Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

A Fidesz-KDNP jó teljesítménye levonható a tendenciákból?

Én ugyan nem értek a gazdasághoz és fogalmam sincs, hogyan élnek az emberek az országban. Viszont a számoknak, a megalapozott matematikai, gazdasági statisztikáknak hiszek. Minek másnak ? A számok alapján jól állunk. [link]

Hallani szkeptikusoktól ezen az oldalon is, hogy az elvándorlás a rossz életkörülményeket jelenti, de ez nem így van szerintem. Mindenki ha teheti elmegy külföldre, ha több pénzt kap. A szocializmusban egyik cégtől a másikhoz ment, mert picit több volt az órabér, pedig akkor nem panaszkodhattunk. Nem volt munkanélküliség, hajláktalanság, mégis mobilis volt a népesség. Ma is az. Persze, hogy elmegy egy orvos 10x annyiért, de ez nem azért van, mert itt nem élne jól.

Az, hogy háztartásonként 10 milliós a megtakarítás és csak 2016-ban 867 milliárd forintot tettek félre a háztartások, nem azt jelenti rosszul élnénk. Ráadásul egyre többet takarítunk meg folyamatosan : [link]

Ez nem azt jelenti, hogy rosszul élünk vagy egyre rosszabbul. Lehet tévedek, de levonható a kormány folyamatos jó teljesítménye a tendenciákból?

 01-03 18:05  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3 4
A Fidesz-KDNP mije...?

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/36Időpont 01-03 18:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Egy magyar háztartásnak átlagosan több mint 10 millió forintnyi pénzügyi vagyona van, ebből 925 ezret tart odahaza készpénzben. Van még 1,9 millió forintnyi tartozása is, ebből 135 ezer az adóhatóságot illeti"

Ezt te komolyan elhiszed? Hogy átlag ember egy misit tart otthon? Amúgy amíg a kormány olyan statisztikákat csinál, ami neki tetszik, természetesen növekvő pályán van a gazdaság. Persze lassan a románok is jobban élnek nálunk, de.. na mindegy.

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/36Időpont 01-03 18:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Viszont a számoknak, a megalapozott matematikai, gazdasági statisztikáknak hiszek."
Pont ezeknek nem kéne. A háztartások fele örül ha a rezsit fizeti. Nem, hogy 10 milliós megtakarítása legyen.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/36Időpont 01-03 18:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Az, hogy háztartásonként 10 milliós a megtakarítás és csak 2016-ban 867 milliárd forintot tettek félre a háztartások, nem azt jelenti rosszul élnénk. "

Ezt hol mondták neked? A pártirodában, vagy az M1-en?

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/36Időpont 01-03 18:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én azt mondom,hogy a megtakaritások mértékének nagysága nem feltétlenül jelent jót.
Ahelyett,hogy új vállalkozásokba vagyis beruházásokba folyna ez az összeg,ami új munkahelyek létrejöttével is járna,egyszerűen az emberek a pénzükön ülnek.
Csalóka az egész,mert jellemzően a térségünkben a vagyonunk nagy részét az ingatlana teszik ki az embernek és az nem egy könnyen megforgatható befektetés.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/36Időpont 01-03 18:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kolompár Achillesz nevű felhasználó válasza:

Ide nem érdemes ilyen kérdést kiírnod, mert azonnal megjelennek a hobbi közgazdászok és szociológusok, akik szerint "az országnak harmada éhen gebed, az éhség, a szenny marja fel testedet". Hogy válaszoljak, szerintem gazdaságilag jó irányba tart az ország. A statisztikáidat nem néztem meg, de elég sok gazdasági hírt olvasok.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/36Időpont 01-03 18:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedves Kolompár,nehéz a rideg,száraz tényekkel szembenézni,de őszintén ajánlom,hogy ne csak a kormány propaganda szócsöveit olvassa,mert azokból messze nem lesz informált,hanem csak egyszerűen becsapva és átverve lesz.

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/36Időpont 01-03 18:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kolompár Achillesz nevű felhasználó válasza:

#7 Kedves 7-es! Honnan tudod, mit olvasok? Amúgy annyira fárasztóak már a nyávogások. Ha a társadalom nagy része éhezik, fázik, haldoklik, miért nyert már másodszorra a Fidesz, mégpedig nagy fölénnyel?

