Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért hiszik hogy...

A magyarok miért hiszik hogy a cigányokra sokat költünk mikor a legnagyobb kiadás a nyugdíj aminek jelentős része hitelből megy?

Figyelt kérdés
2014. máj. 18. 10:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

A cigányokra költött segélyekkel az a baj, hogy ezzel ők sem járnak jól. Lehet látni, hogy a segély amit kapnak alapból nem elég egy normális élet fenntartásához, másrészről ők nem is törekszenek erre, tehát mindenre költik csak arra nem amire kell. Egyszerűen a cigányok körében nem alakult ki semminek a kultúrája, vagy talán úgy kellene mondani ami volt az is teljesen leépült.

Az alapnak a cigány gyerekek legalább egy részének a normális oktatása kellene, hogy legyen. Ugye erre normális lehetőség nincs addig amíg olyan környezetben nevelkednek ami még az alap erkölcsi normákat sem neveli bele a gyerekbe. Ennek következtében pedig generációk nőnek fel ilyen körülmények között, ugye ez az ő esetükben pedig még látványosabb a magas szaporulat miatt. A megfelelő intézkedéseket pedig már rég el kellett volna kezdeni, illetve el kellene, mert minden egyes évvel, minden egyes új generációval csak növeljük a problémát.

Ezért is nincs értelme nyugati stílusú oktatási rendszer felé kacsingatni, mert egyrészről sem a magyar cigány gyerekek, sem a magyar gyerekek nincsenek úgy nevelve.

Másrészről régiónként eltérhet a megoldás menete. Itt Pest megye peremén nyilván nem kell akkora beavatkozás mint pl. Borsod megyében. Itt ahol én lakom a cigányok többsége dolgozik és bár viselkedés ügyileg hagynak maguk után kívánni valót, ettől függetlenül a probléma valószínűleg nem mérhető a borsodi helyzethez.

2014. máj. 18. 14:10
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát, hagy ne sajnáljuk már a nyugdíjat, mikor az ember fizetésének jó részét leadózza, adózik utána a munkáltató is, és bármit veszel annak a jelentős része szintén adó. Többségük legalább megdolgozott a pénzéért. Persze tényleg vannak akik 40 évesen nyugdíjba mentek, aztán a nem kevés pénz mellett még elvállal egyéb munkát is, de az ilyen helyzeteket külön kellene kezelni.

Míg mondjuk ha segélyért kell menni, akkor ha megnézed 99%-ban cigányok állnak sorba, tetovált, böhöm kigyúrt kancigányok, akik a pénz felét elverik első este.

Ez a közmunka program meg a legnagyobb vicc. Legutóbb az utcánkban vágták a fákat a közmunkás cigók, komolyan mondom, 10-en voltak kint, egy vágta a fát, a többi ült reggel 8-tól délután 2-ig az árnyékban, és óbégattak egész nap. Fél napi munkát "csináltak" egy hétig, és erre még fizetést is kapnak.

2014. máj. 18. 14:18
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

"99%-ban cigányok állnak sorba, tetovált, böhöm kigyúrt kancigányok"

Na ez nagyon nem így van különben... Egyébként, hogy te nagy böhöm kigyúrt kanmagyar legyél ahhoz nem kis pénz kell, segélyből nem gyúrod ki magad.

2014. máj. 18. 14:21
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

",az állam kötelessége hogy valamit visszafizessen nyugdíj formájában."

Ez a lényeg, hogy VALAMENNYIT. De nem annyit, amennyit ma költünk nyugdíjra. Zárt nyugdíjkassza kell, annyit lehessen kifizetni nyugdíjellátásra, amennyi az aktívak nyugdíjjárulékából aktuálisan befolyik a nyugdíjkasszába. Ne többet.

A cigányságra értelmetlenül kiszórt segélyeket persze, hogy szintén meg kell vágni. Szlovákiában lázadoztak a segélyek megnyirbálása ellen, bevetették hát ellenük a katonaságot. Azóta csendben vannak. Ennyi.

2014. máj. 18. 14:41
 15/25 Őszödi Ferenc ***** válasza:
78%

Hát itt nagyon sok tévhit van. Előrebocsájtom, hogy amit leírok, azt nem lehet kivitelezni, mert azonnal bukáshoz vezetne a választáson. Azt meg senki nem szeretné.

A nyugdíjrendszer egy piramisjáték. Amit a mostani adófizetők befizetnek, azt szét is osztják azon melegében. Az, hogy Mari néni és Jóska bácsi 40 évig fizették a járulékot, egy dolog. Nekik a befizetett pénz nem jár, mert amit ők befizettek, azt szétosztottuk akkor. Az a pénz már sehol sincs, ezt el kell fogadni.

Mari néni és Jóska bácsi azt a pénzt kapják, amit a mostani adófizetők befizetnek. Kevés az adófizető, sok a nyögdíjas, ezért hitelt kell felvenni, hogy kipótoljuk. Ez gazdasági öngyilkosság. De hát ez van, a nyugdíjasoknak szavazati joguk van, mi meg nem akarunk bukni. Ezért ti szívtok. Nem kicsit, de cserébe sokat.

Ami a rejtett erőforrásokat illeti, őket is könnyű befolyásolni. Pár ezer forintért eladják ők is a szavazatukat. Emellett a baloldal kezében ott a náci kártya, amit nagyszerűen ki lehet játszani a jobboldal ellen. Elvennéd a segélyt? Náci vagy! Működik, higgyék el nekem, működik. Ma nagyon nagy üzlet toleránsnak és liberálisnak lenni.

Változás nem lesz, egyszer majd összeomlik ez az egész akol. Hogy benne a birkákkal mi lesz, azt nem tudom, nem is érdekel, én már megszedtem magamat.

További szép napot!

2014. máj. 18. 15:05
 16/25 Őszödi Ferenc ***** válasza:
100%
El is felejtettem, nincs már nyugdíjjárulék. Adó van helyette. Nem mondom el, hogy ez mit jelent, majd megtapasztalják a saját bőrükön.
2014. máj. 18. 15:06
 17/25 anonim ***** válasza:

"Ma nagyon nagy üzlet toleránsnak és liberálisnak lenni."

Én csak azt nem értem, hogy ez miért van... Ennyire ostobák az emberek, hogy ezen még felháborodnak? Engem valahogy nem tud érdekelni, ha valakit lenáciznak, vagy fasisztáznak... Pedig nem vagyok szittya turbóturul én sem, sőt. Nagy jóindulattal is max 1/4 részt vagyok csak magyar (értsd.: vannak nyilas áldozatok a családban).

2014. máj. 18. 15:19
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

"Ma nagyon nagy üzlet toleránsnak és liberálisnak lenni."

szerintem gyűlölködni nagyobb üzlet

alfahír

kuruc.infó

barikád

saját márkás "harcos"

2014. máj. 18. 15:36
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

# 19:

De a nácizás, nyilasozás és fasisztázás ugyanúgy gyűlölködés, úgyhogy felsorolhatnád az összes hazai hírportált ennyi erővel...

2014. máj. 18. 15:56
 20/25 anonim ***** válasza:
Gondolom azért mert aki ezt mondja az látja, hogy semmi értelme.
2014. máj. 18. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!