Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szabad-e a vallást bevinni az...

Szabad-e a vallást bevinni az államvezetésbe? Szabad-e a közmédiákon egyházi előadást, műsort, misét sugározni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy a vallást már többszáz éve támadják a világ nagy gondolkodói, de mindig falakba, kemény fejekbe ütlöznek. Különböző felmérések, különböző eredményeket hoznak. az viszont igaznak látszik, hogy az olaszok, (vatikán, pápák, és más marhaságok) velünk együtt, kb. 26%-os arányban istenhívők. Tehát a 26% vallásos akarná ráerőltetni a vallási hülyeségeket a többi 74%-ra! (Az ország 3/4-ére)

jún. 15. 14:34
A kérdező szavazást indított:
Meg lettem keresztelve, de soha nem éltem vallási életet, nem hiszek istenekben.
Nem vagyok megkeresztelve, és nem hiszek istenekben.
Meg lettem keresztelve, és hiszek istenekben.
Nem vagyok megkeresztelve, de hiszek istenekben.
A vallásnak nincs helye a közigazgatásban/parlamentben!
Isten a parlamentben is ott kell hogy legyen.
A közmédiákban (TV/Rádió) ne legyen vallási tartalom.
Az egyházakat, templomokat, tartsák el a hívők, hiszen a nemhívők nem profitálnak belőle.
Istennel, istenekkel ne takarózhassoön soha egy politikus, vagy hivatali személy.
Nekem tök mindegy! Sodorjatok még egyet gyerekek!
6 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy te nem vagy hívő, nem tulthatod ki a köztévékből az egyházi műsorokat. Legfeljebb nem fogod nézni őket. A közmédiának minden kultúrális téren illik ott lennie.
jún. 15. 14:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az államvezetésbe nem szabad belevinni. Viszont felőlem tv-ben az nézi aki akarja. Csak másokat ne térítgessen.
jún. 15. 14:40
 3/13 Sperlock ***** válasza:
100%
A szekularizációt nem most, hanem évszázadokkal ezelőtt találták ki, és nem véletlenül.
jún. 15. 14:41
 4/13 A kérdező kommentje:

A vallás legalizálása azt jelenti, hogy helyet adunk a gyengék, elesettek, hiszékenyek elnyomásának, és kizsákmányolásának.

Amíg istenek létét nem bizonyítja senki, bűn visszaélni az istenek nevével! Mivel 75% a "hitetlenek" aránya, legyen minden 4. műsor az isteneké! De a többi helyen ne lássuk őket!

jún. 15. 14:50
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem a foci nem érdekel. Akkor az se legyen.
jún. 15. 14:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem is kell nézned. Ezért van a távirányító.
jún. 15. 15:03
 7/13 anonim ***** válasza:
7%

Ahogy vannak felnőtt csatornák, úgy kell biztosítani számukra is a lehetőséget, mert az ember életében folyamatok vannak: gyerek mese, felnőtt mese.

A mese kell mindenki számára, és ha nem jön be ott vannak különböző lehetőségek: alkoholizmus, pszichiátria...

jún. 15. 15:42
 8/13 Atis26 ***** válasza:

miért ne szabadna? lelkiismereti szabadság van.

az állam és egyház szétválasztásának akkor volt értelme, amikor az egyháznak világi hatalma volt.

jún. 15. 17:56
 9/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Aki ilyen kérdéseket tesz fel, az csak a kereszténységet ismeri, legalábbis minden kérdés (ez is) arra van kihegyezve. Mégpedig a római katolikus keresztényekre. Sajnos ez magasfokú kérdezői tudatlanságot mutat.

Tehát igen, szabad, akár kell is egyházi műsorokat sugározni a közmédiában - kizárolag akkor, ha az adott országban jelen lévő vallások kb a követők arányában egyaránt jelen vannak. Az valóban nem jó, ha ebben, vagy bármiben erősen egyoldalú a közmédia.

jún. 15. 20:41
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves Koplárovics Béci! Amiről Te beszélsz, azt én lerendeztem egy szóval! Isten/istenek! Nem az a baj hogy több vallás van, hanem hogy 2000 évvel Jézus feltalálása után is van olyan hülye ember, aki ezeket a baromságokat elhiszi. Mindegy hogy keresztény, zsidó, muszlim, vagy budhista. De megértelek! Biztosan a részletek fontosak, nem az hogy miért lehet meghülyíteni még ma is a fél világot!?...

[link]

jún. 15. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Molnár Áron (NoÁr) miért akkart propagandát bevinni egy gimnáziumba?

Ugye a Áron filmje arról szól hogy Brutálisan megölik egy ország vezetőjét amivel nyilván Orbán Viktor-t akkartam szinbolizálni. Tehát ez erőszakra buzdításForrás:

Miért állítják az LMBTQ-sok, hogy nem akarják bevinni az érzékenyítést az iskolákba, mikor most nyíltan ez a szándékuk?

"A workshop célja megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is."Eddig arról volt szó, hogy senki semmi ilyesmit nem akar, és ez csak kormánypropaganda.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!