Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik sokan a diplomát?

Miért ellenzik sokan a diplomát?

Figyelt kérdés

Jó ideje megfigyeltem, hogy sokan ellenzik a diploma megszerzését.

Miért is?

Én például műszaki menedzsernek tanulok.

Az unokatestvérem is ezt végezte, de már régen diplomázott.

Ma 320 a nettója egy autóipari multinál.

Ami mellesleg, csak magyar viszonylatban jó, külföldön a minimálbér ennyi.

Általános iskolás koromban, én sem értettem minek tanulni.Gyakran, haragudtam a szüleimre, mivel mindig büntetést kaptam, hogyha nem voltak elég jók a jegyeim.

Ma, már beláttam, hogy nekik volt igazuk.

Tanulni kell, hogy a jövőben jó állásunk legyen és ne valami gyártósor mellett álljunk és csináljuk a betenított munkát.

Magyarországon, csak diplomásként van jövője az embernek.

Más opciók?

-Elmegy valami gyárba, 3 műszakba.

-Elmegy valami ügyintézőnek vagy közalkalmazottnak nettó 120 ezerért.

-Elmegy külföldre

2016. jún. 30. 14:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%

A környezetemben nem hallottam, hogy valaki ellenezné, de gyakran látom, hogy bár szorgalmas, kitartó tanulással megszerezték a diplomát, nehezen kapnak állást, sokszor nem is azon a területen.

Ezért mondogatják egyre többen, hogy "ha egy jó szakmát kitanulsz, többre viszed" - de ez sem feltétlen igaz.

Tehát alapjában véve attól tartanak, hogy munkanélküli marad az illető, hiába van diplomája.

2016. jún. 30. 14:16
 2/18 anonim ***** válasza:

Lottó győzelmet kihagytad.

Tesó, sokan nem akarnak felvenni diákhitelt s nincs pénzük saját maguknak megfizetni a képzést.

Vagy a másik, hogy látja példaként a szülőtől, hogy 1 napból csak 2 órát látja mert meló-meló hátán és a megélhetés nulla.

Sőt vannak kik el se akarnak menni dolgozni, mert ha van 5 gyereke és arra a támogatás több mint ha elmenne dolgozni, és ott elfáradjon esetleg.

Meg vannak olyanok mint én, akik buták nem marad meg semmi a fejükbe még ha tanulnának se....

2016. jún. 30. 14:20
 3/18 anonim ***** válasza:
40%

Attól függ milyen diplomát :) Kétlem, hogy egy orvosi vagy "műszaki menedzser"-i diplomát bárki is ellenezne. :)

Egyébként pedig azért, mert magyar felsőoktatás egy vicc, szvsz az egyetemi rendszerre erősen ráférne egy reform.

2016. jún. 30. 14:22
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen sokan mondják, klrdezd meg tőlük. Mert egyébként abszurdum: sok pozícióhoz a törvény írja elő, hogy legyen diploma. Vagy azzal jönnek, hogy felesleges pl. orvosnak menni? Az ilyenekre reagálni sem érdemes.
2016. jún. 30. 14:23
 5/18 anonim válasza:
94%

Azok ellenzik, akiknek van és mégsem találják a helyüket a világban, meg azok akiknek nincs és bejött nekik az élet. Ez már csak ilyen. A diploma sem garancia semmire, ha élhetetlen vagy (pláne, ha nem is piacképes).

#2: Nekem sem jó a memóriám, hidd el, keményen kell dolgozni, hogy benn maradjanak a dolgok, a nélkül nem megy! Attól, hogy több munka, ne butázd le magad és főleg ne add fel!

(A lottó ötös pedig csak mítosz, nem valós opció. Nagyobb esély van rá, hogy kétszer egymás után beléd csap a villám.)

2016. jún. 30. 15:16
 6/18 anonim ***** válasza:
8%

Igazából jó az, ha valaki sokat tanul, ha van hozzá affinitása. Büfé szakos diploma annyit se ér, mint egy okj-s műkörmös tanfolyam.

Egyébként egy kőművesnek is 320e a nettója ma Magyarországon, diploma nélkül.

2016. jún. 30. 15:18
 7/18 anonim ***** válasza:
32%
Azért mert hülyék
2016. jún. 30. 15:19
 8/18 anonim ***** válasza:
53%

Magyarországon a szegény emberek azért ellenzik, mert nekik nincs.

A gazdagok meg azért mert mutyival szedték össze a pénzüket, nem kellet nekik a diploma.

2016. jún. 30. 15:41
 9/18 anonim ***** válasza:

Ez így nem igaz, hogy ellenzik.

De sokan kapnak egy diplomát és túlképzettként a mekiben mosogatnak. Ha meg mesteremberek lennének vállalkozóként a saját maguk urai lehetnének és esetleg még hülyére keresnék magukat.

2016. jún. 30. 17:30
 10/18 anonim ***** válasza:
43%

Azért mert néhány területet -ez jobbára a műszaki, informatikai és egészségügyi- leszámítva midenből túlképzés van a diplomások közt! Egyszerűen ennyi! Míg a szakmát tanulók sokkal jobb eséllyel találnak a képzettségüknek megfelelő ár/érték arányú végzettséget mint a diplomások.

Aki öt évig tanul, az érthetően piszok morcos lesz, ha felajánlanak neki egy nettó nyolcvanezres állást a szakterületén, míg aki csak két évet tanul egy OKJ-s papírért és azzal kap 120-et kezdőfizetésként, akkor kettejük közül ki járt jobban közgazdaságtani szempontól? Naná, hogy az OKJ-s.

Egyébként érdekes, hogy pont a műszaki menedzser végzettséggel példálózol, ez például pont egy olyan képzés, amit normális oktatási rendszerben el sem hagytak volna indulni! Tipikus saláta végzettség, igazából semmire sem jó az itt végzett illető, csak egy méregdrága elegáns "titkárnő". Nyilván, hogyha titeket rokoni kör elhelyez, akkor nyugodt lehetsz, amúgy ez tipikusan a műszaki terület büfészakja.

2016. jún. 30. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!