Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit várnátok el a politikusokt...

Mit várnátok el a politikusoktól, azon túl, hogy ne hazudjanak a képünkbe?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok mint például: 2 havonta kötelező nyilatkozniuk, nyilvános adóbevallás, stb.
2016. jún. 27. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindig tájékoztassanak minket a valos helyzetekrol, meg akkor is, ha faj.

Tovabba legyenek kozvetlenebbek az emberekkel, olyannyira, h idonkent sajat maguk menjenek a nep koze es ne testorokkel vitessek ods magukat!

2016. jún. 27. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a befizetett adó a közjó érdekében legyen felhasználva. Például az egészségügy rendbetétele.
2016. jún. 27. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Értsék meg, hogy a hatalom nem arra való, hogy a saját elképzeléseiket valósítsák meg, hanem hogy mindenki másét.
2016. jún. 27. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Elöszor is annyi becsületet várnék el, hogy törődjön a polgárokkal. Nyilván azt nem mondhatom hogy minden csepp vére legyen becsületes, dehát ettől még törődhet az emberekkel. Ne hagyja a nehézkörülmények közt élő olgárokat cserben. Érte itt azthogy akármilyen munkát végez , ha egy módvan rá, akkor azt tisztesen fizesék meg, hgy minnél kevesebb gondot okozzanak neki az anyagiak. Vagy éppen azt is hogy valamiféle közbiztonságot biztosítson, legyen hatékony, és ha lehet hiteles és igazságos a törvényszék pl. Oldja meg hogy azembernek minnél kevesebbet kelljen a politikára figyelnie, gondolok itt arra hogyha ezeket megoldja akkor nem kell panaszkodnia senkinek, békésebb életett teremtene.

Természeesen itt kifejezetten egy miniszterelnökről van szó,nem szimpla politikus. :D. De én ig értelmeztem a kérdést.

2016. jún. 27. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én olyanokra nem gondolok.

Egy politikus mindenekelőtt rendelkezzék világos és széleskörű célrendszerrel. Ha ezt elmondja, majd én eldöntöm, valóban teljesíti-e a politikusság első alapkövetelményét.

Ha igen, akkor cselekedjék a kimondott céljainak megfelelően, következetesen. Időnként közöljön a ténykedésről fontos adatokat, nem azért, mert ez kötelessége, hanem mert a célok között szerepel az én segítésem, itt azzal, hogy ő tudja az adatokat, hiszen miatta olyanok, nekem pedig fáradságos munkával meg kéne keresnem. Gesztus, ha felment ez alól. Ha többször megtapasztalom, hogy az adatok helyesek, hiszen érzem a bőrömön, meg szomszéd is ezt mondja, akkor megállapíthatom, hogy jól dolgozik.

Senki se tud mindent, a politikus is tévedhet. Néha nagyot. Ezért elvárom, hogy kritikus és sokakat érintő kérdésben alaposan tájékoztasson döntés előtt, és hallgassa meg a véleményemet (nem közvetlenül, hanem a megfelelő fórumokon keresztül). És aszerint döntsön. AZt is elvárom, hogy a tévedésről tájékoztasson, az új javaslatról is, és én dönthessem el, a hibát tudomásul veszem, vagy leváltom. Ahogy bármely normális munkahelyen is, a főnök vagy tudomásul veszi a hibát, vagy dorgál, vagy büntet (mondjuk prémiumelvonással), vagy elzavar. A hiba súlyától függően.

Ha a dolgok eszerint mennének, béke lenne, elégedettség a lakosság és a politikusok között is, lenne hitele a szavaknak, együttműködés és harmónia, de főleg széleskörű jólét lenne. Ugyanakkor ez idealizmus, ami nem működik, ezért tudom, hogy néha az erő felmutatása és érvényesítése szükséges. A jó az, ha felelős emberek között ez minél ritkábban fordul elő.

2016. jún. 28. 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Majd akkor lesz értelme ezen gondolkodni és válaszolni a kérdésre,ha politikusok lesznek azok,akik ma ebben a szerepben vannak.Oké;általános dolog,hogy a politikus hazudik.Én nem is várom el,hogy ne hazudjon.De azt elvárom,hogy szolgáljon.Hogy legyen benne egy minimális alázat.A jelenlegi politikusoktól ezt nem lehet elvárni.Amikor minden fronton a kicsinyességükkel szembesülök.A másik elvárás az lenne,hogy legyen egy közös cél.De nincs.Mert a polgár le van sz arva.Amíg arra van berendezkedve az ország,hogy a dolgozó a lehető legkiszolgáltatottabb legyen,a politikusok meg feléljék,elherdálják az ország fejlődéséhez szükséges javakat,addig nem lehet erre a kérdésre válaszolni.Én már olyan jelentéktelen dolognak is örülnék,ha pl. nem lennének ennyire cinikusak.
2016. jún. 28. 13:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Éljenek úgy, ahogy az egyszerű ember, nem luxusban.
2016. jún. 28. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!