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/36Időpont 01-03 18:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
# 8/8 Időpont ma 18:49

Mintha nem választanák meg Putyint, Kimet, Erdogant, meg a többi hasonszőrűt is.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/36Időpont 01-03 18:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Először jóhiszeműen próbálok válaszolni, remélve, hogy nem troll ill. elvakult vagy.
Ebben szerintem már benne van a letelepedési kötvényesek pénze is, de ha nincs is, úgy se vágom hanyatt magamat.

Itt átlagról van szó, nem mediánról, és a medián azért sokkal pontosabban tükrözi a valóságot.
Elmagyarázom, hogy mi a különbség, hogy az is megértse, aki nem ért hozzá.
Átlagot számolni mindenki tud: van 16 jegyed az ellenőrződben, ezek értékét összeadod, és elosztod 16-tal. A medián megtakarításnál az a helyzet, hogy nem arról szól, hogy a teljes lakosság összvagyonát elosztják a lélekszámmal (bocs, háztartással), hanem "sorba állítják a háztartásokat megtakarítás szerint" és amije van a középsőnek, az a medián. Mi a különbség a gyakorlatban? Hasamra ütve és a szemléltetés kedvéért sarkított példát mondok: van 100.000 gázszerelő végzettségű ember. Ebből egy a Mészáros Lőrinc 10.000 pedig munkanélküli, 100 pedig hajléktalan, míg a többi átlagjövedelmet keres. Átlagjövedelem rohadtul jó, hiszen egyetlen ember vagyona, jövedelme felhúzza az egész átlagot, de a mediánjövedelem már közel sem olyan fényes, mert Mészáros gázszerelőből csak egy van.

A valóságban van egy szűk nagyon gazdagodó réteg, és egy nagy elszegényedő réteg.

[link]

Hozzáteszem, ezen kívül számos más dologból is lejön, hogy mennyire is teljesít "jól" a Fidesz.
Az egészségügy romokban, "Persze, hogy elmegy egy orvos 10x annyiért, de ez nem azért van, mert itt nem élne jól." Csakhogy a következményt nem lehet elintézni egy vállrándítással: kevés orvos marad Magyarországon, egyre öregebbek, túlterheltebbek. Pár év múlva akkora összeomlás lesz, a háziorvosok területén, de még a gyermekorvosoknál is, hogy csak lesel. De a várólista növekedése is ennek az egyik tünete lehet. A túlterhelt orvosok ÉS ÁPOLÓK... rosszabbul végzik a munkájukat: sokat kell túlórázniuk, mert nem tehetik meg, hogy a kórházat délutánra és éjszakára bezárják, betegből meg annyit fogadnak, amennyi belefér a 8 órába.

Az sem Fidesz érdem, hogy nem most van gazdasági világválság, hanem 2008-ban kezdődött. Szóval nem ez a legfontosabb mutató, sőt!

Fidesz teljesítménynél nézzük azt, hogy hogy alakul az államadósság helyzete, a nyugdíj, (hasonlítsuk össze a magánynyugdíjpénztárak hozamát a mihez is?

Oktatási színvonal hogy alakul?

Vajon miért nincs elérhető statisztika arról, hogy hány ember halt meg kórházi fertőzésben? Vagy miért változtatták meg a mélyszegényég számítását? Ha a KSH másképp oszt, szoroz, attól valóban kevesebben éheznek? Szemmel tartod a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek arányait, amikor történik a számítás változása, vagy csak elégedettség tölti el a szívedet, amikor látod, hogy zuhan az érték?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/36Időpont 01-03 19:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Semjén Zsolt miért olyan gyűlölt személy?
Miért lopja szét az országot a Fidesz?
Előfordulhat, hogy 2018-ban jobb eredményt fog elérni a Fidesz-KDNP, mint 2014-ben?
Hogyan látod a saját jövődet, ha a következő tíz évben is a Fidesz-KDNP vagy az MSZP-DK kormányozna Magyarországon?
2018-ban jobb eredményt fog elérni a baloldal Budapesten, mint 2014-ben?
Az LMP beolvadhat a Fideszbe létrehozva a Fidesz-KDNP-LMP-t?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu