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 19:13
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Pontosabban:

*Nos, HA jól értem a kormány logikáját...

tegnapelőtt 19:43
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
"Nos, jól értem a kormány logikáját, akkor ezért a pénzért a külföldi finanszírozók kérnek is valamit." A kormánynak nem logikája, hanem manipulációs eszköztára van. "Nem vagyok jártas az ilyen témákban" Végre valami, amiben egyetértünk!
tegnapelőtt 19:50
 13/23 A kérdező kommentje:

Magamat független embernek tartom, nem állok senki oldalán, csak az igazságot szeretném tudni.

Az ellenzékben ha jól értem az terjed, hogy a magyar kormány diktatúrát akar kiépíteni, ezért hozta be az átlàthatósàgi törvényt. Ez alapján a külföldi támogatás is az ő meséjük, a törvény bevezetésére.

Most meg azt làtom, hogy amit kormány mond, az igaz. Tényleg kaptak pénzt bizonyos médiumok külföldről.

Akkor ki manipulál?

Úgy tűnik, hogy a Telex és a 444 akat manipulálni engem, mint akik szegény elnyomottak, és a kormány ellen akarnak hergelni.

tegnapelőtt 19:55
 14/23 anonim ***** válasza:
19%

Dehogy manipulálnak.Ők csak úgy kapnak ingyen pénz.Ez úgy van hogy az adakozók ráböknek a világatlaszra és pont a Telex meg a 444 a nyertesek.Semmit nem is tudnak Magyarországról,ésnem várnak el senkitől semitt, csak ideöntik a lóvét hogy független és teljesen részrehajómentes legy a sajtó.

Mertmár máshol mind az.Csak itt keleteurópában,ezen a 93 ezer négyzetkilóméteren az össz 148 milló négyzetkilóméterből Magyarországon pont nem független.

És ezt lelkiismereti okokból nem lehet hagyni!!

tegnapelőtt 20:48
 15/23 XXXBalazs ***** válasza:
100%

"A legutóbbi videóikban, amiket láttam tőlük, ezek a médiumok nem ismerték el a külföldi támogatást"

Nem tudom, milyen videókat láttál tőlük (esetleg belinkelhetnéd), de a 444-nek pl. vannak pénzügyi jelentései, és ott feketén-fehéren le van írva, milyen külföldi pénzügyi támogatásokat kap:

[link]

Ebből sosem csináltak titkot. Egyébként a Magyar Jeti Zrt. bevétele a fenti táblázat szerint 998 millió ft volt, amiből a külföldi támogatás 150 millió ft. Ez olyan 15%.

Az átláthatósági törvénnyel a legnagyobb baj, hogy nem az átláthatóságra törekszik, hanem arra, hogy bármilyen szervezetet bármilyen mondvacsinált indokkal megbüntethessenek. Olvastad a tervezetet, kérdező?

Olvasd el, és meglátod, miről beszélek. Olyan kifejezéseket használ, mint "Magyarország szuverenitását súlyosan sértő visszaélések", "közélet befolyásolására irányuló tevékenység", de ezeket sehol sem definiálja pontosan. Ha egy pár fős kis szerkesztőség a Facebook oldalán megoszt egy olyan politikai cikket, ami nem tetszik az Orbán-rendszernek, és kiderül, hogy az a szerkesztőség akár csak egy tábla csokit is kapott mondjuk egy külföldi állampolgártól, akkor már rá lehet fogni, hogy "közélet befolyásolására irányuló tevékenységet" folytat külföldi "pénzből" (mert nem csak a pénzbeli, de a tárgybeli támogatásrai is kiterjed a törvény hatálya). És akkor lehet vegzálni az adott szerkesztőséget, meg lehet tagadni tőle az 1%-nyi adóelfogadást, sőt, el is lehet tiltani a szerkesztőséget a tevékenység végzésétől.

tegnapelőtt 20:53
 16/23 XXXBalazs ***** válasza:
55%

"Most meg azt làtom, hogy amit kormány mond, az igaz. Tényleg kaptak pénzt bizonyos médiumok külföldről."

