Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most már a gyakorlatban is...

Árokpart kérdése:

Most már a gyakorlatban is elmondhatjuk, hogy megtörtént a valódi rendszerváltás és tényleg nyugat lettük?

Figyelt kérdés
Azért mondom, állítom ezt, mert csak ámulok és bámulok, hogy rendőrségi razzia van a gyermekvédelmi intézményekben a gyermekekért. Továbbá a rendőrség kitett egy közleményt a gyekeknek akik állami gondozásban vagy nevelőszülőknél vagy egyéb kényszerintézkedés alatt állnak, hogy bátran jelentsék, jelezzék nekik ha bántalmazás, szexuális kihasználás áldozatai lesznek. Ilyet még amióta élek 48 éve egyszer sem hallottam, de szerintem a magyar történelem folyamán sem fordult elő ilyen nagy előrelépés Magyarország történetében. Ki mit szól ehhez és mi a véleménye erről?
máj. 28. 22:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Úgy tűnik.
máj. 28. 22:20
 2/13 anonim ***** válasza:
59%

nyugat lettünk 😂😂😂😂😂😂😂

persze 3.5 hét alatt egyből

máj. 28. 22:24
 3/13 anonim ***** válasza:
31%

Igen, érződik a szabadság, sok új, nagyértékű autó suhan az utakon, tele vannak a bevásárló központok, zsúfolt bevásárlókocsik, délelőtt 15 - 20 fiatal férfi és nő kutyákat sétáltat, gazdagok sokan teniszeznek, alig van szabad teniszpálya.

Valóban beköszöntött az igazi jólét, zsúfoltak a vendéglátó helyek!

máj. 28. 22:42
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
A változás alappillérei érződnek, de ez egy hosszabb folymat lesz, amihez az emberek akarata a változásra is szükséges lesz/lenne.
máj. 28. 22:58
 5/13 Atis26 ***** válasza:
51%

Nem, továbbra is képviseleti demokrácia van, nem volt semmilyen rendszerváltás.

Ráadásul a NER politikai vezetői vidáman élik az életüket szabadlábon, szóval még csak igazságszolgáltatás sem volt egyelőre, maradtunk a következmények nélküli ország.

Majd szóljatok, ha Orbánt, Schmittet, Kövért, Paczolayt, Darákot és a többieket letartóztatták.

máj. 28. 23:07
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Remélem azért ennél jobban átlátod a helyzetet!
máj. 28. 23:12
 7/13 anonim ***** válasza:
49%
A demokráciát lassan leváltja egy Rákosi féle diktatúra.
máj. 28. 23:37
 8/13 anonim ***** válasza:
32%
Kezdetnek nagyon jó, normális gyermekvédelem alap egy normális országban. De a rengeteg ellopott közpénzből vissza kéne szerezni annyit amennyit csak lehet és visszatenni a közösbe. Bár azt tudom, hogy ez egy hosszasabb jogi folyamat, de az ország fejlődése érdekében szükséges és a rendszerváltás szempontjából szimbólikus.
máj. 28. 23:53
 9/13 anonim ***** válasza:
24%

A rendszerváltás alapfeltétele az új alkotmány!

Amíg az nincs, addig felesleges itt rendszerváltást ünnepelni

(Tudom hogy várható új alkotmány, de tudtommal még messze vagyunk tőle)

máj. 29. 02:55
 10/13 anonim ***** válasza:

"tényleg nyugat lettük?"

Csak te.

máj. 29. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Van bármi konkrétum arról hogy a Tisza hogyan állítaná helyre a demokráciát és mit jelent ez a gyakorlatban?

A tágabb ígéretet már hallottam, konkrétumot nem, nekem meg ez egy kulcs kérdés, így választás előtt szeretnék rá választ kapni. Valaki tudna nekem ebben segíteni hogy mit mondtak erről, mi a hivatalos álláspont? Ide értem a választási reform,...

A Fidesz bukásakor gyakorlatilag egy új rendszerváltás fog bekövetkezni?

Gyakorlatilag ugyan az van most mint a rendszerváltás előtt, hogy a rezsim rátette a kezét mindenre amire amit a magáénak akart tudni és majdnem mindenhol az ő embereik ülnek bent.

Szerintetek is előny és remény Magyarországra nézve hogy a Rendszerváltás óta még nem követett el semmilyen grandiózus baromságot ami rosszul sült el...

Én úgy veszem észre, hogy sok ország van, akik úgymond minden tétjüket feltették egy játszmára, azt elbukták, és most megállíthatatlanul hanyatlanak. Az araboknak például jó 50 évük volt rá, hogy a temérdek olajból befolyt pénzen egy modern, prosperáló, erős gazdaságú...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!