A kormány azt állítja, hogy "jelentős" külföldi támogatásokat kaptak, és úgy akarja beállítani ezeket a lapokat, mint ha ebből élnének. Miközben az igazság az, hogy a külföldi támogatások minden szerkesztőség esetében 15% alatt vannak, ami úgy kb. a zsebpénz kategória. Ráadásul ezek mind nyilvános pályázatok, amiken bármilyen szerkesztőség indulhat, amelyik megfelel a feltételeknek.

tegnapelőtt 21:03
 17/23 A kérdező kommentje:

Amikor Halász Jánost kérdezték legutóbb, meg volt egy video Kocsis Mátéval is.

Talán ezek voltak azok:

[link]

[link]

A 444 is siránkozik, hogy támadják őket:

[link]

"Ebből sosem csináltak titkot."

Tényleg sosem? Én úgy emlékszem, hogy amikor a fideszes politikusok felhozták a külföldi támogatást, akkor sosem ismerték el, hanem terelték a témát.

"Egyébként a Magyar Jeti Zrt. bevétele a fenti táblázat szerint 998 millió ft volt, amiből a külföldi támogatás 150 millió ft. Ez olyan 15%."

Gondolom nem ingyen kapták azt a 15%-ot sem.

Kocsis Máté itt kifejti, miért támogatják a külföldiek ezeket a médiumokat:

[link]

tegnapelőtt 21:07
 18/23 A kérdező kommentje:
Amiket linkeltem videókat azokban is mondják a fideszes politikusok a külföldi pénzt, a riporter meg nem emlékszem, hogy akár 15% támogatást is elismerne.
tegnapelőtt 21:10
 19/23 XXXBalazs ***** válasza:
76%

"Tényleg sosem? Én úgy emlékszem, hogy amikor a fideszes politikusok felhozták a külföldi támogatást, akkor sosem ismerték el, hanem terelték a témát."

Ott vannak a pénzügyi jelentés, amit belinkeltem, azt a 444 minden évben nyilvánosságra hozza.

A Telex, ha nagyobb támogatást kap, azt külön lehozza: [link]

Kocsis Máté mégis miből és honnan sejti, hogy miért kapják ezeket a támogatásokat az újságok? Ugyanmár, Kocsis Máté szerint minden baloldali propagandasajtó, ami nem az ő szekerüket tolja. Mindenféle bizonyíték nélkül csak vagdalkozik.

És egyébként szerinted egy évi egymilliárdos bevételű cégnek mit jelent 100 millió forint bevétel? Szerinted a 444 azért tolja folyamatosan a kormány ellenes cikket, mert valaki "rongyos" 100 millióval megdobta őket? Ez üzletileg sehogy sem jön ki.

Megnéztem a riportokat, egyikben sem tagadta sem a Telex, sem a 444, hogy hogy kaptak külföldi pénzeket. Sőt, még vissza is kérdeztek, hogy miért elfogadhatatlan, hogy legális pályázatokon indulva pénzt kapnak.

Egyébként a Fidesz sok külföldi támogatást kapott úgy, hogy a külföldi pártfinanszírozás közel 40 éve tilos.

És egyébként a kormány által finanszírozott propagandalapoktól miért nem kérdezi meg senki, hogy mennyi külföldi támogatást kaptak az elmúlt években? Ott is lennének ám érdekes dolgok, csak meg kellene kicsit kapargatni a felszínt.

Vagy azt miért nem kérdezi meg senki, hogy a magyar állam miért költ milliárdokat politikai reklámokra?

tegnapelőtt 21:36
 20/23 XXXBalazs ***** válasza:
52%

Az pont jó, hogy ezt a videót belinkelted: [link]

Teljesen egyértelmű, hogy arról van szó, hogy a Fidesz meg akarja büntetni azokat a szervezeteket, amik nem a propagandát fújják. Ha ezek az ún NGO-k a kormány narratíváját fújják, a világon semmi bajuk nem lenne vele.

Külön vicces, hogy Hoppál Péter dollármilliárdokat vízionál, miközben ezek az újságok maximum ilyen 100-150 milliós támogatásokat kapnak. Az a fajta "kézi vezérlés", amiről beszél, az pedig konkrétan az üldözési mánia egyik tünete :D

Az lesz a vicces, amikor bejön a törvény, és az ellenzéki lapok (HA fennmaradnak) ugyanezt a stílust nyomják tovább, na akkor mit fognak mondani a Fideszes képviselők, hogy akkor ki finanszírozza őket, és ki mondja meg nekik, hogy mit kell mondani?

tegnapelőtt 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!